Programajánló

2019.06.14. 07:30

Betyárnap, borsófesztivál és mentőnap is vár a hétvégén Fejérben

Ezúttal sem lesz ok arra, hogy a hétvégét a négy fal között töltsük el!

V. Varga József

Forrás: shutterstock

Betyárnap

Szombat (június 15.)

Csákberény, 8 órától: X. Jubileumi Csákberényi Betyárnap. Csikósok, lovasok, hagyományőrzők baráti találkozója a malomudvarban. Lovas ügyességi verseny. Színes kísérőprogramok. 10 óra: Csikósverseny. 11:40: Csákberényi Fagyöngy Nyugdíjasklub Énekkara. 12 óra: A Dankó Rádió előadói, nótás műsor Tarnai Kiss László vezetésével. 14-17 óra: Dankó Rádió, élő kívánságműsor. 14 órától: Lovas ügyességi verseny. Lovas bemutató. Díjugratás. Csikósverseny. 17:20 órától: Győri Ördöglovasok. Puszta ötös. 17:45: Eredményhirdetés. 18:10: Tombolasorsolás, a fődíj egy csikó! 20 óra: Csordás Ákos. 21 óra: Apostol együttes. 23 órától: Viking-buli.

Kvircedli fesztivál

Péntek (június 14.)

Pusztavám, 16 óra: V. Kvircedli Fest és Falunap. Ünnepélyes megnyitó a házasságkötő teremben. 21 óra: Retróbuli a sátorban: Dj Laller 2.

Szombat (június 15.)

Pusztavám, 8 óra: Zenés ébresztő. Főzőverseny és süteménysütő verseny (helyszín a művelődési ház és környéke). 8:30: Kispályás futballtorna (sportpálya). 12:30: Faluebéd, kvircedli-kóstolás. 14 óra: A Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar 30. születésnapi ünnepsége. Fellépők: Móri Fúvószenekar, Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar, Harnbacher Markbläser, Pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar. 19 óra: Blaskapelle Gloria-koncert. 21 óra: Kvircedli Fest, mulatság a Tarlaner Spitz­baum zenekarral.

Vasárnap (június 16.)

Pusztavám, 13-18 óra: Utazó Planetárium. 14 és 17 óra: Helyi csoportok fellépése. 16 óra: Kegye János pánsípművész. 18 óra: Szomszédnéni Produkciós Iroda. 18:40: Genkina Karate Sportegyesület. 19 óra: A Máté Péterre Emlékező Zenekar koncertje.

Rendezvény

Péntek (június 14.)

Gárdony, 18 óra: Radetzky-évforduló. Radetzky Jenőről és a Madárvártáról Borsányi András, a Madárvárta vezetője tart előadást (Chernel István Madárvárta).

Székesfehérvár, 19 óra 30: Helló, nyár! Székesfehérvári tanévzáró mulatság a Zichy liget színpadán. Margaret Island-koncert, majd Dj ErnőPiaf.

Szombat (június 15.)

Bicske, 10 óra: Minden, ami mentő! 50 éves a Bicskei Mentőállomás. Közép-dunán­túli regionális mentőnap a Bicske Szíve parkban. Megnyitó. Gyermek ügyességi versenyek. Kézműves és népi játszóház. Egész nap: mentőmúzeum, mentőautók kiállítása, mentő-stand, kéklámpás utánfutó, mentőhelikopter. 12 óra: Ebéd a város kemencéjénél. 14 óra: Korongozás, kreatív játszóház, arcfestés. A Csillag Musical Társulat koncertje. 14.30 óra: Játékos vetélkedő. 15 óra: Retró és modern mentési bemutatók. 15:30: Canischa zenekar, majd tombolasorsolás. 17 óra: Elektron Band.

Mór, 21 óra: Tanévzáró buli a Lamberg-kastély Kisudvarában. 21 óra: Hősök együttes. 23: Micro-koncert.

Székesfehérvár, 9-13 óra: Feketehegy-szárazréti egészségnap. Általános állapotfelmérés, EKG- és kardiológiai vizsgálat, testösszetétel-meghatározás, bőrvizsgálat, csontsűrűségmérés, vérnyomás- és vércukorszintmérés, valamint dietetikai tanácsadás. Helyszín: a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolája.

Székesfehérvár, 10 órától: V. Borsófesztivál a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ gasztroudvarán. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehet főzni vagy sütni borsóból. A verseny első három helyezettjét díjazzák, valamint a közönségszavazás alapján különdíjat kap a legfinomabb és a legszebben tálalt étel. Kísérőprogramok: játszótér a gyerekeknek, ügyességi verseny. 14:30: A Maya Trió operett-előadása.

Székesfehérvár, 10-17 óra: Nyárváró a Fehérvári Skanzenben (Rác utca 11.). Színes-zenés családi program közös alkotással és együtt-zenéléssel. 10-14 óra: Nemez­ékszerek készítése. 16 órától: Hangszersimogató Franczia Dániellel. Különleges ütőhangszerek a világ minden tájáról (Irán, Törökország, Egyiptom, a Balkán, Kína). A bemutató után hangszerpróba és spontán zenélés.

Székesfehérvár, 16 óra: 5 éves a Fehérvári Pagony. Születésnapi ünnepség. A gyermekkönyv- és játékboltban (Királysor 66.) Rutkai Bori, a Felhővadászok, kreatív foglalkozások és sok meglepetés várja a kicsiket és családjaikat.

Vasárnap (június 16.)

Csákvár, 15 óra: A Floriana Könyvtár szervezésében: 90 év után hazatér Háry! Szebenyi Etelka operanagykövet vetítéssel egybekötött előadása a csákvári Háry János-bemutató emlékére a Csákvár Emlékházban. Közreműködnek helyi énekesek, plusz meglepetés!

Mór, 18 óra: A Kákics népzenei együttes koncertje a Lamberg-kastély zenepavilonjában.

Sárszentágota, 14:45: Örökmozgó Kerékpáros Országjáró, a Magyar Rákellenes Liga sárszentágotai alapszervezetének programja. Az országjáró kerékpárosok fogadása, és kerékpáros felvonulás a kultúrház parkolójához. (Gyülekező a Deák Ferenc és a Május 1. utca sarkánál.) 15 órától: Kerékpáros KRESZ-pálya, programvezető Siák Gábor. Labdás gimnasztika. Labdakergető, prog­ramvezető Barsi Ágnes.

Szabadbattyán, 9 órától: A helyi kötődésű, országosan elismert egykori labdarúgó edzőre emlékezve 4. alkalommal rendezik meg a Jung József futball emléktornát a sportpályán. Délelőtt a házigazdák és a környék általános iskoláinak gyermek utánpótlástornája zaj­lik. A nap folyamán megemlékezés, koszorúzás a katolikus temetőben. 14 órától: A Dunaújváros, a Szabadbattyán (két gárdával) és a Videoton csapata lép pályára az öregfiúk tornán.

Székesfehérvár, 14-18 óra: Apák napja családi nap és sportnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete székesfehérvári csoportja szervezésében (Öreghegyi Közösségi Ház, volt Fanta Villa). Ugrálóvár, játékok, sportolási lehetőség, kézműveskedés, kemencés ételek. 15 óra: Akadálypálya, sportversenyek. 16 óra: Molnár Róbert újságíró, házi sörkészítő interaktív, kóstolással egybekötött előadása. 17 óra: Estebéd az Öreghegi Nyugdíjasklub közreműködésével. 17:30: A legjobb Fehérvári Apa vándorkupa átadása.

Kiállítás

Péntek (június 14.)

Pákozd, 16 óra: Hadtörténeti és haditechnikai kiállítás első és második világháborús, valamint 1956-os relikviákból és ereklyékből a Kultúra Házában. Kiállítók: Handler Attila, Handler Edit, Kummer Imre, Róka Marcell és Váradi Dávid. Megtekinthető június 28-áig, hétfőtől péntekig 16 és 20 óra, szombaton és vasárnap 8 és 20 óra között. Június 15-étől szombatonként és vasárnaponként gyermekprogramokat (military-pálya, mocsárjárás, gránátdobás) rendeznek az udvaron. Június 22-én, a múzeumok éjszakáján 8-tól 24 óráig tartanak nyitva.

Székesfehérvár, 10 óra: Ikarus, a busz. A kiállítás megtekinthető július 21-éig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között a Szent István Király Múzeum Országzászló tér 3. szám alatti kiállítóhelyén.

Székesfehérvár, 10 óra: Diák–Deák Galéria. A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műveiből rendezett képzőművészeti kiállítás szeptember 22-éig látogatható keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között. (Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, emelet.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!