Programajánló

2020.01.10. 07:35

Amerikaland, emléktűz és Farsangi játszóház is vár a hétvégén a megyében

Nem tudod még, mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet!

V. Varga József

Kiállítás

Ercsi, 10 óra: Víz, föld, levegő – Kiss Rita fotókiállítása a művelődési házban. Megtekinthető február 14-éig.

Székesfehérvár, 10 óra: Csupa csipke, Székely-Szűcs Péterné nyugdíjas pedagógus szebbnél szebb horgolt munkáit mutatja be a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában. A kiállítás január végéig látogatható.

Székesfehérvár, 10 óra: Az Ég és Föld között című csoportos képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás január 30-áig megtekinthető a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában.

Székesfehérvár, 10 óra: Amerikaland. Nervetti Károly és Kőszegi Adrienn fotókiállítása január 31-éig megtekinthető az Öreghegyi Közösségi Házban, az intézmény nyitvatartási idejében.

Székesfehérvár, 10 óra: Az örökifjak fotókiállítása. A Székesfehérvári Fotóklub alapító tagjainak tárlata január 31-éig látogatható az Aranybulla Könyvtár Alapítvány olvasótermében (Köfém lakótelep 1.). Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek 10 és 16 óra, szerda 10 és 18 óra között.

Székesfehérvár, 10 óra: Pinke Miklós székesfehérvári képzőművész Az ember (rajzok az Ótestamentumból) című kiállítása február 2-áig, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között látogatható a Deák Gyűjtemény Projekt Termében.

Székesfehérvár, 10 óra: A papírlapokon túl… A Bogyó és Babóca bábkiállítás február 29-éig látogatható a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegében (nyitvatartás: hétfő 13 és 18 óra, kedd–péntek 10 és 18 óra, szombat 9 és 16 óra között).

Székesfehérvár, 14 óra: Katonaportrék. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete és a Tarsoly Ifjúságért Egyesület kiállítása január 19-éig, naponta 14 és 17 óra között megtekinthető a megyeszékhelyen, a Tarsoly egyesület közösségi terében (Fő utca 3., földszint). Székesfehérvár már a történelmi időktől kezdve stratégiai fontosságú katonaváros. Katonáink, akik az elmúlt évtizedekben a városban szolgáltak, most is itt élnek közöttünk. Tisztelet és elismerés illeti őket. Közülük a kiállításon bemutatott húsz nyugállományú katona és katonahölgy „véletlen” módon lett kiválasztva.

Rendezvény

Székesfehérvár, 8–18 óra: Kétnapos kisállat-kiállítás a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szervezésében. A seregszemlén díszmadarakat, díszbaromfikat, nyulakat és galambokat láthatnak az érdeklődők a Volán Sportcsarnokban (Börgöndi út 14.). A kiállítás vasárnap 8 és 14 óra között várja a látogatókat.

Vasárnap (január 12.)

Pusztaszabolcs, 15.30 óra: A világháborúk áldozataira emlékeznek. Koszorúzás az első világháborús szobornál. Beszédet mond Egyed Péter alpolgármester. 16 óra: A Pergőtűz című dokumentumfilm vetítése a polgármesteri hivatalban (a filmet rendezte: Sára Sándor).

Székesfehérvár, 11 óra: Kaktuszka kalandjai. A Meseerdő Bábszínház bábelőadása az Igézőben.

Hétfő (január 13.)

Székesfehérvár, 17 óra: Hóman Bálint és népbírósági pere, könyvbemutató a városháza dísztermében. A beszélgetés moderátora Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója. Beszélgetőpartnerek: Cser-Palkovics András polgármester, L. Simon László országgyűlési képviselő, Ujváry Gábor, a könyv szerkesztője, Varga István ügyvéd és Susa Éva antropológus szakértő, igazságügyi főtanácsos.

Székesfehérvár, 17 óra: Jób lázadása. A teljeskörűen restaurált magyar filmdráma vetítése a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az 1983-ban, Zenthe Ferenc főszereplésével bemutatott alkotás számos hazai és nemzetközi filmes díjat nyert. Egyebek között jelöltje volt az 1984-es Oscar-díjnak a legjobb külföldi film kategóriában, San Remóban nagydíjjal jutalmazták, Cannes-ban pedig elnyerte az ökumenikus zsűri díját. Az est vendége lesz a színészóriás fia, ifj. Zenthe Ferenc.

Székesfehérvár, 18 óra: Mezey Katalin Régi napok rendje című novelláskötetét a Királykút Emlékházban mutatják be. A szerzővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!