szponzorált tartalom

2019.10.24. 11:59

Tesztre vittük az új Opel Combo Cargo XL Enjoy-t

Az Opel Combo Cargo XL nagyban megváltozott elődjéhez képest. Nagyobb, terhelhetőbb és kényelmesebb lett. A folyamatosan növekvő igényekhez lett tervezve. Ennél az autónál minden sztereotípiát el kell felejtenünk, ami a kishaszongépjármű szó hallatán az eszünkbe ötlik. Gyakorlatilag az Opelnek sikerült az innovatív újdonságait egy dekoratív, tágas kishaszongépjárműbe helyeznie.

Külső dizájnját tekintve beleolvad a mindennapok forgatagába. Ennek ellenére a robosztus felépítése és mérete miatt tekintélyt parancsol a forgalomban. A hatalmas hűtőrács, a króm csíkokkal díszített Opel embléma, a vonalvezetésbe illesztett fényszórók mind elhivatott eszközei a feltűnő megjelenésnek. Immár a kisvállalkozóknak sem kell beérniük a szokásos, stílustalan „doboz autókkal”.

Azt le kell szögeznünk, hogy a Cargo esetében a belsőtér rejtegeti az igazán nagy értékeket. Amint az ember kinyitja bármelyik ajtót, az első szó, ami az eszébe jut, hogy „hatalmas”. A belmagasság szokatlanul magas, ami egy ilyen kisteher esetében a lehető legpozitívabb tulajdonság.

Alapfelszereltséghez tartozik az elektronikus menetstabilizáló (ESP), a multifunkcionális kormánykerék, az automatikus világításkapcsolás. Ám, az Enjoy felszereltség tartogat pár nagyon hasznos dolgot. Ilyen például a hátsó parkradar, a fűthető első ülések, a manuális légkondícionáló, a 8”-os multimédia rádió, amivel könnyedén tudjuk okostelefonunkat szinkronizálni bluetooth segítségével, így a vezető számára biztonságos telefonálást biztosítva. Továbbá, sebességtartó tempomat, ami a hosszú távú közlekedés megkönnyítése érdekében a vezető rendelkezésére áll.

Érdemes kiemelni az autóban található 230 V elektromos csatlakozót, amely a különböző szakmunkákat végző vállalkozók számára hatalmas segítség lehet. A fülke megannyi tároló rekesszel és pakolási lehetőséggel van felvértezve, így az apróbb dolgok elhelyezése nem a raktérből vesz el helyet. A rakteret tekintve oldalsó tolóajtó és hátsó kétszárnyú ajtó könnyíti meg a rakomány ki- és bepakolását. A hosszított kivitel rakodóterülete 3.9 köbméter, amit akár 4.4 köbméterre is bővíthetünk, teherbírása közel 1 tonna.

A tesztelt modellt gépteteje alatt egy 1,5 literes dízelmotor kapott helyet, melynek teljesítménye 130 lóerő és 300 Nm nyomaték. Első hallásra nem tűnik valami vaskos teljesítménynek, főleg hogyha az autó méreteit nézzük, de a valóságban teljes mértékben helyt áll a hétköznapokban. Hatsebességes váltójának köszönhetően autópályán sem forog zavaróan sokat a motor. Teherautó stílusához teljes mértékben passzol a futóműve. Feszes kanyarstabilitás, ám egyenetlen úton puha és kényelmes.

Összegezve az Opel Combo Cargo maximálisan egy kisvállalkozó barát, jól variálható autó, amibe bőségesen lehet pakolni és mind hosszú, mind rövidtávon kényelmes és hasznos útitárs lehet egy vállalkozás életében.

Keresse az Opel Combo-t az Opel Bartánál már nettó 3.350.000 Ft*-tól, ahol készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

8000 Székesfehérvár, Alba Ipari Zóna Kaptár u.3.

Értékesítés +36-22-508-050

Szerviz +36-22-507-507

 

*A feltüntetett ár a Selection felszereltség nettó alapára (1,2 benzin/81kW/110LE). Az üzemanyag-fogyasztási és a károsanyag-kibocsátási értékek az új WLTP eljárás szerint kerültek meghatározásra. Üzemanyagfogyasztás városban: 6,2-6,8l/km, Városon kívül: 4,9-5,1l/km, Vegyes: 5,4-5,7l/km. COշ kibocsátása vegyes 124-131 g/km. A tesztelt modell üzemanyagfogyasztása városban: 4,1-4,9l/km, városon kívül: 3,8-4,1l/km, vegyes: 3,9-4,3l/km. COշ kibocsátása vegyes: 104-114 g/km. Az 5 év garancia tartalmazza a 2 éves, korlátlan futásteljesítményre szóló jótállást, valamint egy meghosszabbított jótállás csomagot, mely a 2 éves alap jótállással megegyező tartalmú, és annak lejártától számított további 3 évig, vagy 100 000 km futásteljesítmény eléréséig érvényes (amelyik hamarabb bekövetkezik). Az Opel fenntartja a jogot az ajánlat megváltoztatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában