Randevú a határban

2018.07.13. 10:30

Fekete Sas Party, a motoros találkozó

Úgy meséli kislángi motoros ismerősöm, ha megállsz egy ponton a felvonuláson, mintegy fél órán keresztül csak motorokat látsz majd. Sokat nem tévedhet idén sem. Induljon a mandula!

V. Varga József

Amazonok sisak nélkül – kiengedték a (motor)hangjukat

Fotó: Archív

Polácska Marcsi, a Fekete Sas Motoros Nemzetség elnöke úgy magyarázza a megyei Hírlap krónikásának: a huszonkettedik alkalom önmagáért beszél. Ez már ifjú felnőttkor! A „szelíd motorosok” itt vannak évről évre, nyomják, ahogy a csövön kifér, régi és új fazonok jönnek, a koncerteken a bandák múltat idéznek, jelent feszegetnek és jövőt fantáziálnak.

Viktória! Győzelem! A zöld zetor is velünk van, gyerekek!
Fotó: Archív

– Hagyománytisztelők vagyunk – erősíti meg most is immár klasszikussá vált alapvetését Marcsi –, a programok az eddigi jól bevált receptet követik: vasak, rock és buli! A Fekete Sas Party névre hallgató nemzetközi motoros találkozó péntektől vasárnapig zúz majd Polgárdiban. A helyszín nem a volt szovjet laktanya egykori alakuló tere és lankás vidéke lesz, hanem a Kútfejek című filmből is ismert benzinkút környéke a város határában.

– Toljatok egy „kiváló” nagy gázt! – a színpadról az egyik évben az egyik sas, Horváth Péter imigyen biztatta a régi motorosokat. Persze, a „kiváló” helyett egy másik, k betűvel kezdődő szót használt. Épül már a sátorváros, népekre, cuki mocikra és fenséges cirkálókra vár a környék. A gépész urak motorblokkot hangolnak, a harci szekér elé vad lóerőket fognak, szép lányok varázsolnak, ezerrel szól majd a rock és a heavy. Pénteken délután fél ötkor kvízversennyel nyitnak, aztán nem lesz megállás a polgárdi motoros banzájon: ügyességi viadal, streetfighter show és hörpölőpróba vidít és fáraszt.

Amazonok sisak nélkül – kiengedték a (motor)hangjukat
Fotó: Archív

Szombaton veteránmotor-kiállítást nyitnak, kitelepül a Fezen Rádió, hangerő-hangverseny kavar, a wellness hétvégéért ismét túrhatod a szénát, motorfóliázást csodálhatsz, az elmaradhatatlan motoros felvonulás aztán 17 órától bűvöl kicsit és nagyot válogatás nélkül. A még a tombolázás is meglágyítja e vad népek szívét, vasárnap veteránbörzével zárnak. Estétől éjjelig ma az Effekt, a Pokolgép és a Keleti Sor Rock Band, másnap pedig a Paranoid, az Üstökös és a Blues Company szól nagyot, megpezsdítve bőrruhás és farmeres szívét-lelkét egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!