most lehet, amit máskor nem

2018.09.27. 16:30

Fehérváron hat helyszínen készülnek a Kutatók Éjszakájára

Szeptember 28-án, pénteken Székesfehérváron is kinyílnak a kapuk a Kutatók Éjszakáján.

feol.hu

Az ingyenes és rendkívül érdekes programokkal idén a Grundfos, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Óbudai Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló és a Progresszió Mérnöki Iroda készül.

Délutántól egészen az éjszakába nyúlóan, máskor nem látogatható helyszínek nyílnak meg az érdeklődők előtt – olvasható a város honlapján.

  • Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a drónok világába kalauzolja el a látogatókat. A retro játékkuckó és robotverseny mellett feltűnik a tavaly is nagy sikernek örvendő pneumatikus játékterem. Az egyetem többek között készül még telefonos kincskereséssel, és 3D nyomtatással is.
  • A Grundfos energiabiciklijét idén is ki lehet próbálni
    Fotó: FMH Archív

  • A Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán a sport és városfejlesztés összefüggéseiről tartanak kerekasztal beszélgetést, majd Utazz trendin! Digitális technológia és élmények a turizmusban címmel szerveznek interaktív előadást.
  • A Grundfos ezúttal is készül éjszakai gyártúrára illetve labortúrára, amelyekre előzetes regisztráció szükséges. Ki lehet próbálni a cég energia biciklijét, a gyerekek pedig a gyárban használatos apró alkatrészekből készíthetnek, amit szeretnének, a Kutatók Éjszakáján csak a képzeletük szabhat határt.
  • Fotó: Archív

  • A NÉBIH rendkívül érdekes ízes, szagos és színes érzékszervi vizsgálatokkal, mikroszkópos kártevő felismeréssel készülnek, valamint több, más élelmiszervizsgálat mellett a sertéshús trichinella vizsgálatát is megnézhetik a látogatók.
  • A PROGRESSIO Mérnöki Iroda Kft. szerves kémiai laboratóriumában szerves kémiai érdekességekkel várnak kicsiket és nagyokat egyaránt.

  • A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban a távcsöves bemutatókon túl a napnyugtához kapcsolódó légköri jelenségekről és a Mars rengésekről is tartanak előadásokat. A csillagvizsgáló teraszán pedig az „égbolt képeskönyvét” is megismerhetik az érdeklődők.
  • Önnek melyik program nyerte el a tetszését?

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!