koncert, stadiontúra, művészeti bemutató

2020.07.31. 07:20

Bajvívás, látványfaragás, koncert – Ezek várnak a hétvégén Fejérben

Ezen a hétvégén számos rendezvénnyel és hőséggel érkezik a nyár. Az Eleven Hold zenekar például a Kis udvar-koncertek zenei sorozatában július 31-én, pénteken 21 órától Móron, a Lamberg-kastély udvarában koncertezik.

V. Varga József

Szombaton 18 órától az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatót prezentál a Városház téren

Fotó: FMH-archív

Tolcsvay-koncert

PÁKOZD Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó Szép szerelmem, Magyarország! című koncertjével folytatódik az Emlékparki nyár sorozata július 31-én, pénteken 18 órakor a Pákozdi Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhelyen. Tolcsvay Béla az ősi magyar kultúra hagyományaiból és tradicionális hitvilágából építkező, egyedi stílusú és sokoldalú dalszerzői, előadó-művészi pályája elismeréseként kapta meg 2015-ben a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb magyar állami kitüntetést, a Kossuth-díjat. A magát énekmondónak valló művész rendszeres fellépője a katonai emlékparknak.

Stadiontúra

SZÉKESFEHÉRVÁR A székesfehérvári Mol Aréna Sóstót szakvezető segítségével fedezhetik fel az érdeklődők július 31-én, pénteken 16 órától. A látogatóközpontba mindazokat várják, akiket érdekel, hogyan működik egy futballklub, szeretnének betekintést nyerni a játékosok életébe, kíváncsiak rá, hogy hol és hogyan készülnek a mérkőzésekre. Megnyílnak a szurkolók elől elzárt, kevésbé ismert helyszínek is, kitárul a Vidi Múzeum ajtaja, ahol a klub múltjának ereklyéit őrzik. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges: [email protected], vagy 06-22-202-373 és 06-70-6699-010.

A fehérvári stadion kulisszatitkaiba is betekinthetünk a pénteki Mol Aréna Sóstó túrán
Fotó: FMH-archív

Még egy kört!

SZÉKESFEHÉRVÁR A Még egy kört! – Gipsy Jazz Trió ad koncertet július 31-én, pénteken 18.30 órától Székesfehérváron, a Hotel Magyar Királynál. A zenekar tagjai: Kárpáti Róbert, Faragó Péter, Flór Noémi, vendégfellépő: Horváth Zsolt.

Gárdonyi-emlékmise

AGÁRD Gárdonyi Géza író születésének 157. évfordulója alkalmából a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ ünnepséget tart augusztus elsején, szombaton 10 órakor Agárdon, a Gárdonyi Géza-emlékháznál (Sigray utca 1.). Beszédet mond Lábadi Zoltán, a Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója, emlékező beszédet Keller Péter, az író dédunokája. Közreműködik fuvolán a Parlan-duó, Fersch Renáta és Pásztor Katalin. A megemlékezés 11 órakor emlékmisével folytatódik az Anna-kápolnában.

Művészkorzó

SZÉKESFEHÉRVÁR Székesfehérvár belvárosában augusztus elsején, a szombat délutáni történelmi kalandozáson ismét színészek, énekesek, hagyományőrzők és zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt. A Városház téren 16 órától Szent László király, Adelheid királyné és lányuk, Piroska óriásbábjaival találkozhatnak az érdeklődők. 17 órától Andrássy Máté és Juhász Illés, a Vörösmarty Színház színművészei adnak stand up műsort, majd Matern Vanda, a legutóbbi Fehérvár Hangja döntőse énekel. 18 órától az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatót prezentál a Városház téren, a Fő utcán, az Országzászló téren és a Zichy ligetben. 19 órától színes zenei csokorral szolgál az ArsOktett a Zichy liget Zenepavilonjánál. Bondor Erika (hegedű), Molnár Eszter (hegedű), Hartyáni Ágnes (hegedű), Lókodi-Sziklási Szilvia (hegedű), Sárkány Katalin (hegedű), Molnár Petra (brácsa), Mády-Szabó Eszter (cselló) és Nagy Ferenc (bőgő) az Alba Regia Szimfonikus Zenekar muzsikusa.

Szombaton 18 órától az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatót prezentál a Városház téren
Fotó: FMH-archív

Látványfaragás

FÜLE A fülei fafaragó tábor nyílt napján, augusztus elsején, szombaton 13 órától láncfűrészes látványfaragást tart 16(!) fafaragó szobrász, fafaragó mester a pálinkaház területén.

160 éves vasútvonal

SZÉKESFEHÉRVÁR A Székesfehérvár–Komárom közötti vasútvonal megnyitásának 160 éves évfordulóját kiállítással köszönti a megyeszékhelyen a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház. Az augusztus 19-éig látogatható kiállításon egyedülálló tárgyakkal és tablókkal mutatják be az Észak-Dunántúlt átszelő vonal történetét. .

Bagoly a könyvtárban

SZÉKESFEHÉRVÁR Dőry Magdolna gyűjtő Bagoly a konyhában tematikájú kiállítása augusztus közepéig látogatható a megyeszékhelyen, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A Radnóti-díjas előadóművész szenvedélyes gyűjtő: gyerekkora óta szereti a baglyokat, ami mára egy ezres gyűjteményt jelent. Legyenek azok az egészen kicsikéktől a nagyobbakig, fából, plüssből, üvegből vagy éppen csipkéből. A dísztárgyak mellett sótartó, persely, illatosító is található a tárlaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!