komolyzene

2020.12.12. 10:23

Bach basszusgitáron – Berkesi Alex online koncertje a mezőszentgyörgyi református templomból

Bach basszusgitáron – Berkesi Alex gitárművész komolyzenei koncertjét december 13-án, vasárnap 18 órától online eseményként közvetítik a mezőszentgyörgyi református templomból. Közreműködik Vörös István (electronic artist).

V. Varga József

Berkesi Alex – kinyílik egy csodás zenei univerzum

Fotó: A gitárművész közösségi oldala

Amint Kiss Péter önkormányzati képviselő, a művelődési ház és könyvtár megbízott vezetője lapunknak elmondta: a koncertet a református egyházközség közösségi oldalán kísérhetik figyelemmel az érdeklődők.

Berkesi Alex énekes, szövegíró, zeneszerző, zenetanár, zenész, gitárfenomén nagynevű zenész-családból származik. Mikor nyakába veszi hangszerét, mintha a mitológiai kentaur elevenedne meg, ahol ló és lovas eggyé válik. Elkezdi pengetni a basszusgitárt, és máris kinyílik egy csodás zenei univerzum.

Berkesi Alex – kinyílik egy csodás zenei univerzum
Fotó: A gitárművész közösségi oldala

Amint megtudtuk: a zene mindig is természetes része volt a család mindennapjainak, 6 éves korában maga is kórusmuzsikával kezdett foglalkozni édesapja, Berkesi Sándor kezei alatt. Basszusgitáron 20 éves kora óta játszik. Hangszerével fiatalon bejárta a fél világot.

Zenei sokszínűségét, a stílusokat, amelyekben otthonosan mozog, még felsorolni is nehéz: dance, drum and bass, funky, gyermek, jazz, jazz-rock, komolyzene, latin, népzene, pop, rock, rock’n’roll, swing, világzene. Újabban tanítványokat is vállal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!