A zene összekovácsol

2020.05.15. 16:00

Csengőszó, csengőszó – Online koncertet ad szombaton a Szironta Együttes (videó)

Évek óta hagyomány Besnyőn a CsengőFest, melyre az ország különböző pontjairól érkeznek csengettyűs formációk a Szironta Együttes invitálására. Idén 14. alkalommal találkoztak volna a zenészek, ám a koronavírus-járvány szabotálta az eseményt. Így sem maradunk azonban gyönyörű dallamok nélkül!

Elekes Gergő

Lázasan készülődtek a szervezők az eredetileg 2020 májusának harmadik szombatjára tervezett találkozóra, amikor is ismét felcsendültek volna a csengettyűk és harangok a besnyői szabadtéri színpadon. Az élet azonban közbeszólt, és egy újabb népszerű és emlékezetes (hisz elég csak a 2018-as Guiness rekordra gondolnunk, amikor 294 darab csengő játszotta Beethoven IX. szimfóniáját, az Örömódát) esemény megvalósulását akadályozta meg a pandémia.

A Szironta Együttes azonban nem hagyja, hogy a szép hagyomány megszakadjon, ezért rendhagyó formában, május 16-án szombaton 17 órától Facebook-oldalukon online koncert formájában viszik el az otthonokba a zene összekovácsoló erejét. A nagyjából egy óra hosszúnak tervezett előadás során felcsendülnek Pachelbel, Csajkovszkij, Sosztakovics, Sviridov-művei mellett könnyedebb alkotások is, és természetesen az elmaradhatatlan Örömóda is színesíti majd a programot.

Hogy kellően ráhangolódjunk az eseményre, íme a Szironta 2019-es CsengőFest-koncertje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!