programajánló

2021.03.10. 15:31

A játék öröme Jenőn: húsvéti fészekrablásra fel!

Bár még messze a húsvét, azonban a településen már azon törik a fejüket, hogyan lehetne kicsit jobb kedvre deríteni az embereket, kedvezni a gyerekeknek. Meghirdették az első jenői húsvéti fészekrablást.

V. Varga József

Amikor még tojásfát is lehetett díszíteni

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A Világító adventi kalendárium játék országos méretűre nőtte ki magát, és Jenőben továbbra sem tétlenkednek. Már szervezik a tavaszi akciót, ami a húsvétot teszi szándékaik szerint még ünnepibbé a falubeliek számára. A programmal nemcsak náluk, de ugyanúgy, mint az adventi ablakkeresővel, az idén több településen is hagyományt próbálnak teremteni. Ez a játék olyan, ahol nemcsak adsz, hanem kapsz is!

Amint Kerekes Ildikó polgármestertől, Sebestyén Melissza közösségszervezőtől és Varga Roberta könyvtárostól megtudtuk: a húsvéti fészekrablás lényege, hogy a fészekrakók a kerítésükre vagy a házuk elé jól látható fészket építenek, és abba ajándékokat helyeznek el, melyeknek a kis fészekrablók örülni fognak majd. Ez lehet például plüssfigura, saját készítésű kisebb kézműves tárgy, festett vagy csokitojás, más édesség, keksz. Túlzásokba nem kell esni, apróságokról van szó!

Húsvétvasárnap a gyerekek szüleik, nagyszüleik kíséretében – mivel a játék inkább a legkisebbeknek szól – megkeresik a faluban a fészkeket, és a bennük található ajándékokból választanak egyet. Viszont ugyanúgy, mint locsoláskor, a kicsiknek cserébe valamit a fészekben kell hagyniuk. Például egy rajzot, vagy ha már tudnak írni, akár egy verset vagy bármilyen apróságot.

Amikor még tojásfát is lehetett díszíteni
Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

A fészekrakók jutalma a készülődés, a készítés, az ajándékozás öröme és persze a cserébe kapott rajzok és versek. A fészekrablóké szintén a várakozás, a készülődés és a fészkek megtalálásának öröme, no meg a fészekrablás során talált ajándékok. A játék nem verseny, mindenki kizárólag a maga és a többiek örömére vesz részt benne.

A húsvétvasárnapi egyéni túra annál tartalmasabb lesz, minél többen jelentkeznek rá – fészekrakók és fészekrablók egyaránt. Aki szeretne részt venni a játékban, jelentkezzen, és felveszik vele a kapcsolatot ([email protected] vagy 06-30-222-5246).

Megtudtuk, mind a fészekrakóktól, mind a fészekrablóktól várják a fészkekről és a talált ajándékokról készített fotókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!