Maroshegyi Böndörödő

2018.09.21. 08:30

Szüreti mulatság lesz Fehérváron lovas felvonulással, borlopással

A Maroshegyi Böndörödő programjainak sorában lovas-hintós-szekeres felvonulás, főzőcske és borlopás is szerepel szombaton.

V. Varga József

A böndörödő színes programokkal várja a népeket Fotó: FMH-archív

Fotó: FMH-archív

A városrész szüreti mulatságát 11. alkalommal rendezik meg szeptember 22-én 10 és 20 óra között a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti területen. A főzőverseny Kötény-díjáért tetszés szerinti bográcsétellel lehet nevezni, a színpadon táncbemutatók és koncertek sorjáznak. Műsort ad a Szent Kristóf Ház és az óvoda, a Mesemanók interaktív gyermekműsorral, a Sóstói Dalkör tagjai dalcsokorral, a Táncsics iskola néptáncosai néptáncműsorral, a szeniorok örömtánc-bemutatóval szolgálnak. A szüreti felvonulás 13 órakor indul útjára, muzsikál Varró János népzenész.

A böndörödő színes programokkal várja a népeket Fotó: FMH-archív

A borlopás hébérrel történik, a válogatót 13 óra 20-kor tartják, majd az első tíz helyezett 17.30 órakor döntőzik. A mérkőző felek a kiszívott bort palackba csorgatva magukkal vihetik, sőt, a három legnagyobb slukkot szívó bortolvaj nedűmennyiségét megduplázzák. A Csákberényi Csikósok 14 órától bemutatóznak, Vastag Csaba 15 órától énekel, majd az Ikarus Néptáncegyüttes lép színpadra. A Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület harci bemutatót prezentál, a Paradicsom zenekar 18.30 órától ad koncertet. A nap folyamán láthatóak lesznek a madárijesztő tárlat legszebb darabjai, megkezdődik a töklámpásfaragó verseny, nyitott könyvtári napot és régi könyvek vásárát tartják, a Gaja környezetvédők tanácsadással szolgálnak, az aprónépre körhintás játszótér és szüret játszópark vár, lesz kézműves vásár, és felvonultatja termékeit a Jancsárkert termelői piac is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!