Programajánló

2018.04.20. 17:00

A mese Irináról szól, a Nőről, aki ott sincs

Hajtogatnak és dobozolnak, a dobozok meg magukba zárják Csehov figuráit, és ráadásul az összes helyszínt (meg gondolatot). Üres a terem, de a RÉV-nek nem is kell több.

V. Varga József

Hajtogatnak és dobozolnak…

Fotó: RÉV Színház

Csehov-novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című férfimeséjében, ami a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat előadásában gyűrűzik tovább. A mese Irináról szól, a Nőről, aki elérhetetlen, a Nőről, aki megfoghatatlan, a Nőről, aki ott sincs, és mintha soha nem is lett volna igazából – mondja Balla Richárd társulatvezető.

„Azt hiszem, ha arról lenne szó, hogyan kell igényesen nevettetni a színpadon, a kevés előadás egyike lenne ez, amit ajánlanék. Szellemes, elegánsan eszköztelen, mégis nevettet, időnként gyilkos humorral, de mindig pontos karakterrajzzal” – állítja a darabról Németh Ákos drámaíró.

Az Irina című „felnőtt mesét” a RÉV Színház április 21-én, szombaton 19 órakor mutatja be az Igézőben. Aljosát Szántó Dániel, Gyabkint Nagy Zsolt Zsozsa, Jurát Balla Richárd, Irinát Bálint Betty alakítja. A látvány Bojkovszky Zsolt és Suhai Miklós munkája, rendező Korányi Bálint.

Hajtogatnak és dobozolnak…
Fotós: RÉV Színház

Az Igéző Szabad Játékszín összművészeti, multikulturális játékszíntér Székesfehérvár belvárosában. Magyar és idegen nyelvű kamaraszínházi előadásokkal, bábszínházzal, dia- és filmvetítésekkel, audio-vizuális estekkel, interaktív családi foglalkozásokkal, gyermekfoglalkozásokkal, hangszerbemutatóval egybekötött zenés programokkal, és kortárs képzőművészeti kulisszatitkokkal várja a művészetbarátokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!