Farsangi vigasság, középkori piactér, maskarás menet

2019.02.22. 14:30

Karnevál lesz szombaton Velencén

„Az Úr 2019. évének második havában, annak huszonharmadik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére!” – így invitálják a szervezők a sokaságot.

FMH, V. Varga József

Gólyalábasok és maskarások is érkeznek a hét végén Velencére

Fotó: FMH Archív

A velencei karneválon, szombaton 10 és 22 óra között megelevenedik a középkori piactér világa, látványos maskarás felvonulás indul, és elégetik a télboszorkát is a Velence korzón. A programok sorában egyebek között arcfestés, reneszánsz alkotókuckó, számos középkori játék, kézműves-kirakodóvásár és táncház szerepel. Az életképek hangulatfelelőse a székesfehérvári Szabad Színház és a budapesti Sub Rosa régi zenei együttes lesz.

Gólyalábasok és maskarások is érkeznek a hét végén Velencére
Fotó: FMH Archív

A karneváli felvonulás résztvevői 13.50-től gyülekeznek a Zöldliget Általános Iskolánál, azután a jelmezes farsangi felvonulás 14 óra 15-től indul a Velence korzóra gólyalábasokkal, síppal-dobbal és nádi hegedűvel. A piactéren aztán 15 óra 20-tól a közönség kedvét keresi a gólyalábasok csoportja, a színházi társulat, a VariDance formáció, a Swing Over és a FireBirds, az utca show tűzzsonglőr módra zajlik.

„Alkonyat után 19.15-kor a parti homok lankás buckái között, a Velencei-tó pompás partján immár hagyományosan, ünnepélyes keretek között égettessék el a télboszorka, melynek teste a nap folyamán általunk legyen tele aggatva minden, az Úr 2018. évében elszenvedett búval és bánattal!” – imigyen szól a regula. A karneválzáró, télbúcsúztató partit DJ Smash keveri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!