Frissen Fejérből

2021.09.16. 07:05

Civil Nap lesz szombaton a Zichy ligetben

Immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg szombaton a Székesfehérvári Civil Napot. Idén minden eddiginél több, közel nyolcvan kitelepülő civil szervezet várja az érdeklődőket a Zichy ligetben.

Héjj Vivien

Molnár Tamás tanácsnok bízik a program sikerében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A már hagyományosnak számító őszi programmal ösztönzik az önkéntességet, a társadalmi szerepvállalást, valamint erősítik a szervezetek és a lakosság közti kapcsolatokat. Az egyesületek, alapítványok bemutatkozhatnak és tapasztalatokat cserélhetnek egymással. Az önkormányzat által szervezett civil napon 9 és 15 óra között várják az érdeklődőket.

A részt vevő szervezetek többek között kézműves-foglalkozásokkal, közös játékkészítéssel, hangszer- és harcművészeti bemutatóval, valamint kulturális előadásokkal készülnek a szombati rendezvényre.

Molnár Tamás tanácsnok bízik a program sikerében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– A Székesfehérvári Civil Nap egyike azon rendezvényeknek, melyeket a pandémia ellenére 2019-ben és 2020-ban is meg tudtunk tartani. Mintegy 80 szervezet regisztrált, ami kiemelkedően magas szám, és ez jól mutatja, hogy mennyire aktívak a járvány alatt és után is – fogalmazott az esemény sajtótájékoztatóján Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke arról beszélt, az első civil napon még amiatt aggódtak, hogy a rendezvény „elvész” a nagy parkban, ám idén – hála a sok résztvevőnek – már az egész ligetet birtokba veszik.

Az esemény idején a Honvéd Szondi György Sportegyesület szervezésében a park melletti Helyőrségi Klub is megnyitja kapuit. Az érdeklődők megnézhetik a Helytörténeti Emlékgyűjteményt, valamint lövészet, íjászat is várja majd a látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!