Frissen Fejérből

2021.08.26. 15:00

Újra Kapa-Kupa Sárosdon – Immár hatodik alkalommal

A hétvégén immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Kapa-Kupa versenyt, mely során 60 versenyző méri össze tudását egy kapálógépre pattanva, a több mint 600 méteres akadályokkal teli pályán.

Déri Brenda

Lapunk megkereste Sztupa Balázst, a Sárosd Kapa-Kupa Kapálógép Motorsport Egyesület elnökét, aki egyben a verseny fő szervezője és ötletgazdája is, hogy mondja el, honnan indult az alapkoncepció.

– Még 2015-ben született meg a fejünkben a verseny ötlete. Vásároltunk egy kapálógépet, gumis kerekekkel és rácsatlakoztatható kocsival. Elsődleges célunk a szórakozás mellett az volt, hogy alkalmat teremtsünk egy nagyobb összejövetelre, ahol eme gépek szerelmesei találkozhatnak egymással és összemérhetik ’erejüket’. A 610 méteres pálya számos olyan akadállyal telített, melyek a versenyzők ügyességét és kreativitását teszi próbára. Általában 10 darab akadályt kell teljesíteniük a célba éréshez. Ezek megalkotásakor igyekeztünk olyanokat kitalálni, amelyeknek köze van a tipikus értelemben vett vidéki élethez. A legjobbak 3 és fél-4 perc alatt szoktak végezni, de ez főként a rutinos versenyzőkre vonatkozik, akik évről évre visszajárnak. Minden évben 60 versenyzőt tudunk fogadni, akik nagyrészt férfiak, de azért akadnak hölgy jelentkezők is. Szerencsére idén is nagyon várták a rendezvényünket, ugyanis a meghirdetéstől számított három napon belül elfogytak a helyek. Sőt, a legelszántabbak egészen Szlovákiából jönnek hozzánk. A verseny mellé kertigép kiállítás és vásár is társul, mely a hat év alatt kiépült partneri kapcsolatoknak köszönhető. Az egynapos eseményünkön Lorán Barnabás biztosítja a fergeteges hangulatot, aki végigköveti a futamokat és vicces megjegyzésekkel, kommentárokkal szórakoztatja a versenyzőket és a nézőket egyaránt. Amit utoljára emelnék ki, az az egyesületünk összefogása, ami 30 ember kitartó és odaadó munkájának gyümölcse.

Most szombaton tehát beizzítják a kapálógépeket, hogy kiderüljön, ki a legjobb a mezőnyben. Kapára fel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!