Ajánló

2018.12.21. 08:00

A karácsony járja át a hétvége programjait Fejér megyében

Diótörő, Pál Dénes, forralt bor és bejgli. Ezúttal is lesz miből választani a hétvége programjai közül.

V. Varga József

Adventi hangulat

Színház

Péntek (december 21.)

Sárbogárd, 19 óra: Marc Camoletti bohózata: Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban. A főbb szerepekben: Fodor Zsóka, Bozsó Péter, Baronits Gábor, Köllő Babett, Deutsch Anita és Mádi Piroska. A darabot Korcsmáros György rendezte.

Székesfehérvár, 19 óra: Egerházi Attila – Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő. Családi balett két felvonásban. A Székesfehérvári Balett Színház előadása (Vörösmarty Színház, Nagyszínpad).

Vasárnap (december 23.)

Székesfehérvár, 11 és 16 óra: Pettson karácsonya. Mesejáték (Igéző).

Advent

Péntek (december 21.)

Bicske, 10 és 11 óra: „Szent karácsony eljön…” A Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola tanulóinak karácsonyi műsora. 12.30 óra: A Vajda János Gimnázium diákjainak karácsonyi műsora. 16 óra: Karácsonyi készülődés, kreatív játszóház, kézműves foglalkozás (művelődési központ).

Bicske, 10.30 óra: Városi karácsony, adventi gyertyagyújtás a Hősök terén. Közreműködnek a Prelúdium Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. Advent negyedik hétvégéjén a béke angyala száll le közénk, hirdetve a Kisded érkezését. Tiszta szívvel, tárt karokkal fogadjuk őt a város karácsonyfája előtt!

Bodajk, 17.30 óra: Városi karácsony Pál Dénessel (művelődési ház, mozi).

Kőszárhegy, 17 óra: Karácsonyi ünnepi műsor a művelődési házban. Közreműködik a Csemetekert Óvoda és a nyugdíjasklub Tavaszi Hérics kórusa. A negyedik gyertyát Borján Péter polgármester és a Vidám Menyecskék gyújtják meg. 17-19 óra: Adventi vásár.

Mezőfalva, 16 óra: Advent a téren. A Mezőfalvi Néptáncegyüttes műsora. Köszöntőt mond és gyertyát gyújt Márok Csaba polgármester.

Mór, 18 óra: A Móri Ifjúsági Fúvószenekar karácsonyi koncertje a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. Vezényel: Acsai Sándor.

Sárszentmihály, 17 óra: Falukarácsony a közösségi házban.

Székesfehérvár, 14-19 óra: Jótékonysági és kézműves vásár. Adventi udvar a Püspöki-palota kertjében.

Székesfehérvár, 17-21 óra: Zenélő padok és fényjáték (Varkocs-szobor). 17-21 óra: Interaktív hópelyhes játék (Zichy liget). 17.30 óra: Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (a városháza ablakai). Sötétedéstől: Ünnepi fényfestés (a városháza díszudvara).

Szombat (december 22.)

Lepsény, 15-16 óra: A negyedik gyertya meggyújtása a katolikus templomban. Betlehemezés.

Sárbogárd-Sárszentmiklós, 9-14 óra: Karácsonyi vásár a Sárszentmiklósi Közösségi Házban. 15 óra: Kézműves foglalkozás, mézeskalács-díszítés, az aprónépnek játszóház. 16.30 óra: Közös gyertyagyújtás.

Székesfehérvár, 10-19 óra: Jótékonysági és kézműves vásár. 16 óra: A negyedik adventi gyertyagyújtás Spányi Antal megyés püspök gondolataival. A színpadon a tatabányai Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda gyermekei adnak műsort (Püspöki-palota, Adventi udvar). Sötétedéstől: Karácsonyi fényüzenetek és jókívánságok az ország legnagyobb üzenőfalán, a Püspöki-palota homlokzatán. (A részletekről érdeklődni lehet a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum közösségi oldalán, vagy a Székesfehérvári Egyházmegye honlapján.)

Székesfehérvár, 15 óra: Hasznos holmik 5. Szitázott textilszütyők készítése. Hozhattok magatokkal pólót, párnahuzatot, ha többfélét szeretnétek készíteni… (Hiemer-ház, Gesztenyés udvar, bejárat a Jókai utcáról).

Székesfehérvár, 15-19 óra: Társasjátéksarok, közös játék családoknak a Hiemer-házban.

Székesfehérvár, 16 óra: A Grincs (Barátság mozi).

Székesfehérvár, 17-21 óra: Zenélő padok és fényjáték (Varkocs-szobor). 17-21 óra: Interaktív hópelyhes játék (Zichy liget). 17.30 óra: Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (a városháza ablakai). Sötétedéstől: Ünnepi fényfestés (a városháza díszudvara, a zeneiskola fala és a Hiemer-ház Jókai utcai kapuja).

Székesfehérvár, 17.35 óra: A Fiori Musicali együttes műsora az Adventi színpadon. 18 óra: A Corpus Rézfúvós Quintet karácsonyi örökzöldjei szólnak (Városház tér).

Vasárnap (december 23.)

Alap, 17 óra: Gyertyagyújtás a Millenáris parkban.

Baracs, 15 óra: Helyi és környékbeli kézművesek munkáinak adventi vására. 16 óra: Falukarácsony a faluházban. Meleg tea, forralt bor és zsíros kenyér. Fellépnek a civil szervezetek és az intézmények, valamint a meghívott vendégek.

Csákvár, 16 óra: Fáklyás felvonulás a református templomtól a Szabadság térre. 16-18 óra: Kézműves foglalkozás. 16.30 óra: Gyertyagyújtás. A református egyház műsora. 17.15 óra: Decemberi csillagok, a Portéka Színpad gyermekműsora. 17.45 óra: Vastag Csaba koncertje.

Jenő, 18 óra: Advent a templomnál. Forralt bor és bejgli.

Mór, 16.30 óra: A negyedik gyertya meggyújtása a Szent István téren, a városháza előtt. Köszöntőt mond Czachesz Gábor alpolgármester, áldást mondanak a történelmi egyházak képviselői, műsort adnak a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulói, közösen énekelnek a móri felnőtt kórusok: a Magnificat Kórus, a Liederkreis Német Nemzetiségi Kamarakórus és a Móri Vegyes Kar.

Nádasdladány, 18 óra: Advent az önkormányzat és a katolikus karitász szervezésében a katolikus templomban. Delhusa Gjon karácsonyi koncertje, majd szeretetvendégség a Fő téren.

Polgárdi, 17 óra: Adventi gyertyagyújtás a katolikus templomban. Zongorára hangolva, Szekeres Adrien adventi koncertje. Házigazda a katolikus egyházközség és a nyugdíjasklub.

Székesfehérvár, 15-19 óra: Hasznos holmik 6. Kincses dobozkák és „lásztminit” díszek készítése (Hiemer-ház).

Székesfehérvár, 17-21 óra: Zenélő padok és fényjáték (Varkocs-szobor). 17-21 óra: Interaktív hópelyhes játék (Zichy liget). 17.30 óra: Meglepetés minden napra: élő adventi naptár (a városháza ablakai). Sötétedéstől: Ünnepi fényfestés (a városháza díszudvara, a zeneiskola fala és a Hiemer-ház Jókai utcai kapuja).

Székesfehérvár, 17.35 óra: Az Alba Regia Vegyes Kar koncertje (Adventi színpad).

Székesfehérvár, 18 óra: A negyedik gyertyát Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtja meg a város adventi koszorúján.

Székesfehérvár, 18 óra: Karácsonyi mesék a Terembura hangjaival (Hiemer-ház).

Székesfehérvár, 18.05 óra: A Beatlehem zenekar karácsonyi koncertje a Városház téren.

Karácsony

Hétfő (december 24.)

Székesfehérvár, 10-14 óra: Karácsonyi manókereső. Az Adventi színpadnál várják a gyerekeket, akik játékos feladatokkal tölthetik az időt, amíg megérkezik a Jézuska.

Székesfehérvár, 10 és 14 óra: A Grincs. 16 óra: A diótörő és a négy birodalom (Barátság mozi).

Székesfehérvár, 24 óra: A karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a Szent Imre-templomban.

Kedd (december 25.)

Székesfehérvár, 10.30 óra: A karácsonynapi ünnepi szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja a székesegyházban.

Rendezvény

Péntek (december 21.)

Székesfehérvár, 17 óra: A polgárdi Don Bosco Iskolaház és a székesfehérvári Szent Imre Iskolaház gyermekei és segítői közösen ünneplik a közelgő karácsonyt (Felsővárosi Művelődési Ház).

Székesfehérvár-Kisfalud, 17 óra: Karácsonyi ünnepi műsor és díjátadó a Kisfaludi Közösségi Házban. Fellép a Hungarikum együttes.

Szombat (december 22.)

Székesfehérvár, 10.30 óra: Tisztelet- és hála-séta. Emlékezés elődeinkre, költőinkre és művészeinkre a Belvárosban található emléktáblák előtt. Találkozó Keszei István költő emléktáblájánál a Zichy ligetben.

Koncert

Péntek (december 21.)

Székesfehérvár, 18 óra: „Ha elmúlik karácsony”. Polyák Rita és Szelle Szilárd műsora a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 18 óra: „Fény borítá bé az eget…”, a Kenderke Barátai zenekar lemezbemutató koncertje A Szabadművelődés Házában. Az érdeklődők népzenei gyökerekből táplálkozó, meghitt karácsonyváró összeállítást hallhatnak. A zenekar vezetője és a feldolgozások zeneszerzője: Maróti György.

Székesfehérvár, 19 óra: A Bohemian Betyars / CSNK koncertje a Petőfi Kultúrtanszéken.

Székesfehérvár, 19.30 óra: Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karácsonyi koncertje a Szent Imre-templomban. Műsoron Arcangelo Corelli Karácsonyi concerto grossója, Händel F-dúr orgonaversenye és Bach Magnificat című kantátája. Közreműködik: Tóka Ágoston (orgona), Varga Viktória (szoprán), Bakos Kornélia (alt), Balczó Péter (tenor) és Bakonyi Marcell (basszus), valamint az Alba Regia Vegyes Kar (karnagy: Kneifel Imre), a Primavera Kórus (karnagy: Horányi Ottilia) és a Vox Mirabilis Kamarakórus (karnagy: Zemlényi Katica). Az est dirigense: Dubóczky Gergely.

Székesfehérvár, 20 óra: Trillion – Like Water, lemezbemutató koncert a Nyolcas Műhelyben. Vendég: Dungaree, Red Swamp.

Szombat (december 22.)

Székesfehérvár, 19 óra: Koncertek a Nyolcas Műhelyben: Sniffyction, Passegeway és Kevlar Bikini (Horvátország).

Székesfehérvár, 20 óra: Faded Live- és EVM-koncert az Ikon Clubban. A belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan!

Vasárnap (december 23.)

Székesfehérvár, 17 óra: Dömök Réka és Polyák Jakab, a HangSzínTér diákjainak duókoncertje a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben (Oskola utca).

Székesfehérvár, 20.30 óra: Muck Ferenc és barátai karácsonyi koncertje A Szabadművelődés Házában. Fellép Muck Ferenc, a Groupensax és a The Bluesberry Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!