múzeumok, fürdők és séták

2018.09.12. 15:47

Gazdag fehérvári kínálat a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén

Barangolás a Fűtőerőműben, a Hiemer-házban vagy az Árpád fürdőben – e lehetőségekkel is élhetünk a Kulturális Örökség Napjainak hétvégéjén.

Bokros Judit

Forrás: shutterstock

Szombaton és vasárnap az országos programsorozathoz kapcsolódva Fehérváron is jobban ráirányulhat a figyelem kulturális értékeinkre, épített örökségünkre. A bőséges kínálattal a szerdai sajtótájékoztatón ismerkedhettünk. Brájer Éva alpolgármester a közel 20 éves Kulturális Örökség Napjai kapcsán elmondta: tapasztalatai szerint a fehérváriakban nagy az érdeklődés városuk iránt. Mindig vannak ismétlődő és új programok, amelyek vonzzák a közönséget. Népszerű például a Városháza bemutatása, különösen, amikor maga a polgármester, Cser-Palkovics András mesél az épületről. A Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa, Sári Máté felhívta a figyelmet arra, hogy vannak egy napra meghirdetett, s mindkét napon rendezendő programok is. Utóbbiak közé tartozik az Árpád fürdőben induló vezetett séta, amelyre mindkét napon 8-tól 10:30-ig kerül sor. Újdonság és izgalmakat ígér szombaton 11 órától a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand bejárása Dzsaja Lajos főgépésszel, valamint a barangolás a Széphő Zrt. fűtőerőműjében. Az utóbbi helyszínre előzetesen kell bejelentkezni. Érdekesség lehet vasárnap 17 órától Apai Gabriella építész előadása Mátyás király kapcsán a Szent István Király Múzeumban, a Fejér Megyei Levéltárban pedig mindkét nap 10–17 óráig vezetett épületlátogatás indul, de kamarakiállítás is látható. Ezen a hétvégén megnyílik még a Rác utcai szerb ortodox templom, a Gorsium Régészeti Park, s vezetett belvárosi séta is indul. Fontos, hogy a Szent István Király Múzeum összes kiállítóhelye ingyenesen látogatható a két nap során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!