hétvégi ajánló

2018.08.24. 07:30

100 Tagú Cigányzenekar, falunapok és Éjszakai Rizling-túra vár a hétvégén

Nem tudod még, hogy mit csinálj a hétvégén? Adunk pár tippet, hogy hová indulj a megyében, ha koncertre, falunapra, borozásra vagy focitornára vágysz.

Majer Tamás, V. Varga József

Forrás: shutterstock

Péntek (augusztus 24.)

Csákvár, 20.30 óra: Kárpátiakoncert lesz a sportközpont szabadtéri színpadán. Kapunyitás: 19 órakor.

Lajoskomárom, 19 óra: a lajoskomáromi Fülöp-hegyi pincék sűrűjében hatodjára is megrendezik az Éjszakai Rizling-túrát. A csapatok augusztus 24-én 19 órakor indulnak a Vásártérről, a publikum pedig 21.30 órától retró diszkóban szórakozhat. A helyszínen büfé üzemel, és meleg étel kapható.

Szombat (augusztus 25.)

Alap, 10 óra: XXVI. Fejér Megyei Vadásznap a Kazsoki tanyán. Kürtösök köszöntője, a vadásznapi őzbak terítékre kísérése. Vadászhimnusz. Koronglövő-bajnokság. Népi gyermekjátékok. 10.20 óra: Ünnepi köszöntők. Megnyitó. Vadásznapi áldás. 11 óra: Kitüntetések átadása. Rajzpályázat eredményhirdetése. Koszorúzás az emlékfalnál, szoboravatás. 11.30 óra: Társunk a kutya! Íjászat. Vadászhintózás. Kézműves kirakodóvásár. Vadászbazár. Solymász bemutató. Karikatúra-rajzolás. Trófeabemutató. 12.30 óra: Látványkonyha. Vadfőzőverseny Sági Szilárd mesterszakács közreműködésével. 14 óra: Márió, a harmonikás. Ten Dance. Mezőföld Népi Együttes (Alap). Vasas Néptáncegyüttes (Dunaújváros). 17 óra: Eredményhirdetések, tombola. 18 óra: Varga – Aradi humorista páros. 19 óra: Peter Srámek. 20 óra: Nosztalgia diszkó B. Tóth Lászlóval. 22 óra: Retró diszkó.

Csákberény, 9 óra: egész héten az Óriástakarót horgolják a művelődési házat a héten az ország minden részéből meglátogató horgolós asszonyok. Szombatra összeáll a háromdimenziós meseváros. A csákberényi bemutató után a kiállítás országos turnéra indul.

Daruszentmiklós, 9 óra: Falusi fesztivál a Faluparkban. Focitorna, íjászverseny, ügyességi vetélkedők. Andi bohóc. 11 óra: Gregus Anikó műsora. Szentesi Miklós. 13 óra: Sárgarózsa Nyugdíjasklub. Dunakömlődi Nyugdíjas Szövetség – Félnótás Nótakör. Czuppon Péter – Daruszentmiklósi Tánccsoport. Általános iskolások tánccsoportja. 15 óra: Tombola. 16.15 óra: Polgár Peti. Szambashow. Simon-Szuszits zenekar. Raul. Suhancok. 20.10 óra: Mohamed Fatima. Mohácsi Brigi. 22 óra: A jó Laci betyár. 23 óra: Utcabál – Tequila Band (Csíkkozmás).

Dinnyés, 17 óra: a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központban rendezik meg a Velencei-tó körül élő Erdélyből elszármazottak IV. találkozóját. Enying, 10 óra: Példakép Sportrendezvény Enyingen néven rendez aerobikkal, twister-fallal, teqball-lal, szkanderpaddal és élő csocsóval színesített sporteseményt a Magyar Szabadidősport Szövetség és a város önkormányzata. A Petőfi parkban (Cifrakert) 10 órakor kezdődő rendezvényen Czene Attila olimpiai bajnok úszó és Hajmási Éva ezüstérmes paralimpiai kerekesszékes vívó is tiszteletét teszi.

Gárdony, 13.45 óra: a MozgaTó sportrendezvényen számos vízi és szárazföldi sport – például a szörf, a röplabda, az íjászat, a slackline, a sárkányhajó – egyéni kipróbálására is lehetőség lesz. A családoknak egy több állomásból álló feladatsorral készülnek a TóParty Rendezvénystrand szervezői, amely során állomásról állomásra egy történet bontakozik ki a Velencei-tó megmentéséről.

Kisapostag, 11 óra: „Szálljon az ének, szóljon a dal!” Népdalkörök találkozója a sportpályánál. Őrizzük együtt, közösen hagyományainkat!

Lajoskomárom, 8 óra: ezen a napon a motorosoké, robogósoké, quadosoké lesz a főszerep: a két- és négykerekű járgányok találkozója 8 órakor kezdődik. A résztvevők 9.30 órakor indulnak a Vásártérről. A Kozma Zoltán Motoros Emlékfelvonulás tagjaihoz bárki csatlakozhat, az útvonal Lajoskomáromból indul, s oda is ér vissza, érintve Középbogárdot és Mezőkomáromot egyaránt. Bukósisak viselése kötelező!

Nagyveleg, 8.30: a több korosztálynak szóló falunapi programok bográcsos főzőversennyel kezdődnek. Lesz Falu legénye verseny, déltől pedig szórakoztató színpadi produkciók követik egymást. 16.15 órakor Varga Miklós láthatják, hallhatják az egész napos rendezvény résztvevői

Nagyvenyim, 10–14 óra: nagyvenyimi alkotók kiállítása augusz tus végéig a Palágyi József Könyvtárban. Zseli József: Erdélyi emlékeim, fotókiállítás. A Robin Hood könyvtári rajzpályázat kiállítása. Kajári Zsanett: Tündérkerti mandalák, festménykiállítás.

Pusztaszabolcs, 12 óra: a Pusztaszabolcsi Lovasok Társasága szüreti felvonulást rendez a kastélykerttől, meghatározott útvonalon át, vissza a kastélykertig.

Pákozd, 14.30 óra: látványetetésre várják az érdeklődőket a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba.

Székesfehérvár, 10 óra: a Kisfaludi Közösségi Házban rendezik meg a IV. Kisfalud Novaj-pusztai Vigasságot. A bemutatók, családi programok és főzőverseny után 14 órától színpadi műsor várja az érdeklődőket, 21 órától fellép a Balkan Fanatik.

Székesfehérvár, 19 óra: a 100 Tagú Cigányzenekar lép fel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán.

Zichyújfalu, 8 óra: reggel rajtol a főzőverseny, délben faluebéd. 14.30 A Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének harci bemutatója. 15.30: vetélkedő – Nők vs. Férfiak. Jelentkezni 13 óráig lehet. 17 óra: Veréb Tamás fellépése. A Budapesti Operettszínház musical színésze, a 2016-os Sztárban Sztár nyertese. 17.45 zichyújfalui mazsorettcsoportok majd a Kaláris néptánccsoport 19.30-tól utcabál Csőgör Zsolttal, közben 21 órától tűzijáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!