programajánló

2020.02.07. 07:50

Farsangi táncház, fánkverseny és sportnap is vár a hétvégén Fejér megyében

Ha nem tudod még, hogy merre indulj szórakozni a hétvégén, adunk néhány tippet az egész megyéből!

V. Varga József

Élesztés, kelesztés nélkül, sütőporral készült fánkvariációk

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Rendezvény

Székesfehérvár, 10.30: Basketball Challenge. Háromnapos lány U16-os nemzetközi kosárlabdatorna a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szervezésében az MKOSZ-csarnokban.

Székesfehérvár, 17.00: Szervátültetettek nagy egészség- és sportnapja, illetve a 2020. augusztusi dublini, Szervátültetettek és dializáltak Európa-bajnoksága kvalifikációs sportversenyei az MKOSZ-csarnokban. Számos világbajnok és Európa-bajnok szervátültetett sportoló áll rajthoz, illetve a mozgás és sport fontosságáról tartanak előadásokat és konkrét gyakorlatokat a nem sportoló szervátültetetteknek, hogy kedvet kapjanak a rendszeres mozgáshoz. A rendezvény résztvevőit Östör Annamária önkormányzati képviselő, az egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoka köszönti.

Szombat (február 8.)

Agárd, 18.00: II. Gárdonyi Karnevál az Agárdi Közösségi Házban a Cantando Italiano szervezésében. Olasz slágerek, tombola, karneváli hangulat. Belépés: jelmezben, finomságokkal, itallal.

Bicske, 7.00: Ötödik városi disznóvágás és első bicskei kolbásztöltő verseny a település kemencéjénél. Hagyományőrző disznóvágás, kolbásztöltő verseny, sütés-főzés és egyéb malacságok várják a vendégeket. A programból: polgármesteri köszöntés, fogópálinka kínálás, majd disznópörkölés, bontás, feldolgozás. 11.00: Malacos játszóház. 12.00: Disznótoros lakoma. 14.00: A kolbásztöltő verseny értékelése, díjátadás. A zsűri elnöke: Kocsonya Kálmán mesterszakács.

Bicske, 16.00: Jegesmaci barátai – zenés bábjáték az Ametist Bábszínház előadásában gyerekeknek a Petőfi Művelődési Központban.

Enying, 19.00: Az Öreghegyi Borbarát Klub vacsorával egybekötött hagyományos bor-bálja a művelődési házban. A talpalávalót az Alfa együttes húzza.

Jenő, 18.00: Vetélkedőkkel „megspékelt” jótékonysági motoros est a kultúrházban; adománygyűjtés a Magyar Mentőmotor Alapítvány javára. 19.30: Bemutatkozik az alapítvány. 20.00: Blues Company-koncert. 22.00: Az E.V.M. zenekar koncertje.

Martonvásár, 10.00: A mohácsi busók ismét Martonvásáron! Busó maszk készítése, arcfestés, csillámtetoválás, farsangi fánk a Beethoven Általános Iskola ebédlőjében, nem csak gyermekeknek. 14.30: Busó (sokác) néphagyományok bemutatása. Előadás a Harmónia Idősek Otthona ebédlőjében. 15.00: Busók és más jelmezesek felvonulása Martonvásár főterén, ahol vidám, zenés, táncos, farsangi fánkos mulatságot tartanak. 16.30: Kiszebáb égetés a Postakocsi vendéglő udvarán.

Mór, 20.00-3.00: Farsangi retró buli az Erzsébet téri Művelődési Házban. Játszik a Tutti zenekar.

Sárkeszi, 15.00: A manónép vigasságba indul! Jelmezes gyermekfarsang a faluházban.

Sárszentmihály, 19.30: Jótékonysági farsangi bál a Sárszentmihály Gyermekeiért Alapítvány javára a közösségi házban. Várják a jelmezes bálozókat is! Pezsgős vacsora, meglepetés műsorszámok, tombolasorolás. Bruti stand-up. Zenél: Dudar Feri.

Székesfehérvár, 9.00: Gyimesi tánckurzus a Kákics Kulturális Egyesület szervezésében a Szabadművelődés Házában. Ezúttal lassú és sebes magyaros, a kettős jártatója és sirülőjének tanulására adódik lehetőség André Csaba vezetésével. A program 17 órától moldvai és gyimesi táncházzal zárul a Felsővárosi Közösségi Házban.

Székesfehérvár, 10.00: 8. Fehérvári Utazás Kiállítás a Hiemer-ház báltermében. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevők 2020-ban is érdekes turista célpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várják a látogatókat a kétnapos programon.

Székesfehérvár, 10.00-12.00: Farsangi zeneovis mulatság, álarcos „bál” a Szent István Művelődési Ház Szent László termében.

Székesfehérvár, 10.00: Bartos Erika: Bogyó és Babóca. Mesés–játékos délelőtt a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében.

Székesfehérvár, 17:00: „Hallod pajtás, itt a farsang…!” A farsang jegyében – az Alba Regia Táncegyesület családi programja a Táncházban. A kézműves foglalkozáson télűző „zörgők” készülnek (Pintérné Markovich Marcella), majd kezdetét veszi a farsangi népi gyermekjátszó (Kneifelné Laczkó Kriszta). 19.30 órától dél-alföldi táncokat tanulnak a vendégek, a programot 20.30-tól táncházi mulatság zárja. Muzsikál a Tilinkó zenekar.

Székesfehérvár, 17.00: Kákics táncház a Felsővárosi Közösségi Házban. Gyermektáncház Gáncs Katalinnal, utána kézműves-foglalkozás Bodó Bán Enikővel. 18.00: Felnőtt táncház moldvai és gyimesi táncokkal, vezeti Nedvig Bendegúz. Vendég: André Csaba Gyimesközéplokról. Zenél a Kákics zenekar, vendégzenész: Kis Krisztián (koboz, furulyák).

Székesfehérvár, 19.00: Rainer Lewandowski: Ma nincs Hamlet – egy darabka színház az Igézőben. A Szabad Színház előadása.

Székesfehérvár, 20.00: Görög táncház a Taverna zenekarral A Szabadművelődés Házában. A lépéseket Gábor Ferenc oktatja.

Vasárnap (február 9.)

Székesfehérvár, 15.00: Stratégiai táblásjátékok – játék és könyvbemutató a Hetedhét Játékmúzeumban (Oskola utca 2-4.). Sütheő László táblajátékgyűjtő tart játszóházat és könyvbemutatót a fiataloknak és a fiatal lelkületű felnőtteknek.

Hétfő (február 10.)

Székesfehérvár, 9.30, 11.45 és 14.00: Zsidó filmhét a Barátságban – ingyenes filmvetítések iskolai csoportok számára a székesfehérvári Zsidó kulturális napok alkalmából a Barátság Moziban. (Február 12-én és 14-én is.)

Kedd (február 11.)

Székesfehérvár, 18.00: Elmer István: A megtört kenyér – könyvbemutató az Öreghegyi Közösségi Házban. A program része annak a rendezvénysorozatnak, melyet a Vörösmarty Társaság szervez a magyar széppróza napja jegyében. Házigazda: Bobory Zoltán, a társaság elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!