Programajánló

2019.10.25. 07:25

Futás Leviért, tökfaragás, Dunaszínház és a tükrös ponty napja vár a hétvégén Fejérben

Ezúttal sem lesz oka a hétvégét a négy fal között tölteni!

FMH

A tükrös ponty családi napot – kóstolóval, halsimogatóval és muzsikával – szombaton tartják Dinnyésen

Fotó: DHK

Kiállítások

Péntek (október 25.)

Baracs, 10 óra: Farkas-Huszka Rózsa és Langné Baranyi Edina festménykiállítása a faluházban. Megtekinthető november 8-áig.

Bicske, 10 óra: Együtt alkotunk! Alkotó diákok tárlata a Fiatalok Házában. A foglalkozásokon a diákok megismerkednek a rajzolás alapjaival, a különböző grafikai és festészeti technikák műhelytitkaival. (A tudás tarisznyája Bicskén, Kicsengetés és Szivárvány projektek.)

Polgárdi, 10 órától: Mini Galéria a városi könyvtárban. Varázslatos gombáink, Varga Renáta fotókiállítása. Megtekinthető november 16-áig.

Szabadbattyán, 8–17 óra: Idei Pintér Mária festőművész kiállítása november elejéig látogatható munkanapokon a Batthyány Lajos Általános Iskola galériájában. (Iskolagaléria, 26. évad…)

Székesfehérvár-Kisfalud, 18 óra: Vári Kovács Ágnes kiállítása a Kisfaludi Közösségi Házban. A tárlatot megnyitja: Arató Antal.

Székesfehérvár, 10 óra: Pergamen és tinta. Szalai Katalin kódexíró, oklevélgrafikus kiállítása november 23-áig megtekinthető a Szent Korona Galériában (Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház) hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között (vasárnap zárva).

Rendezvény

Péntek (október 25.)

Bicske, 17 óra: Társadalmi összefogás és törésvonalak Bicske 18. századi krónikájában. Ifj. Tompa László történész előadása a Szülőföldünk Klub összejövetelén a városi könyvtárban.

Gárdony, 18 óra: A Hazatalálás sorozat estje a Nemzedékek Házában. Irány Firtos tündérvára – Balla Ede Zsolt előadása.

Mór, 19 óra: Magyarock Dalszínház: Csoportterápia. Helyszín: Régi Mozi épülete.

Székesfehérvár, 16 óra: A Széna Egyesület a tökfaragáshoz kedvet érző családoknak szervez kézműves délutánt a Vasvári Pál Általános Iskolában. A programon minden családnak egy tököt biztosítanak, valamint teával és zsíros kenyérrel is készülnek, a faragáshoz szükséges eszközöket – kés, kanál, szike – a résztvevőknek kell vinniük. A gyerekeket kézműveskedéssel és apró ajándékkal is várják.

Székesfehérvár, 17 óra: A Hely, ahol élünk című helytörténeti rendezvénysorozat nyitó programja az Öreghegyi Közösségi Házban. Első vendégként Csurgai-Horváth József, a Székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója tart előadást Öreghegy történetéről.

Székesfehérvár, 18 óra: Élő irodalom. Bakonyi István: Petőcz András újabb korszaka. A monográfiát Sebők Melinda irodalomtörténész mutatja be a Vörösmarty teremben. Vendég: Petőcz András és Gáspár Ferenc. Közreműködik: Nagy Edit és Dóka Attila. Házigazda: Bobory Zoltán. Az est előtt a Vajda János Könyvesboltban 16.30-kor dedikálás.

Szombat (október 26.)

Bicske, 10.30 óra: Tuba és a zeneirodalom (2. rész), előadó: Szabó László professzor. A Bicske Barátok Egyesületének találkozója a Fiatalok Házában.

Bicske, 18 és 20 óra: Dumaszínház. Megyünk a levesbe – Hadházi László önálló estje a művelődési központban. Műsorvezető: Lakatos László.

Csákvár, 7.45 óra: Vértes­szentkereszti túra a Csákvári Természetjáró Egyesülettel. Gyülekező a csákvári buszmegállóban, indulás 8.03-kor autóbusszal Majkra. Táv: 35 kilométer, szint: 400 méter. Útvonal: Majk, Oroszlány, Vértes­szentkereszt, Mindszentpuszta, Gánt, Csákvár.

Sárbogárd, 13–18 óra: A Sárbogárdi RC/Modellező Klub kiállítása a művelődési központban. A rendezvény ideje alatt folyamatos drón- és RC-bemutatók.

Szabadbattyán, 8.30 óra: Önkéntes szemétgyűjtés. Helyszín: Cifrakert (sziget).

Szabadbattyán, 10–16 óra: Evlia Cselebi nyomában. Interaktív társasjáték a Kula-őrtoronyban. Kicsik és nagyok kalandos társasjátéka. Lesújt-e rád Köprili Áhmed nagyvezír haragja?

Székesfehérvár, 10 óra: Játszani jó! programsorozat a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében. A foglalkozáson a gyerekek meseparavánt készíthetnek az M-Art tagjaival.

Székesfehérvár, 10 óra: A Hiemer Rendezvényközpont Esküvői nyílt napja. Esküvők és szolgáltatók, ötletek és tippek. Helyszín: Hiemer-ház, bálterem.

Vasárnap (október 27.)

Gárdony, 16 óra: A keresztény kultúráért. Az elfeledett – a Szegedi Látványszínház előadása a református gyülekezeti házban.

Szabadbattyán, 10–13 óra: Jótékonysági futás Leviért! Helyszín: a Cifrakert.

Székesfehérvár, 16 óra: Gyújtsunk együtt őrlángokat! Világítsanak Székelyföld határai a székely nép önrendelkezéséért Székes Fejér Város Csíki székelykapujánál (a körforgalomban, Székesfehérvár-Maroshegy bejáratánál). Mécsesgyújtás, közös ima után fáklyás felvonulás indul a koronás körforgalomhoz (Fejér Szövetség).

Koncert

Péntek (október 25.)

Nagylók, 20 óra: Control 5-koncert a közösségi házban.

Székesfehérvár, 20 óra: Freddie-koncert a Petőfi Kultúrtanszéken.

Szombat (október 26.)

Székesfehérvár, 20 óra: „Én az időt nem sajnálom” – Önvallomás. Vörös István-koncert az Ikon Clubban. Dalok a Prognózistól napjainkig. Vendég: Szalóki Anett.

Vasárnap (október 27.)

Székesfehérvár, 19 óra: Vasárnap esti dallamok Öreghegyen, a Magyarok Nagyasszonya katolikus templomban. Közreműködik: a Pesterzsébeti Városi Vegyes Kar (karnagy Pálffy Krisztina), a Pesterzsébeti Központi Református Kórus (karnagy Takaró Mihály) és a Los Andinos együttes. Műsoron: Mozart: Requiem; Bach: Lobet Gott!; Bárdos: Régi táncdal; Három népdal a Közép-Andokból; Ramirez: Kreol-mise.

A tükrös ponty napja

A tükrös ponty családi napot – kóstolóval, halsimogatóval és muzsikával – szombaton tartják Dinnyésen
Fotó: DHK

Szombat (október 26.)

Dinnyés, 10–16 óra: A dinnyési tükrös ponty napja. Helyszín: Dinnyési Hagyományőrző Központ. A Dinnyési Halivadéknevelő, a Mohosz Velencei-tavi Kirendeltsége, a Dinnyési Baráti Kör, a Dinnyési Hagyományőrző Központ és a Kemencebarátok családi napja. Halászlé-kóstoló, halétel-különlegességek, busakolbász, Kemencés Teri kenyérlángosa. Nagymamák sütemény- és lekvárversenye az Iglice Népdalkör asztalánál. Halsimogató, halas ügyességi játékok, halfelismerő verseny. A Felhő Csoport halas játékligete. Tulipiros Játékműhely: nosztalgia fotósarok. Rendezvénysátor, 10–14 óra: Horváth Gyula és népi zenekara muzsikál. 14–16 óra: Zenél a Még Egy Kört gipsy jazz trió. Főépület, 13 óra: Bepillantás a haltenyésztés rejtelmeibe, Szabó Krisztián vetített képes előadása. 14 óra: Halakhoz jól társítható borok, Borbáth András sommelier borkóstolója. Színpad, 15 óra: Moderntánc-bemutató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!