Hirdetés

2020.09.07. 01:00

Wellness testnek és léleknek = BÜKFÜRDŐ

Stresszoldó szauna, kényeztető masszázsok és felejthetetlen élmények Bükfürdőn és környékén

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

Akár egy melengető vénasszonyok nyári vagy klasszikus őszi hétvégéről van szó, ideális helyszín ehhez Bükfürdő és környéke. Wellness testnek és léleknek. A Bükfürdő Thermal & Spa®-ban minden megtalálható, ami segít az egészségünk megőrzésében, testünk és lelkünk kényeztetésében. Mindez pedig megkoronázva klassz környékbeli élményekkel és látnivalókkal!

Legyen szó a gyógyvíz hatásáról vagy immunrendszerünk erősítéséről – például szaunával –, kényeztető masszázsokról és jótékony kezelésekről, valamint kalandos programokról, kirándulásokról, minden szinte egy karnyújtásnyira található ezen az igazán nyugodt környéken. De nézzük csak meg részletesebben, hogy miért is olyan szuper őszi úti cél Bükfürdő!

KÜLÖNLEGES GYÓGYVÍZ

A Bükfürdő Thermal & Spa®-ban olyan kiemelkedő gyógyvízzel találkozhatunk, amely nemzetközi viszonylatban is ritkaságszámba megy, hazánk második legmagasabb ásványianyag-tartalmával (több mint 15 000 mg/l) rendelkezik. Kiválóan alkalmas szinte valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére, továbbá krónikus ízületi, nőgyógyászati és urológiai gyulladásra, műtétek utáni rehabilitációra és még nagyon sok minden másra.

Ez az egyedi összetételű gyógyvízkincs 1962 óta áll az emberek egészségének szolgálatában. Egyébként a fürdő a szerencsés véletlennek köszönheti létét: kőolajkutató fúrások eredményeként 1957-ben 1282 méter mélyről 65-70 méteres vízoszlop tört a felszínre, ekkor leltek rá az ásványi anyagot tartalmazó gyógyvízre.

A ma már 34 medencével bíró, összesen 18 hektáros Bükfürdő számos divízióval rendelkezik: az óriási nyári strandon kívül egész évben folyamatosan elérhető gyógyvizes medencéken, élménymedencés világon túl exkluzív, tízkabinos szaunavilág és Medical Wellness részleg is található itt.

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

MEDICAL WELLNESS és exkluzív SZAUNAVILÁG

A tavalyi év folyamán teljesen megújult Bükfürdő Thermal & Spa Medical Wellness részlegen a spa kezelések mellett tradicionális gyógykezelések és gyógykúrák is elérhetők (szénsavfürdő, súlyfürdő, gyógytorna, ultrahangos és lézeres kezelések stb.).

A tradicionális lehetőségeken túl pedig olyan kényeztető spa szolgáltatások közül választhatunk, mint a Soft-Pack® wellnesságy- és wellnesskádfürdő-kezelések, masszázsok, testkezelések vagy a Kraxenofen® alpesi széna gőzfülke.

Mi is az a Kraxenofen? Magyarországon egyedülálló, különleges alpesi gyógynövényes gőzfülke, ahol a fej és a lábak szabadon vannak, így visszeres problémával, illetve szív- és keringési betegséggel élők is nyugodtan használhatják.

A fűtött székben ülve az alpesi gyógynövényes szénapárnákon keresztül érkező kellemes meleg közvetlenül a hátat és a nyak területét éri, ellazítja az izmokat és az egész testet. A jellegzetes illat a gyógynövényes szénában rejlő illóolajokból árad, és a kellemes meleggel kombinálva nyugtató és regeneráló hatású, sőt, csodálatos módon szabaddá teszi a légutakat. Széna- vagy porallergiások is nyugodtan kipróbálhatják, mert egyáltalán nem allergizál.

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

Az alpesi hangulat előtt vagy után, szigorúan félórás pihenőt tartva, 14-féle masszázs közül választhatunk. A ’szimpla’ arc-fej masszázstól és a talpmasszázstól kezdve az aroma- és az ayurvedakezeléseken keresztül az igazán különleges kecskevajas, esetleg lávaköveseken át egészen a sportmasszázsig. Nem egyszerű már maga a döntés sem, hiszen ez a profi masszázsélmények tárháza!

A Bükfürdő Thermal & Spa egy másik, leginkább ősszel és télen igazán élvezetes részleggel is rendelkezik, ez pedig az exkluzív, tízkabinos Szaunavilág. Többek között tepidárium, gőzfürdők, infraszauna, aromaszauna, ördögszauna és finn erdei szauna gondoskodik az ellazulásról és a felfrissülésről. Tágas, fedett szaunapihenő és hangulatos szaunakert, valamint kültéri és beltéri medencék teszik tökéletessé a szaunázás élményét. A profi szaunamesterek egyébként egész évben, napi rendszerességgel tartanak olyan szaunafelöntéseket, mint a csipkebogyós, a szőlőmagolajos vagy a sós-olajos peeling.

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

BARÁTSÁGOS ŐSZI TERMÉSZET – SÉTA, TÚRA, KERÉKPÁR

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

A fürdő szomszédságában található egy Kneipp park, ahol, ha az idő még engedi, egy mezítlábas pályán is kipróbálhatjuk magunkat, de mindeközben ne lepődjünk meg, ha a park lakói, azaz a Bükfürdőn szép számban élő, mókás kis mókusok is felügyelnek minket!

Ha még több kalandra vágyunk, akkor szintén nagyjából ötperces távolságon belül vár ránk két aktív kaland: a Greenfield Golfpálya, a 100 hektáron elterülő, gyönyörűen gondozott 18 lyukú golfpálya, illetve egy egyedülálló, 90 elemes, háromszintes kalandpálya, a Kristály Torony. A helyi Tourinform-irodában pedig kerékpárt is tudunk bérelni, ha két keréken szeretnénk bejárni a környéket.

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor
Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®/Csepregi Tibor

Ha kicsit távolabb mennénk – persze a rutinos bringázóknak ez továbbra sem távolság és kihívás –, akkor nagyjából 20 percre vár minket a Kőszegi-hegység, ahol meghódíthatjuk a Dunántúl legmagasabb pontját, a 882 méteren található Írottkő-kilátót. Ősszel különösen szép ez a hegység, az erdős, belsőbb utakon egy szempillantás alatt találkozhatunk egy-egy szalamandrával ilyenkor – figyeljünk oda rá, nehogy rálépjünk!

Fotó: Györfi Szabina

A hegység lábánál fekszik Cák, ahol a falu mögötti ősgesztenyésben bukkanhatunk rá a Cáki Pincesorra. Igazi kuriózum, mindenképp megér ez is egy látogatást! Ráadásul most ősszel szezonja van a szelídgesztenyének, és ha az időjárás kedvezett idén, akkor bőven találkozhatunk ezzel a csemegével ezen a környéken.

Fotó: Bükfürdő Thermal & Spa®

Tehát ha ősz, akkor (is) Bükfürdő! Természetesen a Covid-19-járványra való tekintettel fokozott biztonsági intézkedésekkel várják a látogatókat a fürdőkomplexumban. Egyébként a nyugat-magyarországi fürdőváros autóval csupán 1 óra 45 perc alatt elérhető Keszthelyről vagy éppen Veszprémből, és Győrön át még Budapestről is. Igazán nem nagy távolság és utazási idő, ha egy különleges őszi kikapcsolódásra vágyunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában