Közös pénzből újulhat meg a kapu

2018.12.07. 07:30

Rejtő Jenő-kabaré is lesz a Pelikán Udvar kapujának gálaestjén

Színdarabok 200 éve címmel gálaestet ad péntek este 19 órától a Vörösmarty Színház társulata a kőszínház nagyszínpadán.

Majer Tamás

A társulat egyik új tagja, Ballér Bianka szerepel a színház Az arab éjszaka című előadásában is, amelyet szintén a Pelikánban játszanak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az esten népdalokat énekel Ballér Bianka, Pálya Pompónia és Osváth Judit. Utóbbi egy Edit Piaf-sanzont is előad. Derzsi János Ady Endre, Egyed Attila Weöres Sándor, Hirtling István pedig Tóth Árpád egyik versét mondja el. Závodszky Noémi illetve Nagy Péter kortárs írók szerzeményeivel jelentkezik. A színésznő Garaczi László Plazma című drámájának egy darabját emeli be a műsorba, a színész egy Bereményi Géza-dalszöveget hoz, amelynek zenéjét Dobri Dániel írta. Krisztik Csaba, Tűzkő Sándor és Juhász Illés Rejtő Jenő Központi ügyelet című kabarétréfáját mutatja be. Lábodi Ádám a Kaláka Kínai dallam című dalát teszi bele a közösbe. Mások mellett még Gáspár Sándor és Varga Gabriella is színpadra lép.

A társulat egyik új tagja, Ballér Bianka szerepel a színház Az arab éjszaka című előadásában is, amelyet szintén a Pelikánban játszanak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az est házigazdája: Szikora János, a színház igazgatója lesz, beszélgetőpartnere Ballér Bianka színésznő. Kétszáz évvel ezelőtt, 1818-ban éppen a Pelikán fogadó színházterme adott otthont az akkor megalakult Székesfehérvári Nemzeti Játék Színi Társulatnak. Az ARTeatrum Alapítvánnyal közösen tető alá hozott gálaest bevételét a Pelikán Udvar bejárati kapujának felújítására fordítja a színház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!