HÉTVÉGI KÍNÁLÓ

2021.09.24. 08:00

Szüreti felvonulások, Punnany Massif-koncert és lecsós nap – Ezek a programok várnak a hétvégén Fejérben

Héjj Vivien

Szüreti táncosok úton-útfélen Fotó: Bátor Zsolt

Fotó: ZSOLT BATOR

Rendezvény

Péntek (szeptember 24.)

Székesfehérvár, 17 óra: A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, a Fürdő soron megnyílik Illés Kati cipőtervező kiállítása. 18 órakor nyílik a Szevasz, terasz! – Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színház társulatával és Cser-Palkovics András polgármesterrel. A piknik hangulatú beszélgetésen közreműködik a Vörös Janka X NEWSERIES. A programokkal párhuzamosan a Csalai Közösségi Tér 16 órától játszókuckóval, majd kreatív foglalkozással várja a családokat, az estét pedig pingpongozással zárhatják a sportolni vágyók.

Székesfehérvár, 18 óra: Kéri Mihály Munkácsy-díjas festőművész tárlata nyílik a Pelikán Galériában. Megnyitja: Sinkó István festőművész, közreműködik Mits Márton zeneművész. A tárlat november 5-ig megtekinthető. Nyitva tartás: keddtől péntekig 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

Lepsény, 14 óra: Magyarok vagyunk! Népzenei koncert a Kákics együttessel a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Szombat (szeptember 25.)

Iszkaszentgyörgy, 13–19 óra: Piacnyitó vásár az Iszkaszentgyörgyi Termelői Piacon.

Kápolnásnyék, 19 óra: Folytatódnak a Képmás-estek a Halász-kastélyban. Kié az életünk? – Magánélet és hivatás, intimitás és nyilvánosság az előadóművész anya és családja életében. Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője Csemer Boglárka Boggie-val és férjével, Nagy Bálinttal beszélget tervekről és élményekről, nehézségekről és örömökről, elvekről, mindennapi döntésekről, valamint arról is, mit érdemes megosztani a közönséggel a színpadon és a közösségi médiában.

Agárd, 15 órától: Csoóri piknik a Velencei-tavi Galériá­ban. Bakonyi István, a Csoóri Sándor Társaság elnökének köszöntője. Borkóstolás. 15.30 óra: Csoóri Sándor portré (film­vetítés). 16 óra: A halálra táncoltatott lány – beszélgetés Novák Péterrel. 17 óra: A magyarországi népi kézművesség jelene és jövője – Beszprémy Katalin előadása. 18 óra: Hagyomány a divatban – viselet másként (Mundrusz Anett divatbemutatója). 18.45 óra: Fáklyás tárlatvezetés a megyei irodalmi emlékfalnál. Koszorúzás a Csoóri-portrénál.

Jenő, 10 óra: Szeretlek, Magyarország! Hősök utca–Batthyány utca sarok: Bálint József és Hadaró Szabolcs láncfűrészes látványfaragása. Gyermekprogramok: Dudás-játszóház, kerámiakészítés Pál Zsuzsával. 16.30 óra: Megnyitó. Jenői Asszonykórus. Tűzrőlpattant Menyecskék. Hungarikum a javából (operett és nosztalgia). Táncház. Sötétedéskor máglyagyújtás. Kiállítások. Közösségi ház (Andrássy utca): 10–12 óra: Hagyományőrző kiállítás (népviselet, bútorok, emléktárgyak). 10–17 óra: Jenő a történelem viharában (Muhari János világháborús kiállítása). 11–14 óra: A Munkás Szent József római katolikus templom szabadon látogatható. Tiffany Apartman udvara, Anikó mandala kézművesműhelye (Hősök utca 13.): 14 óra: VI. Jenői Alkotói és Művészeti Kiállítás. A Va-Ka Duó műsora. Kiállítók bemutatkozása. Betyárélet (bemutató). Kézművessajt- és -borkóstoló. Retrótaxi oldalkocsis motorkerékpárral.

Nádasdladány, 10 órától: Lecsós nap a sportpályánál. Megnyitó. Lecsós ételek versenye a KisKukta-díjért. 11–17 óra: Körhinta és ugrálóvár, lánchinta és dodzsem. 11 óra: Marvel szuperhősök interaktív gyermekműsora. 12 óra: Ebéd. 13.30 óra: Eredményhirdetés, díjátadó. Kulturális műsor, 14 óra: Desperado. 15 óra: Szekeres Adrien. 16 óra: Tánc. 17 óra: Patai Anna. 18 óra: Inflagranti. 20 óra: Rico x Miss Mood. 21 óra: Tűzijáték.

Soponya, 10 óra: Regionális népzenei szakmai nap a Vass Lajos Népzenei Szövetség égisze alatt, a Csoóri Sándor Alap támogatásával a közösségi házban. Szigetköz – előadó Pintér Anikó népdalénekes.

Szabadbattyán, 10 óra: Szüreti felvonulás. Gyülekező 9 órától folyamatosan a sportpályánál. Megállóhelyek, 12 óra: Művelődési ház. 13 óra: Szabadság tér. Végállomás: Csíkvár téri parkoló. A lovasmenetet kisvonat követi. 15 óra: Fellépnek az óvodások és bemutatkoznak a művelődési ház csoportjai. 16 óra: Puska Patrícia műsora. 18 óra: Táncház a Kákics együttessel. 20 óra: Szüreti bál éjjel 2 óráig, a talpalávalót Őrsi Péter húzza.

Lepsény, 12 óra: Szüreti mulatság a Pallas egyesület szervezésében. Szüreti felvonulás – gyülekező 11 órától az LMSK-pályánál. Táncos megállók:

Mezőszentgyörgy: Rákóczi utca, Tulipán kiskocsma, Kossuth utcai buszmegálló. Lepsény: Szondi-lakó­- telep, művelődési ház, Arany János–Kossuth utca sarok, Vasút utca–Ifjúság utca sarok, posta. 20 óra: Szüreti utcabál a sportpályánál, a jó hangulatról Szalai Zoltán gondoskodik.

Székesfehérvár, 20.30 óra: Ingyenes Punnany Massif-koncerttel búcsúzhatunk a nyári szezontól. Az ország egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara a Ligetben lép színpadra. A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.

Vasárnap (szeptember 26.)

Székesfehérvár, 11 óra: Vigyázz a tűzzel! – Az Éliás-Tóbiás bábjáték előadása az Igézőben. Tóbi, a kis kobold nagyon szeret játszani. Egy reggel tornázás közben talál egy csodálatos tűzcsiholót. Haza is viszi, de nem lesz baj belőle? Mi is történik és tanul-e a mi kis Tóbink a kalamajkákból? Ez derül ki a meséből – és még sok más hasznos tudnivaló a tűzzel kapcsolatban az óvodások és kisiskolások nyelvén, sok zenével, dallal. A tűzmegelőzéssel foglalkozó bábelőadás a Pázmándi Tűzoltó Egyesület közreműködésével készült.

Székesfehérvár, 16 óra: Az SZKKK és Motívum Kulturális Egyesület a Csónakázó-tó mellett, a Tóparti Teraszon várja a kultúrára, kikapcsolódásra vágyókat. KAMU címmel slam poetry versenyt rendeznek, modern könnyűzenei elemeket népzenei hangszereléssel felvonultató instrumentális komolyzenei koncertet ad a Zajnal, lesz zenefelismerő játék, plakátkiállítás, könyv­cserebere, bemutatkozik a Társasjáték klub, Gyánó Huba énekes-gitáros ad műsort, a napot pedig DJ Ernő Piaf és a Méhkasaula fényfestése zárja.

Szabadbattyán, 9–13 óra: Bababörze a művelődési házban.

Vezető képünk archív fotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!