ne ülj otthon a négy fal között!

2019.03.08. 09:00

Bütykölde Bicskén és táncházi mulatság az Alba Regiával – Ezek a programok várnak Fejérben

V. Varga József

Színház

Péntek (március 8.)

Székesfehérvár, 19 óra: Peter Shaffer: Black Comedy. Vígjáték. Rendező: Mohácsi János. Vörösmarty Színház, Nagyszínpad. (Vasárnap is.)

Szombat (március 9.)

Székesfehérvár, 18.30 óra: Szabó Magda: Régimódi történet. Családtörténet. Rendező: Tasnádi Csaba. (Vörösmarty Színház, Nagyszínpad.)

Székesfehérvár, 19 óra: Idegenek. A Prospero Színkör előadása A Szabadművelődés Házában. Szereplők: Bognár Beatrix, Czeller Péter, Csenki Réka, Mészáros Anett, Varjas Bálint. Rendező: Tóth Tímea.

Kiállítás

Péntek (március 8.)

Mór, 10 óra: Róth Hajnalka Varázslatos pillanatok a természetben című fotókiállítása a Lamberg-kastélyban. Megtekinthető április 14-éig (kedd–péntek 10 és 18 óra, szombat és vasárnap 10–17 óra között).

Tordas, 18 óra: Schwarze Lovas Zsuzsanna Miniatűr világom című kiállítása a Hangya Művelődési Házban. A kiállítás szombaton 14 óráig tekinthető meg.

Szombat (március 9.)

Gárdony, 11 óra: Magyar népviseletek Kapuvártól Székelyföldig. Szebényi Zsoltné Rigó Éva és Bertóti Béláné Zsuzsa kiállítása az Agárdi Közösségi Házban. Megnyitja Szebényiné Éva, a Bicskei Népi Díszítőművészeti Kör vezetője.

Rendezvény

Péntek (március 8.)

Bicske, 16.30 óra: Gábor Áron rézágyúja. Bütykölde, kézműves és kreatív foglalkozás a Fiatalok Házában. Gyöngycímer és gyöngykokárda készítése. Foglalkozásvezető: Kiss Irén.

Bicske, 17 óra: „Húzzad csak kivilágos-virradatig!” Nőnapi gálaműsor a művelődési központban. Nagy Anikó, az Ungvári Filharmónia magán­énekese és Mészáros János Elek Simándy-díjas magánénekes műsora. Operettduettek, táncdalok, magyar nóták.

Bodajk, 17 óra: Városi nőnap a művelődési házban (mozi). Köszöntőt mond Wurczinger Lóránt polgármester. Sztárvendég: Sasvári Sándor.

Gárdony, 18 óra: A Hazatalálás sorozat estje a Nemzedékek Házában. Magyar évezredek, Obrusánszky Borbála előadása: Szkíták, hunok, ujgurok a Selyemút városaiban. Az esten bemutatják a Kelet Kapuja című folyóiratot is.

Székesfehérvár, 11 óra: Kultúra, lélek, egészség. Az evangélium és Afrika. A Gasztronómiai és lelki kalandozások előadás-sorozat rendhagyó alkalma a Kégl György utca 5. szám alatt. 11–12 óra: Isten nem személyválogató. Lelki percek Erdődi Péter teológussal. 12.30–14 óra: Afrikai ételkóstoló. Szeretetvendégség Afrika ízeivel. 14–16 óra: Afrika vallásossága – A sötétségtől a szabadulásig. France Mutombo Tshimuangának, az Afrikáért Alapítvány elnökének előadása.

Székesfehérvár, 13 óra: A Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntője a Hiemer-ház báltermében.

Székesfehérvár, 16.30 óra: Nőből vagyok, vállalom! Nőnapi kikapcsolódásra várja a hölgyeket a Fehérvári Család és Karrier Pont a Fehérvári Civil Központban. Tálai Valéria fotóművész kiállításának megnyitója. 17.30 óra: Nia-bemutató (holisztikus fitnesztánc és mezítlábas öngyógyítás egyben). 18 óra: Lippai Marianna (ÉletKedv) életmód-tanácsadása.

Székesfehérvár, 17 óra: „Kháron úr, kérem!” Bobory Zoltán költő felolvasóestje a Vörösmarty Színház kávézójában. Közreműködik Cserta Gábor zenész.

Szombat (március 9.)

Martonvásár, 7–12 óra: Termelői vásár és bolhapiac az Emlékezés terén (a BBK Központ udvara).

Mór, 19 óra: A Mór Város Jövőjéért Egyesület nőnapi bálja az Erzsébet téri Művelődési Házban. Zene: Happening Band. Sztárvendég: Kocsis Tibor.

Nagyvenyim, 18 óra: „Éljen minden bájos, szép nő!” Nőnapi zenés est az általános iskola tornatermében. Köszöntőt mond Schneider Vilmos önkormányzati képviselő. Sztárvendég: Feke Pál.

Székesfehérvár, 8–13 óra: Nyílt nőgyógyászati szűrőnap a Család- és Nővédelmi Központban. Azokat a 25–65 év közötti nőket várják, akik eddig nem vettek részt szűrésen, vagy az utolsó vizsgálatuk óta eltelt 2-3 év. Igénybe lehet venni vércukor-, vérnyomás-, koleszterin- és csontsűrűségmérést is. A szűrőnapot Székesfehérvár önkormányzata és az Egészségfejlesztési Iroda szervezi.

Székesfehérvár, 10 óra: Megáll az időd! Kreatív alkotósorozat felnőtteknek az Új Magyar Képtárban a slow living és az újrahasznosítás jegyében.

Székesfehérvár, 15 óra: Re-Kreatív Kuckó a Mesterségek Házában. A foglalkozássorozat házigazdája Tóth Eszter, aki minden hónapban várja az általános iskolás korú gyermekeket és családjukat a kreatív délutánokon. A főszerep elsősorban a kézműves alkotásoké. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött foglalkozás. (Rác utca 20.)

Székesfehérvár, 17 óra: Tavaszköszöntő táncház, az Alba Regia Táncegyesület családi programja a Malom utcai Táncházban. Kézműves foglalkozás, tavaszivirág-kitűző készítése Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 óra: Népi gyermekjátszó Kneifelné Laczkó Kriszta vezetésével. 19.30 óra: Táncházi mulatság, oktatók: Kiss Gábor és Chifor Lénárd. Muzsikál a Galiba zenekar.

Vasárnap (március 10.)

Agárd, 9–17 óra: 13. Velencei Évadnyitó Honda Találkozó a szabadstrandnál. (Agárd, Üdülők útja 3.)

Székesfehérvár, 9 óra: Pici Piac. Baba-mama-gyermek dizájner vásár a Mol Aréna Sóstó rendezvényközpontban.

Székesfehérvár, 11 óra: Danny mesél: A fán lakó gyermek című mese az Igézőben. Az afrikai történetet hangszerrel kíséri a mesélő.

Koncert

Péntek (március 8.)

Székesfehérvár, 19 óra: „Frankón 5. születésnapos a kóceráj!” Koncertek a Nyolcas Műhelyben, utána retro Pajta after.

Székesfehérvár, 20 óra: Tavaszi turné az Ikon Clubban. 21 óra: Godot Workshop. 22 óra: Ricsárdgír.

Szombat (március 9.)

Székesfehérvár, 19 óra: Road 15 éves jubileumi turné a Fezen Klubban. 19.15 óra: Dedikálás. 20.30 óra: Road Akusztik & Metal jubileumi műsor – dupla koncert!

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!