Frissen Fejérből

2022.04.29. 08:00

Színes programok a megyéből május első hétvégéjén

FMH

A mezőszentgyörgyi mulatságok folytatódnak

Forrás: FMH-Archív / FG

Fotó:

Hal, vad, bor, pálinkafesztivál

Péntek (április 29.)

Agárd, 16 órától: 14. Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztivál. Rendező: Gárdony város önkormányzata. Helyszín: Agárd, városközpont. 16.30 óra: Fesztiválmegnyitó. Színpadi koncertek. Kiállításmegnyitók. Labdarúgótorna. 

Szombat (április 30.)

Agárd, 10 órától: Színpadi műsorok és koncertek. Kultúrpajta: beszélgetések. Madárgyűrűzés. Kiállításmegnyitó. Ügyességi verseny. Szekértúra. Autóbusz nagy-kul-túra. 12.10 óra: Boka Boogie Band. 20 óra: Nagy Feró és a Beatrice. 22.30 óra. Retró diszkó éjfélig. 

Vasárnap (május 1.)

Agárd, 8 órától: Gyermekhorgászverseny. 9 órától: Vadételfőző verseny a Szarvas-szobornál. Fesztivál-futóverseny. 10 óra: Májusfaállítás. Színpadi műsorok és koncertek. Meserét. Kultúrpajta. A Madárvárta és a Magyar Madártani Egyesület nyílt napja. Szekértúra. Velencei-tavi hajózás. 14 óra: Los Andinos. 15.30 óra: The Bits Beatles emlékzenekar. 20 óra: Karthago-nagykoncert. Régi mesterségek Péntek (április 29.) 

Dinnyés, 9.50 óra: Régi, ritka mesterségek 4. országos találkozója. Helyszín: Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központ. Rendező: M-Art Egyesület. 10 órától: Székesfehérvár-Palotaváros – Lukács László, Gelencsér József és Váczi Márk néprajzkutatók előadásai. 14 órától: Mesterségbemutatók: könyvkötő, ötvös, papírmerítő. 17 óra: Árnyalatok – Kozma Ilona kosárfonó és Páll Etelka szövő, növényi festő kiállításának megnyitója. 

Szombat (április 30.)

Agárd, 10–18 óra: Régi, ritka mesterek kézművesvására, kézműves-foglalkozásai és mesterségbemutatói a Velencei-tavi hal-, vad-, bor- és pálinkafesztiválon az M-Art és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége szervezésében. 

Szentgyörgyi napok 

Péntek (április 29.)

Mezőszentgyörgy, 19 óra: Szentgyörgyi napok. Kabaréest a Mezőszentgyörgyi Amatőr Színházi Körrel (MASZK) az Eötvös Károly Művelődési Házban. 

Szombat (április 30.)

Mezőszentgyörgy, 16 óra: Májusfaállítás a tájház udvarán. A csűr alatt kézműves-foglalkozás, bemutatkoznak a legifjabb néptáncosok. Táncház. Tábortűz és szalonnasütés. 

Majális 

Szombat (április 30.)

Iszkaszentgyörgy, 17 órától: Májusfaállítás a községházával szemben található parkban. 

Kajászó, 10 órától: A kajászói Váli-völgy kapuja – vadászati, halászati és természetvédelmi majális. Helyszín: a labdarúgópálya és környéke. Műsorok és bemutatók. 17 óra: Mádi Piroska és Buch Tibor operett-előadása borkóstolóval egybekötve. 20 óra: Pataki Attila-koncert. A nap folyamán a Váli-völgy vadásztársaságai és a Mohosz különféle vad- és halételeket főznek. 

Vasárnap (május 1.)

Enying-Kabóka, 14 órától: Mulatós majális a Kabóka-focipályánál. 14.10 óra: Zsigmond Lala. 15 óra: Happy Girls tánccsoport. 15.30 óra: A református Tinódi-iskola néptáncosai. 17 óra: Sógorok. 18 óra: Dankó Szilvi. 19 óra: Sihell Ferry és Henna. Népi játékok, csillámtetoválás, ugrálóvárak. Sertéspörkölt, palacsinta. Anyák napi anya-gyermek fotózás.

Iszkaszentgyörgy, délelőttől: Majális a focipályán. Kvíz, régi dolgok felismerése, családi vetélkedő. A bemelegítést Rusznák Reni edző tartja.

Sportmajális 

Vasárnap (május 1.)

Székesfehérvár, 9 órától: Sportmajális a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében és rendezésében. Petőfi-szobor, 9 óra: Az egyesületek hagyományos felvonulása a Mol Aréna Sóstóig a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Band of StreetS zenekar kíséretével. Mol Aréna Sóstó, 10 óra: Ünnepélyes megnyitó cheerleaderek bemutatójával, a Székesfehérvár Sportjáért díj átadása. Nagyszínpad, 11 óra: Sportszervezetek bemutatói. 18 óra: Király Viktor-koncert. 18.45 óra: DJ Kátai. Kisszínpad, 11 óra: Zumba. 12 óra: Zónaedzés. 14.15 óra: Aerobik Katus Attilával. 15.30 óra: Fitnesz Béres Alexandrával. 16.45 óra: Jóga. Jövőtudatos fesztivál 

Vasárnap (május 1.)

Székesfehérvár, 10 órától: Tisztán látszik – Jövőtudatos fesztivál a Sóstó Látogatóközpont előtti füves területen. Tudjunk meg játszva többet arról, hogyan lehetünk a jövő felkészült őrei! 10–18 óra: Családi játéktér, kézműves- és aktív programok a környezettudatosság jegyében. 11 óra: Mentsük meg a Földet bogárháton! (mesejáték). 15 óra: Katica és a bogárgyerekek (mesejáték). 

Kiállítás 

Péntek (április 29.)

Székesfehérvár, 16.30 óra: Torn-Art – kiállítás testnevelő tanárok művészeti alkotásaiból a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. 

Székesfehérvár, 17 óra: Nézd másként a világot! Horváth Hella festménykiállítása az Európa Klubban (Fő utca 3.). 

Szombat (április 30.)

Székesfehérvár, 16 óra: Varró Ágnes kurátori tárlatvezetése az „Egy élet e tánc, melyben lélek a dal” – Pesovár Ferenc (1930–1983) emlékezete című kiállításban. A program a kiállítás zárórendezvénye (Szent István Király Múzeum, Országzászló tér). 

Rendezvény 

Péntek (április 29.)

Székesfehérvár, 17.30 óra: A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története (1868–1918) – könyvbemutató a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. 

Székesfehérvár, 19 óra: A tánc világnapja. Az Alba Regia Táncegyüttes és az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek gálaműsora a Vörösmarty Színházban. 

Szombat (április 30.)

Bicske, 17 óra: Katyi – a Körúti Színház vígjátéka a Petőfi Művelődési Központban. 

Csákberény, 9.30 órától: Fókuszban a természet! Családi nap és kutyabaráttúra a Vértesben (vértesi Panoráma tanösvény). Gyülekező 9.30, indulás 10 órakor. Ringató. Babakocsis kincskereső túra. Kiállítás: „Mindig csak hazatértem” – gróf Merán Fülöp, a szülőföld és a vadászat szerelmese (Gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum, István utca 66.). 

Székesfehérvár, 10 órától: A méhek napja. Nyílt nap az apiterápiás házban (az I. Béla utca utolsó épülete, megközelíthető a megyeszékhely külterületén, az Iszkaszentgyörgyi út irányából). Előadások egyebek között a méhek titokzatos életéről és gyógyító szerepükről, az apiterápiáról és a fehérvári létesítmény történetéről, működéséről. 

Székesfehérvár, 15 óra: Óvó bácsi Zsongodája – jótékonysági gyerekkoncert a Fehérvári Civil Központban a Fehérváron tartózkodó ukrajnai menekültek megsegítésére. 

Vasárnap (május 1.)

Kishantos, 8 órától: Madarak és fák napja a kastélynál. Megnyitó. Kiállítók: Szabó Ajna festőművész, Kiss-Kovács Klára keramikus, Udvari Emese „ég-szerész”, Gárdonyi Bernadett nemezfigurái, Fejér Megyei Népművészeti Egyesület. 9 órától: Madárgyűrűzés, madármegfigyelő séta. 9.45 óra: Begyújtják a kemencét a kenyérsütéshez. 10.45 óra: Az év madara a zöld küllő (előadás). 11 óra: Solymászbemutató (Egyed István). 13 órától: Játszóház. 14 órától: Mézkóstolás és mézvásár. 15.30 órától: Ismerkedés a régi magyar háziállatokkal (racka juhok, bárányok, régi magyar tyúkfajták). Csodakert, fűszerés gyógynövényekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!