Japán-nap

2022.05.20. 11:00

Távol-keleti hangulat várja az érdeklődőket Székesfehérváron

Önvédelmi bemutató, sushikészítés, katanakiállítás és origami tesszallációk – csak néhány programelem mindabból, ami május 21-én, szombaton várja az érdeklődőket a Fehérvári Civil Központban.

Héjj Vivien

Rétlaki Gábor Japán tradicionális hangszerén, a taikón dobol az Alba Dojóban

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyeri Hírlap

Japán-napra várják az ország és annak művészete, kultúrája iránt érdeklődőket május 21-én 10 és 17 óra között a Fehérvári Civil Központban.

– Az esemény azért jött létre, hogy a távol-keleti, szűkebben a japán kultúra szerelmeseit kiszolgáljuk. A programból is látszik, hogy ez nem egy harcművészeti bemutató, nem is kifejezetten művészeti rendezvény, hanem teljes mértékben vegyes, ezért a pici gyerekektől az idősebb korúakig egyaránt minden érdeklődőt szeretettel várunk. A gyerekeknek külön foglalkoztatóval is készülünk. – beszélt az eseményről a szervező Rétlaki Gábor, az Alba Dojo vezetője.

A nap során Szabó Balázs, az ELTE Japán tanszékének adjunktusa tart előadást a japán művészetekről, valamint a Kincsesbányán élő Kovács András is jelen lesz, aki auten- tikus módon készített japán kardjait mutatja be az érdeklődőknek. Az eseményen bemutatkozik Kiss Emőke, aki kokeshi babák készítésével foglalkozik, míg Takaku Keijiro a fúvós hangszerek világába enged betekintést.

A színes programpaletta egyebek mellett önvédelmi bemutatót, kimonobemutatót, bonsaikiállítást és kenjutsubemutatót is kínál az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!