programajánló

2020.06.19. 07:25

Vár a múlt, a történelem és a madárcsicsergés!

A munka fáradalmait bizony mind máshogy szeretjük kipihenni. Szerencsére mindenki találhat olyan programot, elfoglaltságot, ami segítheti a kikapcsolódást!

FMH

Bory Jenő szobrászművész, építészmérnök negyven nyáron keresztül építette e barangolni vágyókat csalogató csodát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Vadaspark és ökoturisztika

A székesfehérvári központtal működő Vadex Mezőföldi Zrt. megnyitotta Fejér megyei szabadtéri közjóléti létesítményeit, vadasparkját és kilátóit. Ismét látogatható a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark, a velencei Bence-helyi kilátó, a fehérvárcsurgói Gaja-völgyi Tájcentrum a Károlyi-kilátóval együtt, valamint a Soponyai Ökoturisztikai Központ. Nyitva tartás hétköznap 12 és 18 óra, hétvégén 9 és 18 óra között.

Romantikus séta, várként magasodó művészet

Székesfehérváron a Bory-vár visszatért megszokott nyitvatartási rendjéhez, így a hét minden napján várja az andalgókat, a várkedvelőket és a művészet barátait.

Bory Jenő szobrászművész, építészmérnök negyven nyáron keresztül építette e barangolni vágyókat csalogató csodát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Történelemszeretők programja

Kinyitották kapuikat a Szent István Király Múzeum szabadtéri kiállítóhelyei. Székesfehérváron, a Nemzeti Emlékhely hétfőtől vasárnapig 9 és 17 óra között várja a látogatókat. A szabadtéri részben 35 fő, a beltéri egységekben pedig egy látogató tartózkodhat egy időben. A látogatók és a munkatársak védelme érdekében az információs grafikán látható szabályok betartására kérnek mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!