Hol a tojás, piros tojás?

2019.04.18. 07:20

Ezek a programok várnak nagycsütörtökön és nagypénteken Fejér megyében

Az elkövetkezendő napok általában a húsvét jegyében telnek szerte a megyében. Mini programajánlónkban a csütörtöki és a pénteki nap kínálatát tekintjük át, a teljesség igénye nélkül.

V. Varga József

A két csütörtöki fehérvári rendezvény irodalomról és zenéről szól.

A Hévíz folyóirat idei két számát Fehér Renátó és Vajna Ádám szerkesztő mutatja be, 16 órakor, az irodalmi szalon délutánján, a Vörösmarty Színház kávézójában. A moderátor Bakonyi István irodalomtörténész, közreműködik Kricsár Kamill és Varga Lili színművész.

A Szabadművelődés Házában 19 órától a Hungarikum együttes tart klubkoncertet.

Nádasdladányban csütörtök délelőttől együtt díszítik a falu tojásfáját a főtéren. Az önkormányzat április 21-éig folyamatosan vár minden fiatalt és felnőttet, óvodást és iskolást, nyugdíjast, baráti társaságot, intézményt, hogy helyezzen el a fára minél több általa készített, tetszőleges technikával díszített tojást.

Bicskén, csütörtökön egyetlen kérdésre kíváncsiak csupán: Hol a tojás, piros tojás? A húsvéti készülődés 16.30 órakor kezdődik a Kultúrkúriában. A tojásfestés hagyományos technikákkal történik, majd locsolóvers-tanulás, tojásgurítás, tojáskeresés és egyéb játék vár mindenkire. A játszóházat Kiss Irén és Nagy Györgyné vezeti.

Jenőben pénteken délelőtt díszítik a tojásfát, Nagy Anikó vezetésével, a parkban. Székesfehérváron a nagypénteki keresztút 15 órakor indul Spányi Antal megyés püspök vezetésével a Palotai úti Kálvárián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!