Ingyenes ízelítő az igazi művészetből

2020.10.02. 12:47

Az operaduettek szerelmeseinek kedveznek szombaton Fehérvárcsurgón

A Károlyi-kastélyban ingyenes komolyzenei esten vehetünk részt a „Köszönjük, Magyarország” pályázat és a szervező Károlyi József Alapítvány jóvoltából.

Palocsai Jenő

20190805 Fehérvárcsurgó, Kastálypark. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: FMH-archív

Október 3-án híres operaduetteket hallhatunk este hat órai kezdettel a Károlyi-kastélyban. Boross Csilla szoprán és Kálmándy Mihály bariton hangját a zenei világban elismert karmester, Dénes István zongoraművész kísérete teszi még inkább varázslatossá. A „Verdi, Verismo” címet kapta a komolyzenei program, mely olyan duettekből, illetve áriákból áll, amelyek az opera műfajának legvarázslatosabb, legmegrendítőbb zenei pillanatai közé sorolhatók. Nemcsak művészeti szempontból felbecsülhetetlen az értékük, hanem a bennük rejlő technikai nehézségek miatt előadásuk is kivételes felkészültséget és teljes odaadást igényel a fellépő művészek részéről. A kastély termében és folyosóin olyan művek dallamai szállnak majd többek között, mint Lady Macbeth és Macbeth kettőse az első felvonásból, vagy Violetta és G. Germont kettőse a Traviata második felvonásából. Az Aida sem maradhat ki a sorból és ez esetben Aida és Amonasro kettőse hallható majd a harmadik felvonásból, de találkozhatunk még számos kettőssel, illetve nagyjelenettel az est során. A koncertre a belépés ingyenes, ugyanakkor az egészségügyi szabályok miatt fontos a tervezhetőség, ezért az előzetes regisztráció kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!