szponzorált tartalom

2019.07.02. 10:20

Új műsor a közmédia csatornáin: Édes anyanyelvünk

Forrás: MTVA

Fotó: Zih Zsolt

A magyar nyelv értékeinek bemutatására vállalkozik a közmédia új műsora, amely június közepétől látható a Duna Televízióban, a Duna World-ön és az M5 kulturális csatornán. Az Édes anyanyelvünk című produkció a televíziós megjelenésekkel párhuzamosan a Kossuth Rádióban is hallható lesz. Az ötperces televíziós változat műsorvezetője Csőre Gábor, aki egy-egy nyelvi érdekesség köré építi fel műsorát. Vendégei nyelvészek, akik ismeretterjesztő formában segítenek a műsorvezetőnek és a nézőknek megérteni, hogy miként tudunk érthetően, helyesen, pontosan beszélni és fogalmazni magyarul. A néző a műsorvezetővel és szakértőivel közösen fedezi fel a magyar nyelv érdekességeit, szépségeit, érti meg a sokszor rosszul alkalmazott szabályokat, a nyelv logikáját. „Szó lesz általános nyelvhasználati kérdésekről, mint az egybeírás-különírás, a kötőjel helyes használata, a j és ly, a vesszőhasználat, vagy az ikes igék. Amivel a hétköznapokon találkozunk, azzal mi is foglalkozunk. Az eddig felvett epizódok mind szolgáltak meglepetéssel számomra is. Tudatosítottak megszokásból használt nyelvi fordulatokat, javítottak berögzült hibákat. Nekem ez egy nagyon élvezetes tanulási folyamat, remélem, hogy a nézőknek is az lesz. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné tudatosabban használni a magyar nyelvet, de azoknak is, akik szeretik az érdekességeket” – árulta el Csőre Gábor. A televíziós csatornákon hetente egyszer jelentkezik a műsor, a Kossuth Rádió műsoraként viszont minden hétköznap újabb érdekes nyelvi téma kerül terítékre. A rádiós műsor házigazdája Bordi András, aki nemrégiben lett a Kossuth főbemondója.

Édes anyanyelvünk – minden vasárnap 14.15-től a Duna Televízión, 18.55-től a Duna World műsorán, szombatonként 16.55-től az M5 képernyőjén, valamint minden hétköznap a Kossuth Rádióban 15.40-től.

A műsort az interneten keresztül is követhetik, illetve az egyes adások korlátozott ideig visszanézhetők, illetve visszahallgathatóak a www.mediaklikk.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában