programajánló

2020.02.28. 07:37

Batyus farsang, pálinkamustra és P. Mobil koncert is vár a hétvégén

Nem tudod még, hogy mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet, hogy biztosan megtaláld a neked tetsző programot!

V. Varga József

Kiállítás

Péntek (február 28.)

Székesfehérvár, 18.00: Üze­net. Az Igazgyöngy Alapítvány kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban.

Szombat (február 29.)

Székesfehérvár, 15.00: Az áldozatok napja alkalmából nyílik meg Szintai Katalin Ajtók mögött című kiállítása a Fehérvári Civil Központban. A tárlatot Sipos Mari, az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője nyitja meg, közreműködik T. Tamás Ferenc író, költő.

Rendezvény

Péntek (február 28.)

Bicske, 16.30: Készítsünk állatfigurákat! Bütykölde, kézműves klub és kreatív foglalkozás a Bicskei Kultúrkúriában. Vezeti: Kiss Irén.

Bicske, 17.00: Kályhásság a középkorban és a kora újkorban – Anderko Anna előadása a művelődési központban.

Csákvár, 16.00: Beszélgessünk! – a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület programsorozata a Csákvár Emlékházban (Tűztorony). Tavaszi népszokások – vendég Varró Ágnes néprajzkutató (Szent István Király Múzeum), házigazda Bokodi István.

Gárdony, 18.00: Hazatalálás sorozat a Nemzedékek Házában. Árpád-házi szent királyaink – Szántai Lajos történész előadása.

Martonvásár, 18.00: Ismerettár, 1. rész. Lógok a szeren – Erdős Eszter református lelkész drogprevenciós előadása a Brunszvik–Beethoven Központban.

Székesfehérvár, 10.00: Pe­sovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny. Az alsó tagozatosok megyei döntője a Fejér Megyei Művelődési Központ színháztermében.

Székesfehérvár, 14.00: Nyílt nap a Nemere projektben. (Egy lelkes csapat újjáépíti történelmi vitorlázó repülőgépünket…) Lehetőség lesz megtekinteni az eddig elkészült darabokat, és találkozni az építőkkel. Helyszín: Gulyás és Társa Kft. telephelye (Kereszttöltés út).

Székesfehérvár, 15.00: Az Év Kutatóhelye 2019 díj átadása. A díjat a belföldi kutatóhelyek kategóriában a Székesfehérvári Püspöki és Székeskáptalani Levéltár kapja. Köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök. Helyszín: Szent István Művelődési Ház, Szent Imre terem.

Székesfehérvár, 17.00: Irodalmi Szalon a Vörösmarty Színház kávézójában. Találkozás a Trianon című dráma szerzőjével és a színdarab szereplőjével. Sárosi István orvos-íróval és Gáspár Sándor színművésszel Perczel Enikő dramaturg beszélget.

Szombat (február 29.)

Dinnyés, 19.00: Batyus farsang az Iglice Népdalkörrel a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központban. Megjelenés farsangi jelmezben! Jókedvű, maskarás műsor. A legötletesebb jelmez, a legszórakoztatóbb előadás díjat kap. Tombolasorsolás. A talpalávalót Szabó Robi húzza.

Enying, 13.00: Pálinkamustra – a város önkormányzata és az Enyingi Borkedvelők Rendje szervezésében a művelődési házban. Eredményhirdetés, díjátadás.

Székesfehérvár, 10.00–15.00: Alkoss velünk! Óperencia program kicsiknek és nagyoknak, családoknak a Székesfehérvári NépmesePonton, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. „Gyere, tedd próbára kreativitásod!” Gyapjúból ne­meztulipán készítése. Karkötők készítése fonási technikákkal. Csuhébaba készítése. Mindeközben múlt idők meséi felnőtt népmesemondóktól a Hencidától Boncidáig Kárpát-medencei népmesemondó verseny keretein belül.

Székesfehérvár, 10.00–12.00: Állatbábok hajtogatással – kézműves-foglalkozás gyerekeknek a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában.

Székesfehérvár, 11.00: A kispárna bánata – bábjáték a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szak­gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola nagytermében. A belépő egy szem gyümölcs. A Zenede Bábszínház jótékonysági előadásának bevételét a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakói kapják.

Székesfehérvár, 14.30: Nicsak, ki vagyok én? Rímes-­játékos kutyaterápiás foglalkozás a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében. Ismerkedés találós kérdések segítségével az állatokkal. Játszótársak a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület kétlábú és négylábú munkatársai, Pálinkás Bianka és Cody.

Székesfehérvár, 19.00: Mi­ka Myllyaho–Nagy Judit: Pánik. A Szabad Színház előadása az Igézőben (Basa utca 1.).

Vasárnap (március 1.)

Székesfehérvár, 11.00: A csillagszemű juhász – az Ákom-Bákom Bábcsoport elő­adása az Igézőben.

Koncert

Szombat (február 29.)

Agárd, 18.00: Schumann-karnevál. Marco Bianchi zongoraművész koncertje az Agárdi Közösségi Házban.

Sárbogárd, 19.00: P. Mobil, 1969–2019. Koncert a művelődési központban. 20.00: Radar. 21.30: P. Mobil – „Aranylakodalom”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!