hat alkotótól

2021.05.24. 13:00

A 4. Székesfehérvári Művésztelep kiállítása nyílik a Pelikán Galériában

A 4. Székesfehérvári Művésztelep kiállítása lesz látható a Pelikán Galériában május 28-tól június 25-ig.

Az elmúlt év nyarán – a világjárvány első és második hulláma közötti rövid fellélegzés idején – 2020. augusztus 8-tól 18-ig rendezték meg a 4. Székesfehérvári Művésztelepet, A Szabadművelődés Házában, a Tóparti Gimnázium szerigráfiai műhelye használatával.

Az alkotótelepre hat alkotó kapott meghívást: Büki Zsuzsanna, Deák Balázs, Mosberger Róbert, Revák Katalin és Végvári Beatrix. Ők mindnyájan A Székesfehérvári Művészek Társaságának tagjai.

A művésztelepen az alkotók két különleges technika: a cianotípia és a szerigráfia (szitanyomás) technikájával kísérleteztek, és készítették el a kiállításon bemutatott alkotásaikat.

A tárlaton a Szent István Király Múzeum gyűjteményébe került alkotások szerepelnek.

A 2020-ban készült 16 alkotás mellett a kiállító alkotók korábbi székesfehérvári művésztelepeken (2013, 2014, 2015) készült alkotásaiból is válogattak, melyek szintén a múzeum gyűjteményének darabjai.

A művésztelep Mosberger Róbert fotográfus, képzőművész több évtized alatt megszerzett szakmai tudására épült, aki saját tervei megvalósítása mellett rendkívüli módon segítette művésztársai terveinek megvalósítását is.

A Szabadművelődés Házában eltöltött 10 nap alatt az intézmény igazgatója Kiss Dorottya és munkatársa Perényi László segítette a művésztelep munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!