HIRDETÉS

2019.12.06. 12:22

Szereted az ízesített kávét?

A skandinávok rengeteg kávét isznak, és nem véletlenül népszerű ez a melegítő ital. A borongós téli napokat dobd fel ízesített kávéval! Mutatunk hozzá egy szuper receptet.

feol.hu

A kávé és a mézeskalács íz remek konómbináció

Amikor keveset látod a napot, akkor az biztosan a hangulatodra is rányomja a bélyegét, de ezen könnyen lehet segíteni, főleg, ha szereted a kávét. Reggel, délben, délután, mindig jó érzéssel tölt el belépni egy olyan helyre, ahol meleg van és finom kávéillat terjeng a levegőben. Kevés olyan ember van, aki ilyen helyzetben ne kívánná meg egy forró, gőzölgő kávét. Te hogyan szereted?

Télen még jobban értékeljük a kávé melegét

 

Van, aki az instant kávé híve, mert gyors, egyszerű és finom is. Van, aki a rövid feketét kedveli és szereti gyorsan felhajtani az eszpresszót. A koffeintartalom is fontos szempont, így egyesek erősen, míg mások koffeinmentesen fogyasztják kedvenc kávéjukat.

 

A tejeskávé nem véletlenül maradt a felsorolás végére. Mert hát a tejeskávét lehet igazán variálni! Itt a koffein mennyisége, a pörkölés intenzitása mellett még a tej mennyiségét és állagát is lehet változtatni, és akkor az ízesítésről még nem is beszéltünk! Te hogyan szoktad kérni? Cappuccino, café latte, tejeskávé, esetleg latte macchiato? Bármelyiket veszed alapul, egy különleges kávérecepttel mindegyik feldobja majd a napod.

 

Mutatunk egy kávé receptet, ami alternatív tejekkel, akár laktózmentes tejjel is elkészíthető, de ha kókusztejet használsz, akkor igazán különleges ízvilágot kapsz.

 

Készíts magadnak egy illatos kávét úgy, hogy felforralod a tejet, amibe beledobsz egy fahéjrudat és 2 szem szegfűszeget, majd, ha felforrt, kiveszed belőle a fűszereket. Töltsd a tejet (ami lehet kókusztej, vagy bármilyen növényi tej is) kedvenc bögrédbe, habosítsd fel, majd öntsd bele a kávét. Ha gyönyörködni is szeretnél benne, hintsd meg a tetejét egy kis őrölt fahéjjal. Egy ilyen bögre illatos kávéval igazán jól fog esni bekuckózni a kanapéra a kedvenc könyveddel.

Szeretnéd fokozni a kávés ízeket? Akkor egy kávés sütit is fogyassz el hozzá, csak aztán nehogy túlpörgesd magad, mert az egész könyvedet el fogod olvasni egy este alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában