Programajánló

2020.02.14. 07:30

Farsangi mulatság, operettparádé és Csocsesz-koncert is vár a hétvégén Fejérben

FMH

Fotó: fmh_foto

Kiállítás

Péntek (február 14.)

Székesfehérvár, 18.00: Gulyás Gabriella és Gajcsi Blanka képzőművészek kiállításának megnyitója az Igézőben.

Szombat (február 15.)

Jenő, 15.00: Álljunk meg egy pillanatra! – Keserű Imre grafikus kiállítása a művelődési házban.

Székesfehérvár, 15.00: Lélekmadár – Tisztelet Kallós Zoltán emlékének. Szekeres Erzsébet Magyar Örökség-díjas és Pro Cultura Christiana-díjas textilművész kiállítása a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök, a kiállítást megnyitja Kovács Gergelyné kultúrtörténész, közreműködik Maczkó Mária Magyar Örökség-díjas és Príma-díjas népdalénekes.

Vasárnap (február 16.)

Székesfehérvár, 10.00: Kiállításmegnyitó a Nyitrai úti Közösségi Házban: Vietnam, egy magyar turista szemével fotókiállítás és Farkas Aladár szobrászművész A vietnami háború hősei kisplasztikai kiállítás. A tárlatot Botz László ny. altábornagy, a Magyar–Vietnami Baráti Társaság elnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Rendezvény

Péntek (február 14.)

Bicske, 10.00: Nemzetközi könyvajándék nap – Könyvcserebere. „Hozzon egy jó állapotban lévő könyvet, és vigyen haza helyette egy másikat!”

Gárdony, 18.00: Klon­dike aranyláz földjén (Yukon, Alaszka). Gőgös Norbert geográfus vetített képes elő­adása a Nemzedékek Házában.

Fehérvárcsurgó, 18.00: Háromszínű kokárda. A Vörösmarty Társaság rendezvénye a magyar széppróza jegyében a Károlyi-kastélyban. P. Makláry Éva költő, képzőművész, Bobory Zoltán költő, író és Cserta Gábor zenész szereplésével.

Székesfehérvár, 9.30 és 10.30: Zenede Bábszínház a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kispárna bánata – óvodásoknak szervezett dalos hangszerismertető Magyarné Tima Zsuzsanna vezetésével.

Székesfehérvár, 14.30: Farsangi mulatság a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kapcsolattartó épületében. Köszöntő, maskarások bemutatója, mókás játékok, táncverseny, jelmezverseny és sütiverseny.

Székesfehérvár, 15.00–18.30: Bálint-napi mulatságok az Igézőben.

Székesfehérvár, 19.00: William Shakespeare: A vihar – a Prospero Színkör előadása A Szabadművelődés Házában. Rendezte: Micskó Zoltán.

Szombat (február 15.)

Csákvár, 8.35: A Csákvári Természetjáró Egyesület Piros túrája. Gyülekező a csákvári buszmegállóban. Útvonal: Mór, Kakas-domb, Márkus-hegy, Vértesszentkereszt, Kereszt-bükk, Oroszlány, Majk.

Sárbogárd, 19.00: Farsangi mulatság a művelődési központban. „Búcsúztassuk együtt a telet a 60–90-es évek slágereivel!” Zenél a Ctrl5 együttes.

Sárkeszi, 17.00: Teaest a faluházban. Az Ászáf együttes koncertje. Vetélkedő. Tortavásár. Tombola. Sütemény, tea. Jó zene és jó társaság!

Székesfehérvár, 10.00: Színek és szőttesek – a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szakmai programsorozata a Kézművesek Házában. Elő­adás a divatszínekről és a színek megjelenéséről a divatban, a természetes textilszínezékek funkciójáról, az egészségmegőrző, gyógyászati és orvosi textiljeink színeiről, majd az ebédszünetet követően színkollázsokat készítenek a résztvevők az előadásokon bemutatott szín­trendek alkalmazásával.

Székesfehérvár, 10.00-12.00: Műhelymunka: ráhangolódás. „Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy próba a balettben, ha beszélgetnél a Székesfehérvári Balett Színház táncművészeivel, és ha ki is próbálnád, milyen táncosnak lenni, akkor ez a te programod!” Helyszín: Művészetek Háza.

Székesfehérvár, 14.00: Animóka after a Művészetek Házában. Az Animono animációsfilm-készítő műhely kreatív foglalkozása és a Fehérvári Anime Team bemutatója (az anime megismerése, illetve jelmezek, sminkek készítésének bemutatása).

Székesfehérvár, 14.00: Farsangi kavalkád 7–10 éveseknek a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. „Legyen tiéd a legötletesebb jelmez! Vegyél részt a vicces versenyeken! Készíts farsangi maszkot!”

Székesfehérvár, 16.00: Farsangi operettparádé az Öreghegyi Közösségi Házban. Fellép: Vörös Edit (primadonna), Domoszlai Sándor (bonviván), Szabó Noémi (szubrett) és Kovács Szilárd (táncos-komikus).

Székesfehérvár, 16.00: Csocsesz-koncert a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.

Székesfehérvár-Kisfalud, 16.00: Jelmezes, zenés, táncos farsangi batyubál gyerekeknek a Kisfaludi Közösségi Házban. Fellép a Meseerdő Bábszínház.

Vasárnap (február 16.)

Székesfehérvár, 11.00: Süni és a csodabogyó. A Meseerdő Bábszínház előadása az Igézőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!