Ajánló

30 perce

Programok, rendezvények Fejér megyében

Tudja meg, mi történik Fejér megyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Május 19. 

Ajándékműsor a szépkorúaknak
SZÉKESFEHÉRVÁR A járvány miatt többször is el kellett halasztani a város hagyományos, nyugdíjasoknak szóló ajándékműsorának megrendezését. A közkedvelt, sokéves múlttal rendelkező programot május 19-én, csütörtökön pótolják az Alba Regia Sportcsarnokban, 15 órai kezdettel. Cser-Palkovics András polgármester köszöntő szavai után Soltész Rezső lép az Alba Regia Sportcsarnok színpadára az „Akit szeretnek, annak az élet öröm” című műsorával. A belépés ingyenes.

Május 21.

Lélekemelő koncert
CSÁKVÁR Idén lesz 15 éve, hogy megalakult a Gyémánt Gospel kórus, s szeretnék egy időutazásra hívni az érdeklődőket, hogy felidézzék az elmúlt időt. Május 21-én 17 órától a Rátonyi Róbert Színházba. Helyszín: Floriana Könyvtár és Közösségi Ház. A belépés díjtalan. A koncert után közönségtalálkozóra is sor kerül.

Gyermeknapi délután Csalán és Kisfaludon
CSALA, KISFALUD Ugrálóvár, arcfestés és csillámtetkó, óriásbuborék show, zenés színpadi műsor – csak néhány azok közül a programok közül, amelyek a kisfaludi és a csalai gyermeknapi délutánon kínálnak kikapcsolódást minden korosztálynak. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ május 21-én, szombaton a Kisfaludi Közösségi Házban és környékén, május 22-én, vasárnap Csalán várja a családokat. A közösségi ház, a játszótér és a sportpálya lesz a helyszíne a kisfaludi gyermeknapnak, amely vidám szórakozást ígér a kis vendégeknek. A három órakor kezdődő programban a szervezők többek között kézműves foglalkozásra hívják a gyerekeket, akik négy órától arcfestést is kérhetnek. A legifjabb korosztályt és szüleiket a közösségi házban várja Zsuzsa, akivel ölbéli játékokat játszhatnak. Hattól nyolcig tart az óriásbuborék show, amely mindenkinek jó szórakozást kínál. Zárásként 19 órától Gregus Anikó zenés műsorát élvezheti a közönség, amelyben Micimackó óriásbábja is megjelenik. Kicsik és nagyok is biztosan találnak a maguk számára megfelelő szórakoztató programot Csalán, ahol május 22-én, vasárnap gyermekmajálist és családi napot rendeznek. A megszokott helyszínen, a Török Ignác utcában délután három órakor kezdődik a rendezvény, amely este nyolc óráig tart. A délután folyamán végig „működik” a gyerekek kedvence, az ugrálóvár, a mobil játszóházban 8 éves korig játszhat az aprónép. Családi társasjátékokkal is készülnek a szervezők, lesz arcfestés és csillámtetoválás is, este hattól hétig pedig az óriásbuborék show-t élvezhetik a résztvevők. Az eseményen fellép a Főnix Rock & Roll Sporttánc Egyesület, és a közönség láthatja a mini jazz tánccsoport flashmob műsorát is. A Bogárháton című interaktív meseelőadásban a rovarvilággal ismerkedhetnek a gyerekek, a felnőtteket pedig az Operett Musical Voice művészei repítik vissza a táncdalok világába. A napot a Mephistó zenekar koncertje zárja. 

Egészségünkért: szűrések mindenkinek
SZÉKESFEHÉRVÁR Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében egészségügyi szűrést szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban május 21-én, szombaton 8.00 és 12.00 óra között. A program ingyenes. Az esemény látogatói részt vehetnek hallásvizsgálaton, szájüregi daganatszűrésen, lehetőség lesz vérnyomás-, vércukorszint-, magasság- és testsúlymérésre, valamint testzsírszázalék-mérésre is. A szakemberek segítenek kiszámolni az úgynevezett BMI, azaz testtömeg-indexet, amely az ideális testsúlyt mutatja meg, és ahhoz, hogy ezt elérhessék, dietetikai tanácsokkal is szolgálnak az érdeklődőknek. A hölgyeknek megtanítják az emlő önvizsgálatának helyes módját, egy teszt kitöltésével pedig arra is fény derülhet, hajlamosak vagyunk-e a depresszióra. Az esemény látogatói allergia- és homeopátia-tanácsadáson is részt vehetnek, valamint megkóstolhatnak különféle étrendkiegészítőket is. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, nekik egy sarkot alakítanak ki, ahol érdekes foglalkozásokkal, játékokkal tölthetik el az időt, amíg szüleik végigjárják a kiválasztott szűréseket. 

Motoros zarándoklat
BELOIANNISZ Május 21-én szombaton 11 órakor Főpapi liturgiát tartanak a templom ünnepe alkalmából, majd 13 órától a Szironta egyesület zenél. 15 órakor a a főtéren szentelik meg a motorosokat a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusnak papjai, s útra kelnek a településen. A felvonulás végén piknik várja az érdeklődőket magyar és görög zenével, tánccal. A nap zárásaként 18 órától a P. Mobil koncertezik, és a koncertbevétellel a templomot kívánják segíteni. 

Szombaton ismét pezseg Etyek!
SZÉKESFEHÉRVÁR Tavaszi hangulat, színek és ízek, nyugalom és béke. Présházak, pincék, műhelyek, birtokok engedik be a kíváncsi tekinteteket, a kóstolni vágyókatBor, pezsgő, pálinka, borecet - mindenki találhat kedvére valót a szombati, 10 és 19 óra között tartandó programon, amelyen ezúttal három tematikus kóstolón is meg lehet ízlelni az etyeki pezsgőket. A térségnek azonban nemcsak a boros, pezsgős arcát ismerhetik meg, de a száz százalékban almából készült etyeki cidereket, finom házi söröket is meg lehet kóstolni szombaton. Az italok mellett ételekkel is várják a kirándulókat, az érdeklődőket sajtkóstoló, ebéd, vacsora, vagy csak könnyed borkorcsolyák formájában. A MiniZoo-ban pedig állatokat is simogathatnak a gyerekek, akiket kézműves programokkal is várnak. Ha valakinek nincs, kóstolópoharat a legtöbb helyszínen lehet venni, de természetesen saját pohárba is kitöltik az italokat. A szombaton látogatható helyszíneket, illetve a programokat megtalálják a www.etyekiborangolo.hu weboldalon.

Május 22. 

Gyermeknapi délután Csalán
CSALA Kicsik és nagyok is biztosan találnak a maguk számára megfelelő szórakoztató programot Csalán, ahol május 22-én, vasárnap gyermekmajálist és családi napot rendeznek. A megszokott helyszínen, a Török Ignác utcában délután három órakor kezdődik a rendezvény, amely este nyolc óráig tart. A délután folyamán végig „működik” a gyerekek kedvence, az ugrálóvár, a mobil játszóházban 8 éves korig játszhat az aprónép. Családi társasjátékokkal is készülnek a szervezők, lesz arcfestés és csillámtetoválás is, este hattól hétig pedig az óriásbuborék show-t élvezhetik a résztvevők. Az eseményen fellép a Főnix Rock & Roll Sporttánc Egyesület, és a közönség láthatja a mini jazz tánccsoport flashmob műsorát is. A Bogárháton című interaktív meseelőadásban a rovarvilággal ismerkedhetnek a gyerekek, a felnőtteket pedig az Operett Musical Voice művészei repítik vissza a táncdalok világába. A napot a Mephistó zenekar koncertje zárja.

Május 25. 

Intenzív találkozások a filmklubban
SZÉKESFEHÉRVÁR Aktuális francia kór- és körképet tűz műsorára a fehérvári Barátság mozi Meg-Ki filmklubja május 25-én, szerdán 18 órakor: az Intenzív találkozások című alkotás túlfűtött érzelmekkel mutatja be a franciaországi eseményeket, az egyre szélesebb rétegeket érintő problémákat. Miközben Raphaëlle kapcsolata megmentésén fáradozik, elesik az utcán és eltörik a könyöke. A közeli kórházba viszik, ahol hatalmas a felfordulás, tart a sárgamellényesek tüntetése, az egészségügyi dolgozók sztrájkolnak, a váró megtelt az ellátásra szoruló emberekkel. A nappalból éjszaka lesz, a betegek egyre türelmetlenebbek és idegesebbek, az orvosok és nővérek túlterheltek, és odakint nem messze továbbra is óriási demonstrációk zajlanak. A tüntetők egyre durvábban csapnak össze a rendőrséggel, majd a kórházat is megrohamozzák. A cannes-i filmfesztiválon nagy sikerrel bemutatkozó film egyszerre társadalmi dráma és szórakoztató vígjáték. A vetítés után a házigazda, Majoros Levente vezetésével beszélgethetnek a látottakról a nézők. MEGnézzük és KIbeszéljük: ezért Meg-Ki a klub neve, amelyhez bármikor, bármelyik vetítésen lehet csatlakozni.

Május 26. 

Nacsa Olivér mesél majd
GÁRDONY A Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület által szervezett „KultFészek” rendezvénysorozat utolsó tavaszi előadását szervezi május 26-án (csütörtökön) 19 órakor a gárdonyi Nemzedékek Házában. Ezúttal Nacsa Olivér előadóművész, producer lesz a vendég.

Május 27. 

Jazzpéntek
SZÉKESFEHÉRVÁR Május végén újabb eseményéhez érkezik a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Jazzpéntek című zenei sorozata: május 27-én a Kiss Attila Band lép a közönség elé este hat órától. A koncert ingyenes. A zenekar alapítója, Kiss Attila jazzgitárosként többször járt New Yorkban, az ott szerzett tapasztalatai saját zenei világában is megjelennek. Az együttes 2008-ban alakult, ezzel egy időben jelentkeztek a Jazzy Dalversenyre is. Azóta ezt többször megismételték, rendszeresen szép sikerrel szerepeltek a versenyen. A jazz, soul, funky és latin zene elemeit egyaránt felhasználó, dús dallamvilágú, olykor groove-os repertoár a zenekarvezető szerzeményeiből áll. A zenekar tagjai: Kiss Attila (gitár), Zsemlye Sándor (alt szaxofon), Csanyi Zoltán (zongora, keyboards), Vermes Gábor (basszusgitár), Vermes László (dobok). 

Május 28. 

Szabad-Idő-Töltő program családoknak
SZÉKESFEHÉRVÁR Családi programra hív május 28-án, szombaton a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: többek között arcfestés, kézműves foglalkozások, csúszdás légvár, ugrálóvár, mesejáték és lézerharc is szórakoztatja a vendégeket az ingyenes rendezvényen. Az eseményre délelőtt, 9.00 és 13 óra között várják az érdeklődőket. A szabadtéri színpadon 11 órakor a Mesekocsi Színház Az állatok nyelvén tudó juhász című zenés, élőszereplős előadását tekintheti meg a közönség. 

"DEO GRATIAS!" Ajándékkoncert
SZÉKESFEHÉRVÁR „DEO GRATIAS!” - a Vox Mirabilis Kamarakórus 2021/22. Hangversenybérletének ajándék koncertje 2022. május 28-án, szombaton,19:00 kezdődik a Krisztus Király Templom udvarán Székesfehérváron (Zsolt u. 30.) A koncerten meglepetésvendégek lépnek fel, a korábbi koncertek kedves partnerei. Vezényel: Zemlényi Katica. Hangversenybérlet és támogatójegy váltható a koncert helyszínén, és megrendelhető elővételben is a  [email protected] email címen.

Május 29. 

Motorosok a gyermekekért
SÁRBOGÁRD A sárbogárdi napok keretében 7:30-tól indul a gyülekező a székesfehérvári Auchan-parkolóban, majd együtt indul a menet Sárbogárdra. Itt 9-től indul a gyülekező, majd 10 órától indulnak a programok, motoroztatás. 13 órakor street fighter show indul, 14 órakor pedig felvonulás! A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak gyűjtenek egészségügyi csomagokat a nap folyamán.

 

JÚNIUS

Június 11.

Készülnek már a nyári szezonra
KÁPOLNÁSNYÉK A Csajághy Laura Szabadtéri Színpad 3. nyári szezonját kezdi júniusban. A Csajághy nyári repertoárjában szerepel többek között a Magyar Rhapsody Projekt Levédia koncertje, a Legénybúcsú című komédia Szente Vajkkal és egy szuperkoncert az LGT sztárjaival is. A gyermekekre is gondoltak: július elején a Micimackó mesemusical lesz látható. A Csajághy Laura Szabadtéri Színpad első nyári előadása június 11-én lesz.

 

Állandó programok, kiállítások

Székesfehérvár: Királyok és szentek – Az Árpádok kora. Kiállítás a Szent István Király Múzeum felújított Fő utcai épületében. Az Árpád-ház program keretében megvalósuló, minden idők legnagyobb, Árpád-kori emlékeket felvonultató tárlata. A kiállítás június 15-éig, naponta 8 és 20 óra között látogatható.

Kápolnásnyék: Világból világba. Péreli Zsuzsa, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy-díjas képzőművész, kárpitművész kis-életmű kiállítása a Halász-kastélyban. Megtekinthető július végéig a kastély nyitvatartási idejében (Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány).  

Székesfehérvár: Kolonics Gábor-emlékkiállítás a Köfém Művelődési Házban. Dugattyú-emberek használt autó-motor alkatrészekből. A kiállítás megtekinthető visszavonásig hétfőtől péntekig 9 és 18 óra között, előre egyeztetett időpontban szombatonként is. 


“Lépten-nyomon NOWA program”
Három székesfehérvári helyszínen tart díjmentes nordic walking foglalkozást a FEMSZISZ. A helyszín a kiindulási és gyülekezési pont, ahonnan az 1 órás gyaloglás indul
1. Öreghegyi Közösségi Ház 04.04-06.27. között HÉTFŐNKÉNT 17-től 18 óráig
2. István Király Általános Iskola 04.04-06.29. között SZERDÁNKÉNT 14-től 15 óráig
3. Tóvárosi Általános Iskola 04.04-06.27 között HÉTFŐNKÉNT 14-től 15 óráig

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában