Programajánló

2023.02.03. 08:00

A legjobb programok hétvégére Fejérből

V. Varga József

Csillagkapu előadás Csoóri Sándor születésének 93. évfordulója alkalmából Zámolyon

Forrás: Nomád Nemzedékek

   Február 3. (péntek)

   Gárdony, 18 óra: Farsangi táncház a Nemzedékek Házában. Kecsketáncoltatás, ósdi állatosdi, moldvai, gyimesi és felcsíki táncok. Farsangi mulatság a Kákics zenekarral. Gyermektáncház, majd felnőtt táncház. 

Mány, 10 óra: Kiállítás a Himnusz, Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából a polgármesteri hivatal házasságkötő termében. Megtekinthető február 10-éig (hétfő 10–12 és 14–17, kedd 9–12 és 14–16, szerda 10–12 és 14–18, csütörtök 10–12 és 14–17, péntek 9–12 óra között)

   Székesfehérvár, 9.30 óra: Ringató a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Zenei nevelés a családban. A közös játék és éneklés élménye. Foglalkozásvezető: Bravik Katalin. 

   Székesfehérvár, 10 óra: Ki(s)állítás. Kis válogatás kis grafikákból és kisgrafikákból. Danka Attila képgrafikus kamaratárlata a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. Megtekinthető február 28-áig. 

   Székesfehérvár, 10 órától: Régimódi történet – jelmezkiállítás a Vörösmarty Színház nagy sikerű Régimódi történet című előadásának jelmezeiből és jelmezterveiből, bútoraiból a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A jelmezeket Varjas Zsófia, a díszletet Safranek Zita tervezte. A kiállítás február 4-éig látogatható.

   Székesfehérvár, 17.30 óra: Zumba fitnesz, Zsuzsival a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

   Székesfehérvár, 17–18 óra: Maci-nap a Hiemer-házban (Gesztenyés udvar). Mit jósol a medve az időjárásról? Képzeletbeli medvekereső játék interaktív kalandpályán gyerekeknek. Kézműves foglalkozás animátor segítségével. 

   Zámoly, 15 óra: Csoóri Sándor születésének 93. évfordulója alkalmából a Nomád Nemzedékek bemutatja Csillagkapu című produkcióját. Szereplők Novák Péter, a Parapács zenekar (a 2012-es), a Kispendely énekegyüttes és a Székesfehérvári Pulutyka Gyermek Táncegyüttes (a 2015-ös Fölszállott a páva résztvevői). Helyszín: Csoóri Sándor Művelődési Ház.

   Február 4. (szombat)

    Mány, 9-12 óra: Szendvicstartó újratasakok készítésére és hadijáték bemutatóra várják az érdeklődőket a Katolikus Plébána Közösséhi Termében. 

   Aba, 16 óra: „Súlyos” problémák. Jaskó Edit dietetikus előadása a testsúly kontrollhoz kapcsolódóan a városháza földszinti tanácstermében. Táplálkozás, gasztronómia, életmód.

   Martonvásár, 7–12 óra: Termelői piac. 10–12 óra: Piac+Program. Süssünk, főzzünk együtt! Muffin díszítő workshop gyerekeknek.

   Martonvásár, 19 óra: Ken Ludwig: Primadonnák. Bohózat két felvonásban a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. (Maszk Egyesület, mART’on Színház.) Rendezte: Kozma Milos Noel. (Vasárnap ugyancsak 19 órakor!)

   Sárpentele, 9.30–12 óra: Be az erdőbe! Szabadtéri gyermekfejlesztés a tanuláshoz szükséges kompetenciák megerősítésére. Találkozás a sárpentelei tornapálya parkolójában.

   Székesfehérvár, 10–16 óra: „A te füled is varrott?” Medve-nap a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében a Rác utca 27. szám alatt. Medve, maci, mackó készítése filcből, textilből, fából, mézeskalácsból varrva, nemezelve, horgolva, fűzve, faragva és sütve. 

   Székesfehérvár, 10.15–12.15 óra: Az éltető víz. Ünnepeljük együtt a vizes élőhelyek világnapját! Legyünk együtt harmóniában a természettel! Felfedező túra az Északi-tó körül. Szervező a Sóstól Látogatóközpont.

   Székesfehérvár, 16 óra: Életmód-szombat az adventista kápolnában (Kégl György utca 5.). A cukorbetegségről új megközelítésben. Édes cukor, keserű következmények. Mit egyek helyette, ami legalább olyan finom? Havasiné Bánfi Ibolya életmód- és táplálkozási tanácsadó, vegán séf kóstolóval egybekötött előadása. Praktikák a túlevés legyőzéséhez. 

   Székesfehérvár, 19 óra: Mesteremberek. A Szabad Színház előadása az Igézőben. A társulat korunk felborult szakmai értékrendszeréről és az emberek közötti kapcsolatokról mesél. Igazi helyzetkomikumokra épített katasztrófaszínházi élmény!

   Vérteskozma, 10 óra: Emlékezzünk közösen a hazáért elesett magyar katonákra! Ünnepség a vérteskozmai út melletti második világháborús magyar hősök tiszteletére emelt emlékműnél. Megemlékező beszédet mond Macsek Lajos, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója, Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere és Krausz János, Gánt polgármestere. Ünnepi beszédet mond Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos és Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója. Az elhunytakért imát mond Spányi Antal megyés püspök. 

 

   Február 5. (vasárnap)

   Székesfehérvár, 11 óra: Danny Bain és Ágoston Béla mesekoncertje az Igézőben. 

   Székesfehérvár, 14–17 óra: Amazonas Terrárium. Kisállat bemutató a Köfém Művelődési Központban. Hüllők és emlősök. Fotózkodási lehetőség különleges állatokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!