Szüreti mulatság a város kapujában

2019.09.11. 07:05

„Böndörödik” Maroshegy

Tizenkettedszer rendezik meg szeptember 14-én a Maroshegyi Böndörödő elnevezésű szüreti mulatságot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárnál.

V. Varga József

Brájer Éva alpolgármester (j) és Iszkádi Erika, a művelődési ház és könyvtár igazgatója Fotó: V. Varga József

A színes programokra sajtótájékoztatón invitálta tegnap a fehérváriakat és a környékbelieket Brájer Éva alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Iszkádi Erika, a művelődési ház igazgatója. A kavalkád résztvevői és fellépői közösen idézik fel szombaton a szüreti hagyományokat.

Brájer Éva alpolgármester (j) és Iszkádi Erika, a művelődési ház és könyvtár
igazgatója
Fotó: V. Varga József

 

Amint megtudtuk: a mulatság részét képezi az idén is a szekeres-csikós-zenés felvonulás, a csákberényi csikósok bemutatója, az őszi dekoráció-, a gesztenyeláncfüzér- és a madárijesztő-készítő verseny, a helyi művészeti csoportok szereplése. A bográcsételeket és a pogácsákat a Bede Róbert mesterszakács vezette zsűri bírálja majd, a borlopóverseny döntője 16 óra 20-kor veszi kezdetét, az LGT Emlékzenekar, Karácsony János vezetésével 18 órától koncertezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!