programajánló

2019.05.10. 07:30

Börgöndi Repülőmajális, középkori sakk és biciklitúra is vár a megyében a hétvégén

Tudod már, hogy mit csinálsz a hétvégén? Adunk jó pár tippet, hogy merre indulj!

V. Varga József

Színház

Vasárnap (május 12.)

Székesfehérvár, 19 óra: Rómeó és Júlia, balettelőadás a Vörösmarty Színházban. A Székesfehérvári Balett Színház premierje.

Emlékhelyek napja

Szombat (május 11.)

Pákozd, 10 óra: Emlékhelyek napja a Katonai Emlékparkban. Tematikus tárlatvezetések. Iskolák csatája. 11 óra: Farkas Bertalan űrhajós előadása.

Székesfehérvár, 10 óra: Emlékhelyek napja a Nemzeti Emlékhelyen. Fedezzük fel a Romkert titkait egy régész segítségével! 11 óra: Középkori óriás sakk, sakkszínházi előadás élő szereplőkkel.

Rendezvény

Péntek (május 10.)

Bicske, 16:30: Kattanj a hobbidra! Fotókiállítás a Fiatalok Házában.

Bicske, 17 óra: Bicskei illetlenségek. Előadó: Tompa László történész. A Szülőföldünk Helytörténeti Klub összejövetele a könyvtárban.

Bicske, 18 óra: Nótaest Csóka Gyula prímással és zenekarával a művelődési központban. Énekel: Szigeti Ferenc. Bicske Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának hagyományőrző estje.

Martonvásár, 9-13 óra: Biztonságos közlekedés, közlekedésbiztonsági kockázatok, a közutasok élete, mindennapjai. A közlekedési kultúra napja alkalmából megnyitja kapuit a látogatók előtt a Magyar Közút Zrt. martonvásári mérnöksége.

Mór, 19 óra: Zsákbamacska, zenés vígjáték a Lamberg-kastélyban.

Székesfehérvár, 16:30: Játékszalon, anyák napjára hangolva a Hetedhét Játékmúzeum Réber-termében, Nagy Veronika néprajzkutató muzeológussal.

Székesfehérvár, 16:30: Szent László kora és kultusza, könyvbemutató a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök.

Székesfehérvár, 17:30: Nemes Péter Amerigo Tot szobrászművész életéről szóló kötetét mutatják be az Új Magyar Képtárban.

Úrhida, 17 óra: Úrhida 1010. Ünnepség a község első okleveles említésének 1010. évfordulója alkalmából a Civilházban. Felavatják az Úrhidai Minigalériát, átadják a település első szelfi-pontját, bemutatják az Úrhida 1010 című könyvet. Az ünnepséget követően baráti beszélgetés az Úrhidai Gazdatáborban.

Szombat (május 11.)

Csákvár, 9-17 óra: Vértes Szíve Natúrfeszt. Bringaverseny. Városkerülő biciklitúra, valamint bakancsos és lovastúra. 11:15: Palinta Társulat. 13 óra: II. Csákvári Sprint, amatőr kerékpárverseny. 14:15: Bohémian Acoustic. 15:30: TNT Track. 16:30: Eredményhirdetés (Szent Mihály tér, parkoló).

Csókakő, 9 óra: Majális a Jordán parkerdőben. Főzőverseny. Traktorverseny. Gyermekprogramok. Népi fajátékok. Jazz-koncert. „Szól a nóta, száll a muzsika”. Sakkszimultán. Néptánc. Utcák kötélhúzó versenye. 16:30: Csóka Csodás Csahosa: kutyaszépségverseny. Bűvész show. 19 óra: Viking-buli.

Gárdony, 9 óra: Hívogató tavaszi növényültetésre. Agárd: Parkerdő, nagy műfüves pálya. Dinnyés: Gárdonyi Géza és Alkotmány utca sarok. Gárdony: Balatoni út és Kemény Zsigmond utca sarok.

Kápolnásnyék, 9:30–15:30: Sportos falukerülő túra. Sétálj, fuss vagy biciklizz! Találkozás a művelődési háznál.

Martonvásár, 16–02 óra: Bencsik-nap Jodes emlékére a BBK udvarán. Közösségi örömfőzés. Republic. Spirit of Eden. Titán. Jazztelen. Utcabál.

Mór, 10 óra: „Az életnek nem kell tökéletesnek lennie ahhoz, hogy csodálatos legyen!” Fogyatékkal élők napja a Szent István parkban. Közös dal. Kézműves foglalkozás, játék, hangterápia. Napóra-készítés, kitűzők. Egy kutyás délután. 15 óra: A Nemadomfel együttes koncertje.

Pázmánd, 11 óra: Ízes-ínyes ünnep és vásár, nyitott vendégházak napja. Bálint Borárium. Gasztro-mantika a Szerelemvölgyben. (Vasárnap is.)

Sárbogárd, 15–18 óra: Mert táncolni jó! A Tehetség Művészeti Iskola gálaműsora a művelődési központban.

Szabadbattyán, 14:30: Falusi séta Váczi-Tóth Bernadett vezetésével; találkozás a katolikus templomnál. Templomtörténet Mayer László plébánossal. Séta a katolikus temetőben, a kápolnáról és a Batthyány-kriptáról Rák Zsolt Vilmos mesél.

Székesfehérvár, 10–18 óra: Repülőmajális Börgöndön. Sétarepülés, ejtőernyős ugrás, gyerekeknek papírsárkány-készítés. A Magyar Vitorlázó Rally Kupa fordulója.

Székesfehérvár, 10 óra: A Széna Egyesület rendezvénye a nemzetközi családnap jegyében. 11 óra: „Emeljünk a magasba minél több gyermeket!” – a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány világrekord kísérlete. A palotavárosi játszópark és a műfüves focipálya átadása. (Palotaváros, a Csapó és a Bátky Zsigmond utca határolta füves terület.)

Székesfehérvár, 10–18 óra: VII. Magyar Gyapjúfesztivál a Kézművesek Házánál. Előadások, könyvbemutató. Az alkotói pályázat eredményhirdetése és kiállítás. Mesterségbemutatók. Kézműves foglalkozások. Vásár.

Székesfehérvár, 11 óra: I. Székesfehérvári Szenior Örömtánc Találkozó a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban.

Székesfehérvár, 13–19 óra: IV. Maroshegyi Családi Mesenap. Színpadi programok, koncertek, meseíró–olvasó találkozó, játékos meseelőadás, népmesepont, játszópark, bábelőadás. (Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár.)

Székesfehérvár-Csala, 15 óra: Csalai majális. Felicita Táncklub. Operett: Szabó Noémi és Kovács Szilárd. 16 óra: Márió, a harmonikás. 19 óra: Utcabál az EVM zenekarral.

Székesfehérvár, 16 óra: Critical Mass kerékpáros felvonulás. Gyülekező 15 órától a Halesz ligetben.

Székesfehérvár, 16:30: Családi rendezvény művészeti-zenei neveléssel a Szent István Hit­oktatási és Művelődési Házban. Mihály György és Varró János hangszerbemutató-hangszersimogatója. 17 óra: A Hermann László Zeneiskola diákjainak koncertje.

Székesfehérvár, 17 óra: A táncház napja, az Alba Regia Táncegyesület családi programja a Táncházban. Kézműves-foglalkozás, majd népi gyermekjátszó. 19:30: Forgatós, a Magos együttes lemezbemutató koncertje. 21 óra: Táncházi mulatság a Galiba zenekarral.

Úrhida, 12:30: I. Úrhidai Country & Linedance Találkozó a szabadidőparkban. Tánctanítás. Wurlitzer zene. Fellépések. Közös tánc. 16 óra: Sztárvendég: Papp Róbert. 17 óra: Acoustic Tours. 20 óra: Tábortűz, diszkó, tánc. (Úrhidai Táncimádók Linedance Klub.)

Velence, 14-18 óra: I. Velencei Séta a Korzón. Regisztráció és szalagtűzés a szökőkútnál. Sétáljunk együtt a mellrákra fókuszálva! Ültessünk mályva bokrot a kastélyparkban! 15 óra: Tematikus beszélgetések.

Velence, 14-18 óra: II. Életmódváltó Nap a Korzón. Fókuszban a prevenció: szűrővizsgálatokkal az egészségért!

Vasárnap (május 12.)

Kishantos, 9-18 óra: Madarak és fák napja. Kiállítás. Madárgyűrűzés, madármegfigyelő séta. Kemencében frissen sült finom falatok. Az Év madara: a gólyatöcs. Sas és sólyom bemutató. Játszóház. Nemezelés. Egy régi kert emlékei. A természetbarát kert: fűszerek és gyógynövények. Ismerkedés régi magyar háziállatokkal.

Székesfehérvár, 9 óra: XXXIV. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozó. Kiadják a Fehérvári nagyjaink éremsorozat 7. tagját, amely gróf Károlyi Józsefet ábrázolja. Kiállításmegnyitó, tárlatvezetés, éremcsere és vásár. (Művészetek Háza.)

Székesfehérvár, 11 óra: Tavaszi horgászkaland, a Babos Bábos Társulat meseelőadása az Igézőben.

Turisztikai évadnyitó

Péntek (május 10.)

Kápolnásnyék, 15 óra: velencei-tavi turisztikai évadnyitó a Halász-kastélyban. Köszöntőt mond L. Simon László. A Velencei-tóért díjat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kazai Viktor, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány elnöke adja át. Ezt követően szakmai konferencia kezdődik a térség turisztikai eredményeiről, lehetőségeiről.

Koncert

Péntek (május 10.)

Mór, 18 óra: Jótékonysági koncert egy többgyermekes család otthonának megmentéséért a Wekerle szabadidőközpontban.

Székesfehérvár, 18 óra: „Da pacem Domine”, jótékonysági hangverseny a Szemináriumi templomban. Fellép a Hermann László Kamarazenekar.

Székesfehérvár, 18 óra: „Da pacem Domine”, jótékonysági hangverseny a Szemináriumi templomban. Fellép a Hermann László Kamarazenekar.

Székesfehérvár, 18 óra: Encián, a Makám együttes lemezbemutató koncertje az Öreghegyi Közösségi Házban.

Szombat (május 11.)

Székesfehérvár, 18 óra: Az Isten békessége. Az Új Advent Kórustársaság jótékonysági hangversenye az evangélikus templomban. Kedvezményezett: Stefanovics Tibor és családja. A beérkezett adományokat a család Tibor mozgásfejlesztésére fordítja. A segélykoncert védnöke: Brájer Éva alpolgármester. Vezényel: Juhász Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!