Magunk maradtunk

2022.04.24. 13:00

Filmvetítés és közönségtalálkozó Kovács Ákossal

Kovács Ákos első kisjátékfilmjét tűzi műsorára a székesfehérvári Barátság mozi május 7-én, szombaton 18 órakor.

Feol.hu

A Magunk maradtunk a Papp János által alakított taxisofőr monológja, amelyből saját maga és az ország több évtizedes története elevenedik meg. A taxis vezet, a taxis beszél: egy idősödő kisember próbálja értelmezni maga körül a világot, benne a maga helyét. Szövegeiben szokásos kocsmabölcsességek és személyes vallomások, valós és soha meg nem történt események, személyes és történelmi léptékű élmények keverednek. 

A főszereplő Papp János mellett a további szerepekben Piros Ildikó, Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt, Pápai Erika, Sári Éva, Szász Júlia, Sára Bernadette, Cseke Péter, Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly, Hábermann Lívia, Pindroch Csaba, Méhes László, Kubik Anna és Őri-Kovács Júlia látható.

A film forgatókönyvét Kovács Ákos két saját novellájából írta: a két írás – A taxis és a Magunk maradtunk – a tavaly ősszel megjelent Ezt nem lehet megúszni című novelláskötetében szerepel. A filmet Juhász Viktor fényképezte.

A kisjátékfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Film-Art készítette; a producer Hábermann Jenő, a társproducer Romwalter Judit volt.

A közönségtalálkozóval kísért előadásra már váltható jegy a mozi pénztárában és honlapján: www.baratsagmozi.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!