Ajánló

2022.08.05. 21:13

Programok, rendezvények Fejér megyében

Tudja meg, mi történik Fejér megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Augusztus 6. 

Snecifogó, sárkányhajó, halfőző
KISAPOSTAG Augusztus 6-án, szombaton, 8 órától indul a halászléfőző verseny. 9 órától Dunaegyháza–Kisapostag-sárkányhajó-verseny veszi kezdetét, majd 10 órától rajtol a XIII. snecifogó verseny egészen 11 óráig. Ezután sárkányhajós evezés és a halászléfőzők zsűrizése tölti ki az időt. 13.30-tól eredményhirdetés, majd 18 órától ismét a zene és a koncertek kedvelőinek áll a bál. A színpadon 18 órától Liszkai Lukács „Öcsi”, 20 órától pedig a Nadene zenél a rajongóknak. A rendezvény helyszíne a Dunai Gyöngy Yachtkikötő és Bárka Vendéglő melletti partszakasz. A kisgyerekes családoknak is érdemes kilátogatni, hiszen a kulináris, sport- és egyéb zenei élvezetek mellett arcfestés, kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket. A sárkányhajó-versenyre tizenhat fős csapatok jelentkezését várják. A fenti programok közül a halászléfőző versenyt az idén is különösen nagy érdeklődés övezi, a Dunaújvárosi Acélbikák sztárokkal megerősített csapata is rajthoz áll.

Szent Donát ünnepe közeleg
CSÓKAKŐ Ismét eljött az augusztus és vele a Szent Donát napi búcsú. Szombaton indul a vidámpark, benne a megszokott és pár új pörgő-forgó, emelkedő és süllyedő szerkezettel. Este elsőként Kiss G és a Gorsium Művészeti Iskola növendékei, majd a Viking zenekar biztosítja a hangulatot. Vasárnap kirakodóvásár és sok színes program lesz. Fellép Tókics Mihály és a Formáció, a Barkóca Berkenye Néptánccsoport és Zsigmond Lala is, ám valamennyi esemény közül a legfontosabb, a 11 órakor kezdődő búcsúmise a Szent Donát Plébániatemplomban.

CityRocks
DUNAÚJVÁROS A Szalki-szigeten augusztus 6-7-én rendezik meg a 150 magyar és külföldi rockzenész/énekes mellett taiko dobosok és egy gyermekkórus részvételével a CityRocks-ot. A kétórás koncerten ismert nemzetközi zeneszámok mellett hazai zenekarok dalai is helyet kapnak. A program szombaton 15 órától – főpróba, 19.00 – The Best Of Mode (Depeche Mode tribute band), 20.30 – CITYROCKS (150 fős nagyzenekari koncert), 23.00 – Hollywood Rose (Guns N’ Roses tribute band). Vasárnap: 14 órától CITYROCKS ROCK TRUCK – Rock Kamion, kamionplatós koncertek Dunaújváros utcáin.

Isten éltesse a Boglárkákat! - Lepketúra Székesfehérváron
SZÉKESFEHÉRVÁR Augusztus 6-án szombaton 8:30-as kezdettel egy kellemes séta keretén belül ismerkedhet meg bárki a megyeszékhely megmaradt lápréteinek élővilágával. Különösen két védett hangyaboglárkafajjal kapcsolatban hallhatnak érdekességeket. A másfél órás séta kezdőpontja a Borszéki úti vasúti átjáró (a gólyafészeknél), ahol parkolási lehetőség is van. Minden Boglárka keresztnevű résztvevő ajándékot kap. A túrán ingyenes a részvétel. Információ: Kovács Gergely Károly ("VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány) 30-598-6002

Székesfehérvár, 17 órától: Királyok a Belvárosban. A sorozat záróeseményén Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony, Asztrik püspök és Szent István király „fogadja” az alattvalókat. A felvonulást hagyományőrzők, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje tagjai kísérik a Fő utcán. A menet 17 órakor indul a Vörösmarty Színháztól, a bemutatók a Mátyás király-emlékműnél és az Országalmánál lesznek. Az aláfestő zenét a Sonivius Vappae szolgáltatja középkori dudával, dobbal, az óriásbábokat Szabó Miklós Bence mutatja be a közönségnek. 18 órától: A Zichy ligetben a Vörösmarty Színház művészei alkotta GabiKvArt zenekar koncertje a Zenepavilonban. A zenekar tagjai: Varga Gabriella (ének), Cserta Gábor (basszusgitár), Réti Anikó (zongora), Kricsár Kamill (gitár), Kovács Zsolt (dob).

Zámoly, 9 órától: Játékos időutazással ünnepli alapításának 15. évfordulóját a zámolyi Magtár Hadtörténeti Tárlat. Katonák - Hősök – Bajtársak címmel játékos időutazásra várják a kicsiket és nagyokat a zámolyi magtárnál. Egy tíz állomásból álló próbatétel során tíz feladatot kell megoldaniuk a „zsoldoskönyvvel” érkezőknek. Ezzel az egész családnak szóló, izgalmas, történelmi ismereteket bővítő játékkal ünnepli a Magtár Hadtörténeti és Néprajzi Tárlat fennállásának 15. évfordulóját. A magtárban lévő, tapinthatón történelmi tárlat felfedezése mellett 11, 14 és 16 órakor bakancstúra indul az egykori hadszíntérre. Ezek mellett távirányítós harci járművek, hadikórház, és fotókiállítás is várja az érdeklődőket. A hadtörténeti rendezvény és a játékban való részvétel ingyenes.

Székesfehérvár, 18 órától: Alba Regia Feszt 2022 a Bartók Béla téren. 18 óra: Subtones. 19.30 óra: Egri János Jr. Quartet. 21 óra: Stinky Bugs (feat Koszi Janka & Méhes Adrián).

Székesfehérvár, 14 órától: új helyszínen, a Budai út 19. szám alatt várja a társasjátékok kedvelőit a Székesfehérvári Társasjáték Klub. Az ingyenes programra mindenkit hívnak, aki szeretne játszani, de nincs kivel, vagy esetleg van kivel, de nincs mivel. A szervezők régi tagokat és új csatlakozókat is szeretettel fogadnak. A rendezvényről további információkat a Székesfehérvári Társasjáték Klub közösségi oldalán tudhatnak meg.

Székesfehérvár, 18 óra: Zene-szó. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szakrális kamarakoncertje a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban. Mária-képek a kortárs zenében. Házigazda: Dobri Dániel zeneszerző, a zenekar kortárs művészeti vezetője. Műsoron: Dukay Barnabás, Arvo Part, Hildegard von Bingen, Dobri Dániel, Jeney Zoltán és Vladimir Martynov művei. Közreműködik: Bujtor Balázs (hegedű), Fehér-Salánki Teodóra (hegedű), Kiss Katalin (brácsa), Lakatos Sára (cselló) és Rajk Judit énekművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia címzetes tagja.

Cecei Dinnye Nap
CECE Augusztus 6-án, szombaton jön a várva várt Cecei Dinnye Nap különleges programokkal. Színpadra lép többek között Varga Miklós, Kerényi Miklós Máté, Boros Bernadett, valamint a TenDance Tánc- csoport, míg az ünnepnapot egy hatalmas retro partyval zárják. A rendezvény ideje alatt a Művelődési Ház udvarán pedig kürtöskalács, légvár, fagylalt és kézműves-foglalkozások is várják az érdeklődőket.

Roma nap Sárosdon
SÁROSD Augusztus 6-án, szombaton roma napot tartanak Sárosdon. A programok reggel 8 órakor főzőversennyel kezdődnek, melyet közös ebéd követ. A délután „Ki mer, az nyer” vetélkedővel folytatódik, majd fellép Vass Ignác és a Roma Dance. Az este bállal zárul. Csillámtetoválással és pónilovaglással is várják a gyerekeket.

Agárd, 10 órától: Gárdonyi 100. Programok Gárdonyi Géza szülőházánál, Agárdpusztán. 10 óra: Karikatúra-kiállítás. 10.15 óra: Koszorúzással egybekötött megemlékezés Kligl Sándor Gárdonyi, a tanító című szobra előtt. 10.45 óra: A Gárdonyi-emlékfa közös megöntözése, megáldása. 11 óra: Emlékmise a Szent Anna-kápolnában. 11–18 óra: Minden egész órában vitézi próbatételek a várkapitánnyal, gyűrű- és talizmánkészítés Vicuskával a Gárdonyi rönkvárban. 14 óra: Gárdonyi humora (rendhagyó tárlatvezetés az emlékházban). Gárdonyi Géza: A bor című népszínművének zárójelenete a ligetben. Rendező: Papp Zsuzsanna. 16 és 17 óra: Rendhagyó tárlatvezetések: A szerelmes Gárdonyi. A polihisztor Gárdonyi.

Bicske, 21 óra: A feleségem története. Füst Milán regénye alapján. Enyedi Ildikó filmje. Helyszín: a Batthyány-kastély parkja.

Soponya, 7 órától: Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság, 5. forduló. Helyszín: sportpálya. Tervezett menetrend, 7 óra: Fogatok érkezése. 7.30 óra: Pályabejárás. 9.30 óra: Technikai értekezlet. 10 óra: Pontszerző akadályhajtás, 1. forduló. 12.30 óra: Akadályhajtás, 2. forduló. 15 óra: Összevetés. 16 óra: Vadászhajtás. 17 óra: Eredményhirdetés.

Sukoró, 19 óra: Sukorói zenei nyár. Hangverseny a református templomban. Kallai Nóra és Regős Júlia két gambás koncertje.

Augusztus 7.

Sportos családi nap
MEZŐFALVA Augusztus 7-én 13 órai kezdettel várják az egyesület tagjait, szüleiket egy jó hangulatú összejövetelre a mezőfalvi sportpályára – olvasható az invitálás a KK Grain Kft. - Mezőfalva SE hivatalos plakátján. A programban célbarúgó verseny, családi foci, anyukák-gyerekek mérkőzés szerepel. 17 órától a Fejér Megyei Kupa első fordulójában Mezőfalva és Előszállás összecsapást láthatják a résztvevők. 19 órától közös vacsorára hívnak a szervezők, ahol minden korosztályra számítanak.

Bodajk, 9.30 órától: A nyárutó virágai. Herbarius gyógynövénygyűjtő túra (apróbojtorján, zsálya, kakukkfű, csalán, aranyvessző, cickafark, útifű) Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével. Előzetes bejelentkezés szükséges: [email protected], 06-70-338-6173; [email protected], 06-30-296-6480.

Enying, 19 óra: Nyáresti orgonamuzsika a református templomban. Teleki Miklós orgonaművész és Demény István kürtművész koncertje. Műsoron: Régi magyar táncok, valamint G. F. Händel, J. S. Bach és H. Purcell művei.

Székesfehérvár, 18 órától: Alba Regia Feszt 2022 a Bartók Béla téren. 18 óra: Coltrane Legacy. 19.30 óra: Orbay Lilla Quartet. 21 óra: Vörös Tamás Project.

Újra tapsvihar felel a zenepavilonnak
MÓR A The Classic Duó lép fel augusztus 7-én, este hat órakor a Nyári Zenei Estek színpadán. A banda a legismertebb angol nyelvű slágereket hozzák el a közönség számára, Bruno Mars-tól a Beatles-ig, a U2-tól George Michael-ig, vagy Sting-től egészen Tina Turnerig. Ha esik az eső, a koncertet az Erzsébet téri Művelődési Házban tartják meg

Augusztus 8. 

Fehér virágok alkotótábor 
DINNYÉS Kézműves alkotótábort szervez kezdőknek és haladóknak az M-ART Egyesület augusztus 8-12-e között. A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban naponta változó témával, kézműves mesterséggel várják az érdeklődőket. A Szépművestár oktatói vezetik a foglalkozásokat, a napokat úgy alakították ki, hogy kezdő és haladó egyaránt megtalálhassa a számára megfelelő programot. A résztvevők ötleteket, mintákat, a mintadarabok elkészítéséhez anyagismeretet kapnak. A tábor első napján övtáska készül Sajtos Szilvia nemezkészítő, népi iparművész vezetésével, míg kedden szappantartót vagy gyümölcsös tálat fonhatnak vesszőből Hajdú Marcsi kosárfonó szakmai útmutatója mentén. Szerdán Ticzer Bea bőrműves mutatja meg, hogyan készül toll- vagy kulcstartó bőrből, majd csütörtökön Kovács Kata csuhéfonó mutatja be, hogyan születik alátét és tálka csuhécsomózással. A hét zárónapján Dukát Judit gyöngyfűzővel pénztárca vagy szemüvegtok alkotható gyöngyhímzett díszítménnyel. A tábort a jelentkezés sorrendjében töltik fel. További információ kérhető a [email protected] e-mail címen.

Augusztus 12. 

Királyi Napok augusztus 12-től 21-ig
A Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata augusztus 12-én a Zichy színpadnál kezdődik „Az élet pecsétje” című megnyitóval, augusztus 12-e és 14-e között pedig a járásbíróság épületét világítják be egy háromdimenziós, architekturális, látványos vetítéssel életre kelteni. Ugyanezeken a napokon lesz az Országzászló téren a Fehérvári Mézünnep, 13-a és 17-e között a Királyi Napok Folkfesztivál, amely ugyan még nem nemzetközi idén, de remélhetőleg jövőre ismét az lesz. Augusztus 13-án családi piknik lesz a Zichy ligetben. Augusztus 14-én az egyházmegyének adják át a belvárost: a szent család ereklyéinek ünnepélyes átvitele lesz a Püspöki Palotából immáron a Szent István Bazilikába. Itt lesz 18 órától a fogadalmi szentmise is – kiemelte a szakmai vezető még 15-e és 16-a között a kertmozit, amely a Bartók Béla térre költözik idén. Augusztus 18-án 17 órakor új helyszínen, a Zichy színpadon lesz a Katonazenekari Fesztivál, majd 19.30-kor lép fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Augusztus 19-e és 21-e között Koronázási Ünnepi Játékok jönnek, történelmi hangulatú programokkal, hagyományőrzőkkel, az Aranybulla-emlékév apropóján lesznek könyvkötők, könyvmerítők, nyomdászok is a belvárosban. Az óriásbáb család két taggal bővül idén – árulta el Benkő-Igaz Krisztina, de hogy kikkel, az még legyen meglepetés! Augusztus 19-e és 21-e között lesz fényutca is a belvárosban. Augusztus 20-án pedig népművészeti fesztivál is lesz a szokásos programok – például a királyok menete - között: közel száz népviseletes asszony perdül táncra ezen a napon a belvárosban.  A szertartásjáték pedig az ünnepi programsorozat kiemelt része lesz idén is.

Augusztus 13. 

Finom falatok versenye
ABA Augusztus második hétvégéjén a közös mulatság és az ínycsiklandó illatok, finom falatok kapják a főszerepet Abán. Az idei főzőversenyre augusztus 5-e, péntek 16 óráig jelentkezhetnek a csapatok a 22/430-005-ös telefonszámon, a [email protected] címen vagy személyesen a közösségi házban, nyitvatartási időben. Nevezési díj nincs. A megmérettetésen bármilyen helyben, frissen elkészített étellel indulhatnak a gasztronómia szerelmesei, az ételekre vonatkozóan semmilyen megkötés nincs. A szükséges hozzávalókat a csapatok maguknak biztosítják. A verseny 13 órakor kezdődik, az ételeket háromfős zsűri kóstolja. A zsűri egytől tízig terjedő skálán osztályozza az ételeket, figyelembe véve azok ízét, állagát és a tálalás módját. Az ünnepélyes eredményhirdetés fél hétkor kezdődik. A főzés módját a csapatokra bízzák, a versenyzők maguk dönthetik el, hogy gázzal vagy fával gyújtanak alá bográcsaiknak. A tűzifát a helyszínen az önkormányzat biztosítja. A szervezők kérik, aki teheti, hozzon magával sátrat, asztalt, padot, ugyanis ezekből korlátozott mennyiség áll rendelkezésre. A főzőverseny után koncerttel és bállal folytatódik az este.

Ruhabemutató a Szent István Művelődési Házban
SZÉKESFEHÉRVÁR Hrivnák Tünde divattervező munkái érkeznek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. A halasi csipkével díszített kollekció augusztus 13-tól tekinthető meg a Szent István teremben. A kiállításmegnyitó 16 órakor kezdődik. Az intézmény ezzel a programmal csatlakozik a Szent Istvánhoz kapcsolódó ünnepkörhöz. A tárlatot Pajor Kálmán, a Halasi Csipke Kratórium elnöke nyitja meg és köszöntőt mond Cser-Palkovics András, valamint Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója. A megnyitó ünnepségen fellép Berki Lilla népdalénekes, Varró János népzenész és műsorban közreműködnek a Hermann László Zeneművészeti Szakiskola tanulói.

Augusztus 18. 

Lendvától a Szlovén toszkánáig
A Gaja Egyesület négynapos kerékpártúrát szervez, érintik Szlovénia határ-menti településeit, és bepillanthatnak velük az Őrség legszebb tájaira. A túrákat felkészült, a térséget jól ismerő túravezetők vezetik, így a résztvevők a határmenti térségek kulturális, történelmi, építészeti és természeti értékeivel is megismerkedhetnek. Ha szeretsz bringázni, szereted a jó társaságot, a szép tájakat és finom ételeket, akkor ez a pár nap tartalmas időtöltést és kikapcsolódást fog nyújtani. A túra során lesznek majd komolyabb emelkedők és lejtők, ezért (is) légy felkészült, és a bringád is, különös tekintettel figyelj a fékekre. Részletek itt.

Augusztus 19. 

Öreghegyi Mulatság
SZÉKESFEHÉRVÁR Három évtizede már, hogy a városrész először hívta a szórakozni, kikapcsolódni a fehérváriakat az Öreghegy lábához. A Szent István ünnepéhez kapcsolódó augusztus 19-i program azóta hagyománnyá vált, a Bory-vár tövében minden évben együtt ünnepelhetik az érdeklődők és az ott élők az új kenyeret, míg a színpadon zenés, táncos rendezvények nyújtanak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az elmúlt évek hagyományait folytatva 16 órakor megkoszorúzzák Nagy Benedek A szőlőműves című szobrát a Fiskális út – Pozsonyi úti körforgalomban. A Bory téren már fél négytől elkezdődnek a programok. A gólyalábas mutatványosok mellett zenés bábszínház előadás, valamint borlovagrendek felvonulása és borlovagavatási ceremónia várja az oda látogatókat. Negyed hattól Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntőjét hallhatják a résztvevők, melyek után Tornyai Gábor plébános áldja meg a bort és az új kenyeret. A rendezvény szórakoztató zenés műsorok mellett idén is helyet ad a jótékonysági sütivásárnak, melynek bevételéből a Guillain-Barré szindrómában szenvedő fehérvári kisfiú, Major Zsombor gyógyulását, rehabilitációját támogathatják a vásárlók.

Augusztus 20. 
SZÉKESFEHÉRVÁR A városnéző kisvonattal is szerveznek kirándulást az érdeklődőknek: augusztus 20-án, szombaton 10 órakor a Bory-várba viszik a kirándulni vágyókat, s onnan vissza is viszik őket a belvárosba. 

Ünnep is és falunap is
BELOIANNISZ Falunapra és az államalapításra emlékező ünnepélyre várják az érdeklődőket augusztus 20-án. A templomkertben 16 órától kezdődnek a programok, melyek során átadják a Beloianniszért-díjat. Az Amaliada téren 17 órától hajfonás és ugrálóvár várja a gyerekeket, fellép a martonvásári és adonyi néptánccsoport, a Flaska Banda, az ercsi Zorica Tánccsoport, a Triandafylla Egyesület és a Beloianniszi Görögök Kulturális Egyesület néptánccsoportja. A kulturális műsorokat hajnalig tartó táncház követi a Taverna és a Mydros zenekarok közreműködéséve

Augusztus 26.

DUNAÚJVÁROS Örömlányok végnapjai - Augusztus 26-án a Munkásművelődési Központ szabadtéri színpadán mutatja be Örömlányok végnapjai című darabját a Moravetz Produkció. Főbb szerepekben többek között Fodor Zsókát, Szőke Zoltánt, Fábián Anitát és Dévényi Ildikót láthatja majd a közönség.

Augusztus 27.

Ismét lecsót főznek
BARACS Várják a lecsófőző csapatokat a településen. Augusztus 27-én, immáron harmadik alkalommal rendeznek lecsófőző fesztivált a baracsi sportpályán. A lecsóünnepen fellép a többi között a Baracsi Néptáncegyüttes, az Ayarti Hastánc­csoport, a Triász zenekar, valamint az Irigy Hónaljmirigy együttes is. 

Augusztus 28. 

RunBogárd futóverseny és családi futónap
SÁRBOGÁRD Az ötödik RunBogárd futóversenyt és családi futónapot augusztus 28-án, vasárnap rendezik Sárbogárdon. A rajt és a cél a Hősök terén lesz, a mozogni vágyók öt távon mérettethetik meg magukat. A mosolyfutam 1 kilométeres távja idén is elsősorban a gyerekeknek szól, illetve a babakocsisoknak, futóbicikliseknek, gyermekmotorosoknak, és azoknak az apróságoknak, akik apa, anya, papa, mama nyakában érzik magukat legjobban. A 3 kilométeres táv újítás. A 7, 14 és 21 kilométer részben már hagyományosnak mondható, azonban új formát is ölt, hiszen az eddig megszokott utcai versennyel ellentétben egy természetesebb közegben zajlik majd. A gyermekek 9 órakor startolnak a művelődési központtól, a hosszabb távok pedig egységesen 10 órakor rajtolnak. Nevezni augusztus 14-éig lehet a www.runbogard.wordpress.com/nevezes oldalon, helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

Szeptember

Szeptember 11. 

Börgöndi repülőnap
SZÉKESFEHÉRVÁR, BÖRGÖND Már huszonhetedik alkalommal emelkednek fel a légijárművek a börgöndi repülőtérről: szeptember 11-én ismét megrendezi az Albatrosz Repülő Egyesület hagyományos légiparádéját.

Szeptember 24. 

XVII. Fehérvári Lecsófőző Vigasság
SZÉKESFEHÉRVÁR Két év kényszerű szünet után néhány héttel ezelőtt óriási örömet szerzett a Fehérvári Lecsófőző Vigasság rajongóinak a bejelentés: szeptember 24-én megtartják a programot. A magánszemélyek, cégek, civil és egyéb szervezetek, pártok több mint két hónapon át, június 20. és augusztus 28. között foglalhatnak főzőhelyet az eseményre. A regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A főzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel. A részvételi díjért cserébe a szervezők tűzifát, tűztálcát, sörpadgarnitúrát, kenyeret és főzőkötényt biztosítanak a résztvevőknek, a lecsó nyersanyagairól a csapatoknak maguknak kell gondoskodniuk. 

Állandó programok, kiállítások

SZÉKESFEHÉRVÁR „Mester és tanítványai” címmel Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvárban nyílt kiállítás, mely szeptember 2-ig tekinthető meg.

Székesfehérvár: Királyok és szentek – Az Árpádok kora. Kiállítás a Szent István Király Múzeum felújított Fő utcai épületében. Az Árpád-ház program keretében megvalósuló, minden idők legnagyobb, Árpád-kori emlékeket felvonultató tárlata. A kiállítás augusztus végéig, naponta 8 és 20 óra között látogatható.

Székesfehérvár: Kolonics Gábor-emlékkiállítás a Köfém Művelődési Házban. Dugattyú-emberek használt autó-motor alkatrészekből. A kiállítás megtekinthető visszavonásig hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között, előre egyeztetett időpontban szombatonként is.

Székesfehérvár: Community – Building / Közösség – Építés. A top_OS csop_Ort kiállítása a városról, a helyről és az időről a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában. A csoport tagjai: Katja Pratschke és Hámos Gusztáv konceptuális fotó- és videóművészek (Berlin); Asztalos Zsolt képzőművész; Csizik Balázs képzőművész, egyetemi oktató; Szabó Kristóf (KristofLab) médiaművész; Kulcsár Géza kutató, művészeti író. Megtekinthető szeptember 25-éig.

Székesfehérvár: Volt egyszer egy településfényképezés (Fejér megye 1984–1985-ben). Időszaki kiállítás a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában. Megtekinthető szeptember 17-éig.

Sárbogárd: „Megy a gőzös…” – vándor vasúttörténeti kiállítás a művelődési központban. 125 éves a Börgönd–Sárbogárd-vasútvonal. Megtekinthető hétköznap 13 és 17 óra között vagy előzetes bejelentkezéssel. 

“Lépten-nyomon NOWA program”
Három székesfehérvári helyszínen tart díjmentes nordic walking foglalkozást a FEMSZISZ. A helyszín a kiindulási és gyülekezési pont, ahonnan az 1 órás gyaloglás indul
1. Öreghegyi Közösségi Ház 04.04-06.27. között HÉTFŐNKÉNT 17-től 18 óráig
2. István Király Általános Iskola 04.04-06.29. között SZERDÁNKÉNT 14-től 15 óráig
3. Tóvárosi Általános Iskola 04.04-06.27 között HÉTFŐNKÉNT 14-től 15 óráig

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában