programajánló

2019.04.26. 07:18

Kenutúra, hangversenyek és tavaszköszöntő ünnepség is vár a hétvégén

Még nincs ötleted, mihez kezdj a hétvégén? Adunk pár tippet, hogy merre indulj el a megyében, hogy hozzád illő programokat találj!

Bokros Judit, V. Varga József

Kiállítás

Péntek

Székesfehérvár, 18 óra: Recycling. Megnyílik a Székesfehérvári Művészek Társasága csoportos kiállítása a Pelikán Galériában. Megnyitja: Győr Attila művészettörténész.

Koncert

Péntek

Székesfehérvár, 19 óra: A Hermann zeneiskola hangversenytermében kezdődik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ingyenes kamarazenei hangversenysorozata. Közreműködik Selmeczi Gábor (hegedű), ifj. Major István (cselló), Báll Dávid (zongora). Műsoron Rachmaninov, Fekete Gyula és Mendelssohn dallamai.

Székesfehérvár, 20 óra: B52-koncert a Petőfi Kultúrtanszéken.

Szombat

Bicske, 18 óra: A zene hatása a fogyasztói társadalomban. Gyimesi Rita és Goldsman Tamás klubkoncertje a Kultúrkúriában. Vendég: Veron és András.

Székesfehérvár, 17.30 óra: A XIV. Országos Alba Regia Kamarazene-verseny díjátadó gálahangversenye a zeneiskola hangversenytermében.

Székesfehérvár, 19 óra: A kereszttől a feltámadásig. A Vox Mirabilis Kamarakórus hangversenybérletének koncertje a Jézus Szíve-templomban. A kórus az est teljes bevételét a párizsi Notre-Dame újjáépítésére ajánlja fel. Vendég: az 50 éve alakult szolnoki Bartók Béla Női Kar, vezényel Kiss Boldizsár és Molnár Éva. Közreműködik Balogh Eszter és Zemlényi Eszter énekművész, Tóka Ágoston orgonaművész, valamint a Stringers Quartet. A házigazda Vox Mirabilis Kamarakórus több ősbemutatót is tart: Dohnányi Ernő és Tóth J. Miklós motettái, vezényel Zemlényi Katica. A koncerten felcsendül Pergolesi: Stabat Mater műve is.

Rendezvény

Péntek

Bicske, 17 óra: 100 éves az iskola! A Szülőföldünk Helytörténeti Klub összejövetele a könyvtárban. Téma: a polgári iskola története. Előadó: Ágoston László történelemtanár.

Csákvár, 17.30: Életrajzi dokumentumfilm vetítése Esterházy Móricról a Csákvár Emlékházban.

Gárdony, 18 óra: Magyarország nevezetes fái. Mesélnek a fák, Árpád vezérről. Lukács Zoltán kertészmérnök előadása a Nemzedékek Házában.

Székesfehérvár, 13 óra: A XIV. Országos Alba Regia Kamarazene Verseny ünnepélyes megnyitója a Hermann László Zeneiskola dísztermében.

Székesfehérvár, 17–20 óra: Évszázados utazás – Az arisztokrácia egykor és ma. Szabadegyetemi előadás-sorozat a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében. Hunyadi József, a gróf, a borász és a zoológus; a beszélgetést Bányai Balázs történész vezeti. Vadűzés és erdőzúgás: Széchenyi Zsigmond vadászatai; Gyorgyevics Tamás előadása. Mesélő kastélyok: Az alcsúti Habsburg-kastély története (Drámák a kastélyban); Podhorányi Zsolt előadása. Tiltott kastély: Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőiben; Margittai Gábor előadása.

Szombat

Agárd, 10–11.30 óra: Vízimadarak nyomában, kenutúra vezetővel (Tópart utca).

Baracs, 15 óra: Baracsi Pipacs Néptánctalálkozó a faluházban, több fellépő csoporttal. 17 óra: A Kákics együttes műsora.

Csákvár, 10 óra: IX. Dr. Csányi László Kórustalálkozó az Esterházy-kastélyban.

Hantos, 10 óra: Egészségnap a művelődési házban. Egészség és boldogság. 11 óra: Életmódtanácsok a mindennapokra, a csecsemőkortól a szépkorú évekig. 12 óra: Segítség, ha baj van – elsősegély otthon, életmentés laikusoknak. 13 óra: Ebéd, egészséges nyersanyagokból. 13.30 óra: A méz egészségre gyakorolt hatása, hasznos tanácsok háziasszonyoknak. Mézkóstoló és vásár. 14.30 óra: A természet szépségei Hantoson és környékén.

Kápolnásnyék, 11 óra: Szent György-napi tavaszköszöntő ünnepség a Halász-kastélyban. Felavatják Pogány Gábor Benő Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázoló terrakotta domborművét, valamint a megújult istállóépületet. Beszédet mond Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és L. Simon László országgyűlési képviselő, közreműködik Hunyadkürti István színművész, koncertet ad a Vasutas Zeneiskola Pro Musica Kamarazenekara.

Mezőfalva, 16.30 óra: A Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat estje és bálja. Gyülekező a Piac téren, a csoportok felvonulása zenei kísérettel az általános iskola tornaterméhez. 17.30 óra: Kulturális program. 20 órától: Bál az Eber Kapelle zenekarral, közben tombolasorsolás.

Sárbogárd, 9.30 óra: XXIV. Hintók Versenye az Ifjúsági parkban. A Fejér megyei kettesfogathajtó-bajnokság első fordulója. Akadályhajtás. 17 óra: Vadászhajtás, utána eredményhirdetés és díjátadó.

Székesfehérvár, 18.30 órától: IV. Székesfehérvári Székely Bál a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Székesfehérvár, 20 óra: Görög táncház és koncert a Taverna görög népzenei együttessel A Szabadművelődés Házában. A táncot Gábor Ferenc tanítja.

Tác, 16 óra: IX. Táci Pálinkaverseny. Gyümölcs-, szőlő- és törkölypálinkák versenye. Eredményhirdetés a művelődési házban.

Vasárnap

Agárd, 8.30–15 óra: Helló, Velencei-tó! SUP-túra (Tópart utca 17.).

Beloiannisz, 10 óra: tojásáldás a görög ortodox húsvét jegyében a sportpályán. 11.30: köszöntő, tojáskoccintás, majd kulturális műsor, kézműves foglalkozás, ebéd is lesz.

Sárbogárd, 8 órától: II. RunBogárd Futóverseny és Családi Futónap a városban. A rajtszámokat április 27-én 17 és 20 óra, illetve 28-án 8 és 9.30 óra között lehet átvenni a művelődési központnál. 10 óra: A mosolyfutam (1 km) startja. 10.45 óra: A 3,8 km, a 7, a 14, a 21 és a 21 km váltó rajtja. 9-14 óra: Egészségnap a művelődési központban és a Hősök terén.

Székesfehérvár, 19 óra: A 70 éves Alba Regia Táncegyüttes jubileumi, ünnepi gálaműsora a tánc világnapja alkalmából a Vörösmarty Színházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában