Ünnepi adventi udvar

2018.11.30. 10:00

Betlehemi szép csillag és az első gyertyagyújtás Fehérvár főterén

A Püspöki-palota kertjében december elsején 10 órakor nyílik meg a hagyományos Adventi udvar. Várják mindazokat, akik szeretnének valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést.

V. Varga József

Szombaton nyílik a Püspöki-palota Adventi udvara

Fotó: FMH-archív / V. Varga József

Amint a katolikus karitásztól megtudtuk: a látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal. Szombatonként és vasárnaponként 10 és 19 óra között, advent utolsó hetében hétköznapokon is várják 14 és 19 óra között a vizitálókat. A szombati napokon 16 órakor kezdődik a közös adventi gyertyagyújtás Spányi Antal megyés püspök vezetésével, valamint az egyházmegye iskoláinak, óvodáinak gyermekműsorával. Az első gyertyagyújtás keretében megáldják a családok adventi koszorúját és gyertyáját.

Az udvarban megkezdődik az Egymillió csillag a szegényekért karitász akció. A XVI. Betlehemi szép csillag kiállítást szombaton 14.30 órakor nyitják meg a Szent István Hit­oktatási és Művelődési Házban, és egyúttal a díjakat is átadják. A Kisangyalok Karának idei koncertje december 2-án, vasárnap 18 órakor kezdődik a főtéren, a város adventi koszorúján az első gyertyát Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, a város díszpolgára gyújtja meg.

Szombaton nyílik a Püspöki-palota Adventi udvara

Fehérvár ünnepi fényeit a polgármester és az adventi jótékonysági futás 12 év alatti győztese közösen kapcsolja fel. A székesegyházban vasárnap 19 órakor kezdődik a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar és a Székesfehérvári Egyházmegye közös adventi hangversenye. Közreműködik a Fool Moon vokálegyüttes, Varga Gabriella színművész, Radics Éva (szoprán), Alberto González (bariton), Tóth Marcell (zongora). Vezényel Ruff Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!