programajánló

2018.10.19. 10:00

ExperiDance, horvát bál és szüreti felvonulások is várnak a hétvégén Fejérben

Még nem tudja, mihez kezdjen a hétvégén? Nézze végig listánkat, rengeteg program közül választhat!

V. Varga József

Ezeregyév – az ExperiDance táncműsora a magyar történelmet dolgozza fel 21 képben, a honfoglalástól napjainkig. (Székesfehérvár, szombat 15 és 19 óra, Alba Regia Sportcsarnok) Fotó: A társulat

Színház

 

Szombat (október 20.)

Székesfehérvár, 15 és 19 óra: Ezeregyév. Generációk, a történelem extázisa 21 táncképben. Az ExperiDance Társulat előadása az Alba Regia Sportcsarnokban.

Vasárnap (október 21.)

Székesfehérvár, 11 óra: Az alma. A Babos Bábos Társulat előadása, a klasszikus Szutyejev-mese babás-bábos feldolgozása (Igéző). A bábos mese után közös játékkal várják a gyerekeket.

 

Kiállítás

 

Szombat (október 20.)

Székesfehérvár, 16 óra: Önök mutatják, Ti mutatjátok be. A Barokk mennyország című tárlat rendhagyó zárása a Csók István Képtárban. Szubjektív tárlatbemutató Rosta Helga moderálásában.

 

Rendezvény

 

Ezeregyév – az ExperiDance táncműsora a magyar történelmet dolgozza fel 21 képben, a honfoglalástól napjainkig. (Székesfehérvár, szombat 15 és 19 óra, Alba Regia Sportcsarnok)
Fotó: A társulat

Szombat (október 20.)

Alap, 14 óra: Idősek napja a művelődési házban. Ünnepi műsor és vendéglátás.

Lajoskomárom, 20 óra: Jótékonysági bál az iskola tornatermében. Batyus jellegű, belépő ellenében.

Nagylók, 10 óra: „Nem jöttem én gyalog…” A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza és a Nagylóki Közösségi Ház szakmai napja dalkörvezetőknek, népdalénekeseknek, citerásoknak és a megyében működő népzenei együttesek vezetőinek.

Sárbogárd, 8.30-12 óra: Gyerek börze a művelődési központban.

Sárszentágota, 10 óra: Szüreti felvonulás, gyülekező a művelődési háznál. 11 óra: Indul a cifra menet. 21 óra: Szüreti bál.

Sárszentágota, 16 óra: Az I. világháború befejezésének centenáriuma alkalmából ünnepi megemlékezés és szentmise a Szent Ágota-templomban. A Krajczáros Alapítvány kezdeményezésére a világháború áldozatainak faültetéssel állítanak emléket. (Magyar Rákellenes Liga sárszentágotai alapszervezete és Szent Ágota plébánia.)

Székesfehérvár, 10 óra: Esküvői nyílt nap a Hiemer-házban. Ismerkedés, beszélgetés. Ötletek, tippek, időpontfoglalás.

Székesfehérvár, 10 óra: Titkos kerti kertlátogatás. Tartalmas kikapcsolódás, szép kertek az Édenpont szervezésében a Titkos kertben.

Székesfehérvár, 17 óra: Az Alba Regia Táncegyesület családi táncháza. Kézműves foglalkozás Szűcs Istvánné terménybáb készítővel. 18 óra: „Dombon törik a diót…” – népi gyermekjátszó Bókáné Zemancsek Edittel. 19.30 óra: Magyarpalatkai táncok tanítása Chifor Lénárd Andrással. 20.30 óra: Táncházi mulatság. Muzsikál a Galiba zenekar (Táncház).

Székesfehérvár, 17 óra: Kákics csángó táncház a Felsővárosi Közösségi Házban. Gyermektáncház Gula Miklóssal. 18 óra: Felnőtt táncház Nedvig Bendegúzzal. Közreműködik a Kákics zenekar.

Székesfehérvár, 17.30 óra: Közönségtalálkozó Kitty Bich Thuy Ta vietnami-magyar írónővel a Libri Alba Plaza Könyvesboltban. A varázsecset és az elvarázsolt festmények című családi-gyermek fantasy regényének bemutatója.

Vasárnap (október 21.)

Szabadhídvég, 10.30 óra: Ezerszínű ősz. Csapatvetélkedő, akadályverseny és családi nap a kultúrház udvarán. 14 óra: Eredményhirdetés. 15 órától: Fellépők, mulatság.

Székesfehérvár, 16 óra: Örmény hagyományőrző kulturális rendezvény a független Örmény Köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából a Művészetek Házában. Megnyitják Ermone Zabel Martaian Örményország spirituális varázsa című kiállítását, majd bemutatják a Hotel Yerevan című egyfelvonásos vígjátékot. Örmény finomságok, kóstolók.

 

Filmnapok

Székesfehérvár, Mozinet Filmnapok, Oscar-díjas és Oscar-jelölt filmek a Barátság moziban

Szombat (október 20.), 16 óra: A vörös teknős. 17.30 óra: A sértés. 19.30 óra: Az átkelés madarai.

Vasárnap (október 21.), 15 óra: Mindenki tudja. 17.15 óra: Philomena – Határtalan szerelem. 19 óra: Napszállta.

Hétfő (október 22.), 15 óra: Hidegháború. 16.30 óra: Mustang. 18.15 óra: Silvio és a többiek.

 

Koncert

 

Szombat (október 20.)

Székesfehérvár, 20 óra: Hősök a Petőfi Kultúrtanszéken.

Székesfehérvár, 21 óra: Nyolcvanas évek, slágerparti az Ikonban. Hargittay, Kiss, Klamancsek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!