Alkotókedvűeknek szól a felhívás

2022.09.13. 14:05

Gőzerővel készülnek a Rácalmási Tökfesztiválra

A település apraja és nagyja együtt készül a hétvégére meghirdetett XVIII. Rácalmási Tökfesztiválra. A szervezők tökdekorációk készítésére hívják a lakosságot, hogy ezekkel is színesítsék a településképet és emeljék a rendezvény fényét.

Baráth Eszter

Forrás: Pexels

Nagykorúvá válik a Rácalmási Tökfesztivál, szeptember 16. és 18. között immár a 18. alkalommal hívják életre a szervezők. A rendezvény köré az elmúlt években több hagyomány is épült, ilyen például az is, hogy a lakosság egy része saját kompozíciókkal járul hozzá az esemény színesítéséhez. 

A szervező Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület ismét alkotásra hívja a településen élőket. Kétféleképpen lehet részt venni a város díszítésében. A Fő út – Milleniumi Park – Széchenyi tér – Czakó Cukrászda – Jankovich Kúria útvonalon kijelölt helyen alkothatnak a vállalkozó szellemű helyiek, akiknek szeptember 14-én 15:00 és 18:00 óra között kell regisztrálniuk a Milleniumi tónál. Ezen a szakaszon 15-én estig állíthatók fel az installációk, amelyek külön megmérettetésben vesznek részt. Minden alkotást, függetlenül attól, hányan készítették, 5-5 darab, a fesztiválra szóló háromnapos belépővel jutalmaznak, emellett pedig a szerencsések más értékes ajándékokat is kaphatnak.

Természetesen a város más pontjain is készíthető dekoráció, az utcafronti installációk viszont nem vesznek részt a különdíjazásban, hanem amennyiben megfelelnek az elvárásoknak, alkotóik két darab háromnapos fesztiválbelépőt kapnak a szervezőktől. Ezeket a kompozíciókat 15-én 12:00 óráig kell elkészíteni, az értékelés feltétele pedig az, hogy szerepeljen rajta a készítő neve és lakcíme, valamint az alkotás címe is.

A tökös installációk mellett a konyhában is alkothatnak a vállalkozó szelleműek, hiszen keresik a fesztivál születésnapi tortáját is, amit sütiverseny keretében választanak ki. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet, a nevezésnek pedig egyetlen feltétele van: legyen tök a tortán vagy a tortában. A desszerteket szeptember 17-én 11:00 és 13:00 óra között lehet leadni a Jankovich Kúria gasztro épületében, a nevezők két dararab szombati napijegyet kapnak, a versenyben résztvevők pedig értékes nyereményekkel gazdagodhatnak. Mindezek mellett pedig a hétvégén számos színes program várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!