Frissen Fejérből

2021.09.10. 07:15

Levegőben és földön egyaránt nagyszerű látványosságokat ígér az idei repülőnap

Vasárnap 14 órakor érkezik a Gripen a repülőtér fölé.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Varga Viktor modellező bemutatójával kezdődik a repülőnap szeptember 12-én, vasárnap 9 óra 20 perckor, majd a Magyar Honvédség és a házigazda Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyősei ugranak ki a légierő Mi 17-es helikopteréből. A hivatalos megnyitó és a koszorúzás 10 órától veszi kezdetét, amit az Oldtimer Alapítvány Po 2-es, Rács Tamás Hungaro Copter és Dolhai Krisztián Altus bemutatója követ. Az egykori helikopteres ezred tagjait 11 órára várják egy megemlékezésre a kisebbik hangárba, 13 óra 30 perckor pedig a Nemere projekt állásáról tájékoztatják az érdeklődőket a nagyobbik hangárban.

A nap minden bizonnyal legjobban várt repülése 14 órakor kezdődik, a Gripen egy alacsony magasságú műrepüléssel nyűgözi majd le a nagyérdeműt. Azután újabb ejtőernyős ugrások következnek, amit a légierő új helikopterének, a H145M típusú forgószárnyasnak a helyváltoztatásos bemutatója követ a programban. A Magyar Honvédség Zlin 242L kiképzőgépe várhatóan 14 óra 40-kor kezdi meg műrepülését.

Tavaly az egész országban csak Börgöndön rendeztek repülőnapot
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezután a Goldtimer Alapítvány Delfinje, majd Józsa Dávid vitorlázó műrepülése tart számot a figyelemre, csakúgy, mint Dányádi Miklós Kamov, majd Imreh Lajos Mi 2-es bemutatója. A repülőprogramok sorát a börgöndi pilóták régi barátja, Veres Zoltán műrepülése zárja majd körülbelül 16 órakor.

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A színpad 12 és 14 óra között népesül be különböző produkciókkal, a földi programok sorában pedig egyebek mellett több történelmi korszak hagyományőrzői, toborzók, veterán autók, repülőgép szimulátorok, drónok, kézifegyverek is szerepelnek. Lesz vidámpark és gasztroudvar is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!