Kapa-Kupa

2022.08.23. 16:41

Hetedik alkalommal állnak rajthoz a kapálógépek Sárosdon

Újra felbőgnek a motorok Sárosdon, augusztus 27-én immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Kapa-Kupát, melyre mindösszesen 9 óra alatt beteltek a nevezési helyek. A felejthetetlen hangulat idén is garantált.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A mezőgazdaság legkisebb robbanómotoros gépe, ami a vidéki élet elengedhetetlen kelléke, bizony versenyzésre termett. Idén 54 versenyző áll rajthoz, s próbálja legjobb tudása szerint teljesíteni az erre az alkalomra kialakított akadálypályát.

– Az előzetes prognózis szerint a valaha volt legnagyobb kapálógépes verseny előtt állunk. Egy ügyességi akadályokkal teletűzdelt, hat-hétszáz méteres pályát kell teljesíteni azon kapálógépes gazdáknak, akik az ország minden tájáról érkeznek hozzánk. Nyíregyházától Sopronig, Kaposvártól egészen a Pilisig terjedt a hírünk, az ország minden tájáról neveztek versenyzők – beszélt az idei évi versenyről Sztupa Balázs, a Kapa-Kupa ötletgazdája.

Az idei évi versenyt minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezi, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a meghirdetett rajthelyek mindössze 9 óra alatt beteltek. A nevezők között az ötven férfi mellett négy hölgy neve is felbukkant.

A szombat reggeli regisztrációt és pályabejárást követően fél 9-től állnak rajthoz a versenyzők. A verseny első fele fél 1-ig tart, majd félórás szünet következik. Ez időben veterán láncfűrészes bemutató és csilipaprika-evő verseny várja az érdeklődőket, majd 13 órakor folytatódnak a futamok. Az eredményhirdetésre 18 órától kerül sor: a legjobb időeredménnyel teljesítő versenyző kapja a bajnoki címet, valamint díjazzák a legjobb női versenyzőt, a legjobb sárosdi versenyzőt és a legszebb, legkreatívabb gép tulajdonosát is.

Az egész napos rendezvény során gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők, valamint szakmai kiállítók is jelen lesznek a sárosdi lovaspályán. Az este a 21 órakor kezdődő Matyi és a Hegedűs koncerttel zárul.

A verseny során a kapálógépek magyar hangja ezúttal is Lorán Barnabás humorista lesz. A felejthetetlen hangulat garantált!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!