Frissen Fejérből

2021.10.18. 16:00

A világ eseményeiről és a geopolitikáról hallhatunk előadást szerdán

Izgalmas előadásra hív a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Székesfehérvári Központja.

FMH

Életkép Pakisztánból – a területtel kapcsolatos, de az egész világra kiterjedő témákról beszélgethetnek

Fotó: pixabay

A Királysor 30. szám alatt található helyszín már más érdekes előadásnak és előadónak is helyet adott. Ebbe a sorba csatlakozik október 20-án, szerdán 17 órától Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetője is, aki A világ geopolitikai eseményei – A déli félhold címmel tart előadást az érdeklődőknek. Ők térben a Nigériától Pakisztánig tartó területet barangolják be a szakértő segítségével, s az est során eszmecserét folytathatnak a kapcsolódó aktualitásokról is.

Életkép Pakisztánból – a területtel kapcsolatos, de az egész világra kiterjedő témákról beszélgethetnek
Fotó: pixabay

Amit a beszélgetőtársról tudni érdemes: Demkó Attila történelem–politikaelmélet szakon szerzett diplomát, Genfben Washingtonban és Pekingben tanult biztonságpolitikát. Doktori disszertációját az Ír Köztársasági Hadseregről írta. Közel két évtizedet dolgozott a biztonságpolitika területén, a Miniszterelnökségen, majd a Honvédelmi Minisztériumban és Brüsszelben. Bejárta a világ legfontosabb válságzónáit, a Balkánnal, Irakkal és Afganisztánnal foglalkozott. Védelmi tanácsadó volt Magyarország NATO-képviseletén.

A szerdai rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A határidő hétfőn jár le, weboldal: https://tinyurl.com/mccdemat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!