Kortárs fesztivál zárónap

2018.05.18. 08:00

Tótágas, Csángálló, Genezis – Indul a Jam-Bory-Vár kisfesztivál!

A megyeszékhely rendkívül gazdag művészeti értékeire és pezsgő kulturális életére építő 19. Kortárs Művészeti Fesztivál szombaton a Jam-Bory-Vár kisfesztivállal zárja kapuit.

V. Varga József

Kisfesztivál –családi programokkal

Fotó: FMH Archív

A kortárs fesztivál programjai idén a Zichy ligetben összpontosultak, ahol a képző- és iparművészeti tárlatok, az irodalmi és zenei események és koncertek mellett minden este kertmozi is működött. Pénteken 21 órától Mundruczó Kornél filmjét, a Jupiter holdja, szombaton este pedig Bogdán Árpád filmdrámáját, a Genezis címűt vetítik.

A programsorozat zárónapján 15 órától a Jam-Bory-Vár hagyományosan családi programokkal, koncertekkel és épületvetítéssel várja a nagyközönséget. A Spirotic retextil mandala workshop a Százoszlopos udvarban nyit.

Kisfesztivál –családi programokkal

A Tótágas Színtársulat a Napsugárkertben állítja föl gyerekszínházát: a Don Quijote de la Mancha kalandjai című darabjukat Kozáry Ferenc rendezte. A Durvacrew DJ-program az Elefántos udvarba hívogat, majd a Csángálló, az Ethnofil és a Korai Trancemission koncertezik a Százoszlopos udvarban. Fehér Vera festőművész Szabad vesződések című kiállítását a Vagyóczky-teremben nyitják meg. Hallatja hangját a JamBory Slam (Elefántos udvar), és zárásként 22 órától a Fluidum fire – Katon jutsu tűztáncszínház a vár egész területén varázsol, csakúgy, mint sötétedéstől a Moiré „elektro zen kert”. A vár külső homlokzatát a dunaszerdahelyi Durvacrew csapata vetíti, a Százoszlopos udvaron és a tornyokon pedig a MéhKas Dia Projekt munkái lesznek láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!