Maradj Otthon! Fesztivál

2020.04.03. 07:05

Fesztiválozz virtuálisan – minden nap!

Több mint 100 fesztivál, klub és koncerthelyszín összefogásával két hete indult el az ország legnagyobb virtuális rendezvénysorozata, a Maradj Otthon! fesztivál, amely már több, mint 2 millió embert ért el a facebookon. A szervezők célja, hogy olyan zenei és más típusú közvetítéseket kínáljanak, amelyek arra ösztönzik a közönséget, hogy az előírásokat komolyan véve ne hagyják el a lakóhelyüket.

A szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, közönségtalálkozókkal, ezeket a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL Facebook oldalán is követhetik a rajongók. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amelyeket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot. Az indulás óta, alig egy hét alatt 35 ezer feletti az oldal követőinek száma, az eseményre 105 ezernél is több visszajelzés jött, a bejegyzések pedig közel 2 millió embert értek el.

A virtuális fesztiválon szinte minden megtalálható, ami egy “rendes” bulin: reggel “karanténtesivel” vagy jógával indul a nap, délben a gasztro-félóra következik, kora délután olyan neves orvosok-pszichológusok “rendelnek”, mint Zacher Gábor, Hevesi Krisztina, vagy Almási Kitti, de óriási sikere van a POKET-es Ember Márk felolvasó-félórájának és Kiss V. Balázs bűvésziskolájának is.

Az esti program 19:00-kor indul be igazán a #maradjotthonchallenge-dzsel, amelynek minden este egy-egy híresség a házigazdája – ők az otthonukba invitálják a nézőket, és arról mesélnek, hogyan élik meg ezt a különös, mindannyiunkat megviselő helyzetet. A sorozatot Majka indította, majd olyan előadók vették át a stafétabotot, mint Király Viktor, Fluor Tomi, Rúzsa Magdi és Ganxsta Zolee.

Bagossy Brothers Company
Fotó: Maradj Otthon! Fesztivál

A 20 órakor kezdődő idősáv a “kanapékoncertek” és dj-setek időszaka. Itt kap helyet szerdánként Ákos egy-egy újabb koncertfilmje, de játszott már élőben a Halott Pénzes Járai Márk, Puskás Peti és Dallos Bogi, a New Level Empire, a Mystery Gang, és óriási sikert aratott az ezúttal szólóban, egy szál gitárral zenélő Follow the Flow frontember, Szakács Gergő is.

A közvetítéseket természetesen bárki ingyen nézheti a Maradj Otthon! fesztivál facebook oldalán.

A hétvége programjai – a teljesség igénye nélkül:

SZOMBAT

10:00 Karantén-tesi a Suhanj Fitness edzőjével

14:00 Ember Márk felolvasó-félórája

16:00 A Class a Parton komolyzenei koncertje

18:00 Lotfi Begi X Yamina Sunset DJ set

19:00 #maradjotthonchallenge Tillával

20:00 Szivák Zsolt (Cloud 9+) kanapékoncert + Ákos YouTube Live

21:00 VOLT fesztivál X Jumodaddy szülinapi DJ set

22:00 Tesco Disco VOLT szülinap

Molnár Tamás
Fotó: Maradj Otthon! Fesztivál

VASÁRNAP

16:00 Follow the Violin karanténkoncert

18:00 Bagossy Brothers Company Road Movie premier

19:00 #maradjotthonchallenge Bagossy Norbival

20:00 Margaret Island klippremier és kanapékoncert

A MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL elérhető:

A „MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL” egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne. Támogatást, szponzorációt senkitől nem fogad el. Az induló oldal a fenti célokon túl semmilyen más célt nem szolgál, más tartalomnak se most, se a jövőben nem ad otthont. A felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!