Királyfiak és királylányok

2019.05.10. 07:20

A gyermekáldás fontosságára hívják fel a figyelmet szombaton

A 10 éves Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a múlt évi nagy siker után idén is megrendezi az Emeljünk magasba minél több gyermeket! elnevezésű országos rendezvényét.

FMH, V. Varga József

Szombaton 11 órakor kezdődik a rekordkísérlet

Forrás: shutterstock

Idén százezer gyermek megemelésére készülnek, az országos rekordkísérlethez számos rendezvényhelyszín – köztük Fehérvár is – csatlakozott. A cél, hogy egy időben minél több gyermeket emeljenek a magasba határon innen és határon túl. A szervezők mindezzel a gyerekek, a család fontosságára akarják felhívni a figyelmet.

Amint Skrabski Fruzsina, a mozgalom vezetője nyilatkozta: a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azért jött létre, hogy mindenütt megszülethessenek a kívánt gyermekek. A felemelés szimbóluma többértelmű, hiszen a kicsik imádják, amikor a magasba emelik őket, de kifejezi a szülői büszkeséget is, valamint ezzel a gesztussal a felnőttek egyúttal szárnyat is adnak a gyerekeknek. Az esemény országos fővédnökei: Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója és Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízlabdázó, családapa.

Szombaton 11 órakor kezdődik a rekordkísérlet
Fotó: shutterstock

Székesfehérvár a Széna Egyesület rendezvénye által csatlakozik a nemzetközi családnaphoz, az akcióhoz. Május 11-én, szombaton 10 órakor kezdődik a színes program a Palotavárosban, a Csapó és a Bátky Zsigmond utca által határolt füves területen. A résztvevők 11 órától csatlakoznak az országos rekordkísérlethez: Emeljünk a magasba minél több gyermeket! Megtudtuk: a palotavárosi játszópark és a műfüves pálya Viza Attilának, a körzet önkormányzati képviselőjének közbenjárására, egy 50 millió forintos belügyminisztériumi pályázatnak, valamint Cser-Palkovics András polgármester 12 millió forintos támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!