Programajánló

2019.01.11. 07:05

Fehérvári diákbál, kisállat-kiállítás és izgalmas koncertek várnak a hétvégén Fejérben

Ha még nem tudod, mit csinálj a hétvégén, de nem szeretnél a négy fal között maradni, ismét lesz miből válogatni a megyében.

V. Varga József

Fotó: Pixabay.com

Színház

Vasárnap (január 13.)

Székesfehérvár, 19 óra: Peter Shaffer: Black Comedy. Vígjáték. Vörösmarty Színház, Nagyszínpad. Peter Shaffer, az Amadeus és az Equus szerzője kevéssel a szexuális forradalom előtt írta Black Comedy című bohózatát. Brian, a fiatal szobrászművész vendégségbe várja menyasszonyának katonatiszt édesapját, és ugyanezen az estén szeretné bemutatni alkotásait egy milliomos német műgyűjtőnek is. Egy váratlan áramkimaradás miatt azonban várt és nem várt vendégei a sötétben egyre inkább úgy kezdenek viselkedni, mintha tébolydából szabadultak volna. Szereplők: Lábodi Ádám, Ballér Bianka (eh), Váradi Eszter Sára, Egyed Attila, Hirtling István, Kricsár Kamill, Pálya Pompónia, Keller János. Dramaturg: Mohácsi István. Díszlettervező: Khell Zsolt. Jelmeztervező: Remete Krisztina. Zene: Kovács Márton. Rendezte: Mohácsi János.

Kiállítás

Péntek (január 11.)

Gárdony, 17 óra: Szárnyak, csőrök, tollak. Bosnyák László vándorkiállítása a Nemzedékek Házában. Fotók Magyarország madárvilágáról, a Gemenci erdő, a Tisza-tó szárnyas, csőrös, tollas lakóiról.

Mór, 10 óra: A Tűzoltók, ahogy én látom című gyermekrajz-kiállítás február 24-éig megtekinthető a Lamberg-kastély folyosóján, az intézmény nyitvatartási idejében.

Rendezvény

Péntek (január 11.)

Székesfehérvár, 16 óra: Lak István A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig (Hercegfalva–Budapest) című könyvének bemutatója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A szerzővel Virágh Ildikó újságíró, a Kodolányi János Egyetem Rektori Kabinet kommunikációs vezetője beszélget.

Szombat (január 12.)

Martonvásár, 9 óra: Farsangi játszóház a Brunszvik–Beethoven Kulturális Központban. Ringató. 9.30–12 óra: Kézműves foglalkozás. Ugrálóvár, arcfestés, babasarok, asztalitenisz, Xbox.

Martonvásár, 10 óra: Játékos családi vetélkedő a Tóth István Sportcsarnokban. A tét: a Martonvásár legsportosabb családja kitüntető cím elnyerése.

Székesfehérvár, 8–18 óra: Galamb- és kisállat-kiállítás a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesülete szervezésében a Volán Sportcsarnokban. Ötven fajta kisállat több mint négyszáz példányát láthatjuk, lesznek a többi között galambok, díszbaromfik, nyulak és díszmadarak. Meghívott szervezetek: Baglyas-hegyi Tenyészet és Kreatív Játszóház, Várpalota (kreatív játszóház és állatsimogató), Díszmadárbarátok Székesfehérvári Egyesülete (díszmadár-bemutató). Magyar Óriásnyúl-tenyésztők Országos Egyesülete és V-298 Dunaújváros (magyar óriásnyúl-kiállítás és tenyészszemle), Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubja (fajtaklub-kiállítás). Újdonság! Szombaton a gyerekeknek kreatív játszóház és nyuszisimogató. (A kiállítás vasárnap is folytatódik 8 és 14 óra között.)

Székesfehérvár, 17 óra: Az Alba Regia Táncegyesület új évi családi táncháza a Táncházban. Kézműves foglalkozás, bőr pénztárca készítése Pintérné Markovich Marcella irányításával.

18 óra: „Újesztendő, vígságszerző”, gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével.

19.30 óra: Somogyi tánctanítás Chifor Lénárd irányításával.

20.30 óra: Táncházi mulatság. Muzsikál a Galiba zenekar.

Székesfehérvár, 17 óra: Nagy fehérvári bormustra a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Jól ismert arcok és igazi meglepetések! A negyedik bormustra résztvevői 20 borászat mintegy 100 borát kóstolhatják meg.

Székesfehérvár, 18 óra: VIII. Székesfehérvári Jótékonysági Estély a Mol Aréna Sóstón. Sajtótájékoztató Cser-Palkovics András polgármester, Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Sebők Jusztina, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete székesfehérvári csoportjának vezetője, Tisztl Henrik, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Forgó Béla, az Alcoa-Köfém Kft. korábbi vezérigazgatója és Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója közreműködésével. 19 óra: Kezdetét veszi a jótékonysági borárveréssel egybekötött bál kulturális programja, melyben közreműködik Miklósa Erika, Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, valamint a Cserta Banda. Konferál Lengyel Zsófi a paratriatlonista.

Úrhida, 15–18 óra: Gyere és játssz egy jót! Társasjáték-délután a közösségi házban. Nincs kivel? Nincs mivel? Csatlakozz hozzánk! Ha van kedvenc társasod, szívesen várunk!

Vasárnap (január 13.)

Székesfehérvár, 10 óra: Edushow. Mágikus és mulatságos. Zsiga Edvárd bűvészműsora az Igézőben.

Székesfehérvár, 10 óra: Hétpróba Meseház a Kairosz Kultúrműhelyben. Az 5–9 éveseket Bartkó Ildikó alkotó-fejlesztő foglalkozással várja.

Úrhida, 9–12 óra: Pingpong. Januárban minden vasárnap közös asztaliteniszezés a közösségi házban.

Városi diákbál

Péntek (január 11.)

Székesfehérvár, 18.30–23.59 óra: Városi diákbál a Mol Aréna Sóstón. Az ötödik diákbálon a megyeszékhely különböző iskoláiba járó diákok találkozhatnak egymással, és a báli hagyományoknak megfelelő módon szórakozhatnak – az idén a század eleji Gatsby-stílusban. Köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester. Nyitótánc. A fiatalokat a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa szórakoztatja. Fotófal. Greenbox. Szelfi tükör. Bálkirály- és bálkirálynő-választás. Tombola. A bál témája: a ’20-as, ’30-as évek, a Gatsby-korszak.

Koncert

Péntek (január 11.)

Székesfehérvár, 19 óra: Koncertek a Nyolcas Műhelyben. 25 éves a Macskanadrág. TimeBomb. Found Items.

Székesfehérvár, 19 óra: Takáts Eszter szólókoncertje a Petz Sörözőben.

Székesfehérvár, 20 óra: Blues Company-koncert az Ikon Clubban. Plusz End of Paradise és Hangár 21.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!